Стискам палци на чакащите! За отпадналите този месец стискам за другия!
Аз отпадам от пролетните инсеминации, но понеже това е първата тема, в която се включих се чувствам длъжна да обясня защо:)
След като и аз и мъжката част сме с "отлични резултати" съвсем естествено беше да пробваме инсеминация. Първата - неуспешна. На следващия месец - ниско ниво на естрадиол, т.е. не се стигна до инсеминация. Аз реших един, два месеца изобщо да не се занимавам, но по съвет на моя приятелка отидох и до друг лекар за второ мнение. Той съвсем разбираемо пожела да направи изследвания в тяхната лаборатория - и те много добри, направих си и ЦС - и тя показва , че всичко е наред. Вчера си взимам и хормоните - и се оказа, че нивото на TSH, чиято норма е 4 при мен е 11 !!!! Спомням си как питах моята д-ка дали не трябва да изследваме щетовидна жлеза (бях прочела из форумите) и тя съвсем категорично отхвърли вероятността да ми има нещо с хормоните на жлезата ( и аз съвсем наивно си помислих, че се базира на някои от другите ми изследвания)
Както и да е, не е гаранция че ще забременея след като разреша проблема с щетовидната жлеза, но досега чета, че проблемите на щетовидната жлеза са чести причинители на спонтанни аборти. Та засега забравям инсеминациите и се захващам с щетовидната жлеза при ендокринолог. От една страна се радвам, че стана така защото искренно се надявам, че в това се състои проблема.
Успех на всички!!!