0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пролетни инсеминации - март-април 2010
« Отговор #260 -: Април 12, 2010, 19:54:46 pm »
момичета мерси за бързите отговори.
crow, док ме вика в сряда и тогава ще видим дали се е спукал, и ми каза че евентуално ще направим реинсеминация. но така и не ми стана ясно как ще разберат кога е настъпила овулацията. ако се спука в сряда сутринта как ще разберат дали сперматозоидите са още живи за да свършат работата.
Roxy, щом сте с неизяснен стерилитет може да е от напрежение. пожелавам ти като си дадеете почивка и не мислите за бебче да се успокоите и чудото да стане. аз съм с поликистозни яйчници, а мъжа ми е с 2% морфология но владимиров нищо не споменава за фонда, димитрова ми каза че до 6 инсеминации може да направим.
« Отговор #261 -: Април 12, 2010, 22:34:03 pm »
echy, колко инсета имаш до момента? Дори д-р Владимиров да не ти е споменал нищо за Фонда, според мен трябва да си подадеш документите. Може и сега да кандидатствате с Мъжки фактор, но от момичета, чиито мъже са с този проблем, знам че е по-сигурно да се кандидатства с Неизяснен стерилитет. Затова, ако направиш 4 инсета и няма резултат, подайте си документите, пък после нищо не се знае. Един пресен такъв случай тук е Раши  :D. Ще използвам случая, че я споменавам, за да й честитя  :D.

Честито, Раши  :D. Пожелавам ти много леки 9 месеца  :D и много, много приятни емоции!!!
*
« Отговор #262 -: Април 13, 2010, 10:53:51 am »
Здравейте милички :)

Рокси, благодаря ти душата! Надявам се и ти скоро да имаш моя късмет! Пу пу  :wink:

Ечи, и на мен докторът ми каза, че е по-сигурно да се кандидатсва с неизяснен стерилитет. Най-добре говори с него и го разпитай за фонда.

*
« Отговор #263 -: Април 13, 2010, 11:23:19 am »
Roxy, вчера направихме второто инсе. много се надявам утре да го повторим и да е успешно и да не стигаме до фонда.
Раши, на теб леко бременеене:)
« Отговор #264 -: Април 13, 2010, 12:21:22 pm »
echy, дано наистина не се налага да стигате до Фонда  :D. Ще стискам палци тази инсеминация да е успешна!

Раши, твоят късмет всички да ни застигне...  :D.
« Отговор #265 -: Април 13, 2010, 14:34:35 pm »
Здравейте!
Моля споделете с какви лекарства ви стимулираха.
Благодаря
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #266 -: Април 13, 2010, 14:45:57 pm »
Здравейте!
Благодаря
Има различни лекарства, например някои (най-често) ги стимулират с Клостилбегит. Това е може би най-евтиния вариант и единственият, който не е на инжекции. Друго по-евтино лекарство е Меногон. За моята ИНСЕ бях с Пурегон. Възможна е стимулация и с Гонал. При някои се правят комбинации. Лекарят ти най-точно ще прецени с какво да бъде твоята стимулация (ако питаш за себе си).
 Успех в начинанието и дъжд от двучертичкови тестчета :)
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #267 -: Април 13, 2010, 14:50:14 pm »
Здравейте!
Благодаря

При мен беше с Клостилбегит от 3 ден на цикъла,и след това ми включиха и Меногон.
« Отговор #268 -: Април 13, 2010, 15:01:16 pm »
Кроу, Пими, благодаря за отговорите
При мен случаят е следният: на 36 г. съм, след 2 ЦС лявата ми тръба е функционираща, но левият ми яйчник е "мързелив".
На всичките Узи, на които съм ходила без да сме стимулирали с клостил, дом фоликул е в десния яйчник.
Имам няколко пъти по няколко цикъла стимулация с Клостил.
Когато преди 5 г забременях ( след 2 г. опити)- беше точно от левия яйчник. Тогава пак бях на клостил - заедно с бременността имах и овариална киста в десния яйчник, която стигна до 9 см, но от хормоните на бременността изчезна сама.
От 3 г. правим опити за второ бебче. И с Клостил, и на естествен цикъл...Засега няма резултат...
За съжаление от клостила правя и свръхстимулация -правя много големи фоликули.
Ходих преди 1.5 г. при Александров (не погледна сериозно, не го упреквам)- там има какви ли не по-тежки случаи. Даде ми лист с кратък протокол и каза като реша да се обадя.
Д-р Сариев от Майчин дом се отнесе с повече разбиране. Спомена Меногон.
Сега съм в чуденка кой да избера?
Затова искам малко да ми се изясни картинката с препаратите, които изписват.
« Отговор #269 -: Април 13, 2010, 15:18:39 pm »
аз бях стимулирана с Мерионал. Доколкото знам, всеки реагира по различен начин на дадена стимулация. Имайки предвид, че си стимулирана преди това, може би ще е по-лесно за док. да прецени как ще реагираш и на други стимулации. Аз и двата пъти си имах по един фоликул (колкото си имам и без стимулация). Бях стимулирана на 3, 5 и 7ми ден с по 75IU.
*
« Отговор #270 -: Април 13, 2010, 22:13:05 pm »
voltage, аз започнах с инсеминациите на 38г. Направих 2 без стимулация, 2 с Клостилбегит с по 1 фоликул, като на 2-рата овулацията беше на 45 ден. При следващите 2 инсеминации към Клостила прибавиха Мерионал 75 от 7-8 ден за около седмица и образувах 3-4 фоликула. За 6 поредни цикъла експериментирахме без резултат и накрая преминах на ИКСИ също с отрицателен тест. Дано докторите намерят верния подход при теб!
« Отговор #271 -: Април 14, 2010, 08:51:56 am »
Здравейте момичета !
Пак имам въпросче от 2 дена темп. спадна от 37 на 36,9 това дали означава че бременост няма?

« Отговор #272 -: Април 15, 2010, 08:17:14 am »
Привет Момичета,
Да се запиша и аз в негативната статистика. На 2.04.2010 (Разпети петък) ми беше инсеминацията. Направихме я на спукани фоликули, както каза доки" спукали се се много скоро". бях стимулирана с клостил. Имах два фоликула, единия от които беше 26мм. На 4-5 ден след инсето гърдите ми много наедряха, станаха болезнени, корема ми беше подут, имах невероятен апетит, утината ми се промени и тн ... Колкото и да си внушавах - някои от нещата бяха твърде необичайни за мен.
Вчера си направих тест - отрицателен!
Много се натъжих ... аз наистина вярвах, че е станало.... :(
« Отговор #273 -: Април 15, 2010, 09:18:00 am »
орхидея, много съжалявам за неуспеха  :hug2:

*
« Отговор #274 -: Април 15, 2010, 10:03:06 am »
Момичета здравейте, за сметка на нередовното ми писане, Ви чета всеки ден.
И така ... ние сме с мъжки фактор - диагноза умерена олигозооспермия. Предложиха ни 3 опита инсеминация, после Инвитро. Въпроса ми към вас е: Колко долу-горе излиза един опит инсе. Знам, че зависи от много неща, с какво и колко те стимулират, но затова искам нещо приблизително 400-500 лева? Другото, на което се чудя е, защо почти винаги не става от първия (втория път)?
На успелите честито!!!  :ballons: :cheerleader:
На чакащите късмет!!!  :crossfingers:
На чудещите се като мен osi_10, действайте! Само с четене май нищо няма да стане  :D
« Последна редакция: Април 15, 2010, 10:05:27 am от siska_d »
« Отговор #275 -: Април 15, 2010, 10:37:28 am »
Сиска, да, един опит горе-долу излиза 400-500лв, зависи и къде ще го правиш. В сайтовете на клиниките си има ценоразпис и можеш и сама да сметнеш процедурата + хормоните, които задължително изследваш.
При мен стана от първия път, но ембриончето спря да се развива  :( :(
Така че, при всеки е различно - понякога става, понякога не  :?
По нагоре в темата ще прочетеш кой с какво е стимулиран  :)
Успех ти желая  :)

« Отговор #276 -: Април 15, 2010, 11:09:17 am »
Надеж - благодаря ти!

Сиска, Надежка е права. Мога само да добавя, че за първото инсе си подготви с около 150 лв отгоре заради вирусологията, която е задължителна, но има давност 3 месеца.
« Отговор #277 -: Април 15, 2010, 14:48:00 pm »
Привет Момичета,
Да се запиша и аз в негативната статистика. На 2.04.2010 (Разпети петък) ми беше инсеминацията. Направихме я на спукани фоликули, както каза доки" спукали се се много скоро". бях стимулирана с клостил. Имах два фоликула, единия от които беше 26мм. На 4-5 ден след инсето гърдите ми много наедряха, станаха болезнени, корема ми беше подут, имах невероятен апетит, утината ми се промени и тн ... Колкото и да си внушавах - някои от нещата бяха твърде необичайни за мен.
Вчера си направих тест - отрицателен!
Много се натъжих ... аз наистина вярвах, че е станало.... :(
За да не си сама с разочарованието си от неуспеха и аз се присъединявам към теб.Инсето беше на 31.03 на спукан фоликул,същите фалшиви симптоми и тази сутрин отрицатален тест. :bighug:Късмет следващия път.
P.S.не е ли още раничко при теб за тест-все пак са минали само 13 дни...
« Отговор #278 -: Април 15, 2010, 15:22:02 pm »
Лидия, съжалявам да го чуя... наистина ... :bighug:
Няма да се предваме,нали?  :bighug:

Иначе в деня на инсето (първо ми е) питах доктора кога да си направя първия тест. Неговият отговор беше - "на 12 може кръвен, на 14 уринарен". Още повече, че теста, който си купих е от тези, които отчитат бременност след 7-ия ден от зачеването. Много ме заболя, защото вярвах, че е станало. Всички симптоми за бременност(без гаденето), за които пишат момиетата при мен са налице. Може би защотото продължавам да си слагам и утрогестан... знам ли ..? 
Емоционално (сигурно от хормонално) съм много разтроена. Цяла седмица съм една сълзлива - с повеод и без повод. Вчера на два пъти се разплаках в работата (все още не бях правила теста)....

Късмет и на теб следващия път!
« Отговор #279 -: Април 15, 2010, 21:02:32 pm »
Лидия, съжалявам, миличка  :bighug:

Оффф, защо има толкова неуспехи.....