0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пролетни инсеминации - март-април 2010
« Отговор #80 -: Март 10, 2010, 13:36:45 pm »
Маги, пожелавам ти го от сърце  :D

*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #81 -: Март 10, 2010, 20:25:56 pm »
Може ли някой да каже какво мисли:Док. ми изписа Примолон Нор 5 за 5 дена и каза че до петия ден след спирането им трябва да ми дойде.Днес минава 7мия и само мноооого леко ми зацапва от 3 дена и нищо.Имах задържан фоликул този месец,но той се пукна отдавна(преди около 2 седмици).Незнам да предприемам ли нещо или да си чакам.Притеснено ми е защото ще пътувам началото на другия месец извън страната и ако не ми дойде до 2 дена ще изложа на риск резултата от инсето си или въобще ще го пропусна.
Някой пил ли е това лекарство и винаги ли предизвиква цикъл?
« Отговор #82 -: Март 10, 2010, 21:16:47 pm »
миличка, възможно е да не ти дейстава лекарството, при мен се получи с дуфастона така - уж трябваше да ми дойде до 7-мия ден след спирането, а ми дойде на 11-тия (1 ден закъснение след нормалния МЦ)
Виж какво пише в инфо-листовката. Успех, курабийка  :)

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #83 -: Март 11, 2010, 09:24:27 am »
Може ли някой да каже какво мисли:Док. ми изписа Примолон Нор 5 за 5 дена и каза че до петия ден след спирането им трябва да ми дойде.Днес минава 7мия и само мноооого леко ми зацапва от 3 дена и нищо.Имах задържан фоликул този месец,но той се пукна отдавна(преди около 2 седмици).Незнам да предприемам ли нещо или да си чакам.Притеснено ми е защото ще пътувам началото на другия месец извън страната и ако не ми дойде до 2 дена ще изложа на риск резултата от инсето си или въобще ще го пропусна.
Някой пил ли е това лекарство и винаги ли предизвиква цикъл?
Няколко пъти съм (доколкото си спомням 3)пила примолут нор и всеки път цикълът ми е идвал на различен ден след спирането им. Мисля, че щом имаш зацапване до ден-два вероятно ще има и цикъл, но се обади на доктора (ако не си го направила вече) и коментирай с него. Пожелавам ти сппокойна и успешна процедура.
« Отговор #84 -: Март 11, 2010, 10:08:30 am »
kurabiika, аз съм го пила 1н път, когато ми се наложи да си скъся МЦ, който на всичкото отгоре беше без овулация (първия цикъл без овулация при ехографски прегледи). Та дойде ми може би 3-4 дни след спирането на хапчетата. Това си е прогестеронов препарат. Просто изчакай още малко да падне прогестерона и ще ти дойде.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #85 -: Март 11, 2010, 21:38:54 pm »
Благодаря момичета,но моята няма да я бъде:( Днес ходих при док и цикъл не се задава,явно съм първия случай на Примолон,който не помага.Можело да се почне инсе след 10тина дена,но аз както казах ще пътувам и няма да мога да довърша процедурата,така че отпадам от пролетните инсета:(
И днес док.най-накрая изплю камъчето-поликистозни яйчници,така че май ме чака и лапароскопия за фенестрация.Но това по-нататъка,засега самосиндикални опити и може би едно инсе юни.Ами ще чета и пиша и най-вече ще стискам палци на всички,които опитват по един или друг начин.Прегръщам ви.
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #86 -: Март 11, 2010, 21:48:16 pm »
Не разбрах добре. Как ще се прави инсе след 10 дни като не ти е дошъл цикъла?

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #87 -: Март 11, 2010, 22:16:02 pm »
Неразбрах какво имаше предвид,а и не питах,защото няма как да стане при мен.Може би има вариант да се почне стимулация и когато не е дошъл цикъл,нещо гледа лигавицата.Или пък е сметнал че до 10 дни ще ми дойде,въпреки че не прозвуча така.
« Отговор #88 -: Март 12, 2010, 09:55:43 am »
Ех курабийчицеее миличка съжалявам за това,дано следващия път ти провърви  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Zai

• 955
« Отговор #89 -: Март 12, 2010, 10:35:33 am »
Стискаме тогава палци да ти се стабилизира цикъла и да можете да продължите с каквито процедури прецените.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #90 -: Март 12, 2010, 11:37:19 am »
kurabiika, всичко ще е наред - като гледам и вие сте с неизяснен фактор, после са ти казали поликистоза. Ти правила ли си изследвания на тестостерона, а инсулиновата резистентност?

Аз когато се стимулирах с клостилбегит и си правех по 2 фоликула, една доцентка ендокриноложка ми каза, че тя ще е изненадана ако успея да забременея с този висок тестостерон. Оказа се права - не забременях след стимулациите с клостилбегит. Та сега търся решение за сваляне на тестостерона, защото иначе няма смисъл да започвам със стимулациите. Моя тестостерон се движи между 2,85, 3,05 и после слезе до 2, при реф до 2,55. Ще ми се да му повлияя първо и после да минавам на стимулации и инсеминации. Успех!

Един друг вариант, които прилагат в друга клиника е 1н месец преди инсеминацията да се пие диане, следващия месец се прави стимулация с клостилбегит и после инсеминация.
« Последна редакция: Март 12, 2010, 11:49:59 am от Magdalena78 »
*
« Отговор #91 -: Март 12, 2010, 12:27:32 pm »
Курабийка,кой ти каза да правиш фенестрация на яйчниците?До колкото знам правиш процедурите в АГ -Варна,при Александров или бъркам?Питам,защото и аз съм с поликистозни яйчници и той категорично ми отрече фенестрацията!

*
« Отговор #92 -: Март 12, 2010, 12:31:02 pm »
Наистина не са добри новините.Не ни провървя този път.
Дано следващите опити са нашите.
  :bighug:
*
« Отговор #93 -: Март 12, 2010, 14:08:31 pm »
сиеста, дано още със следващия път да успеете.
« Последна редакция: Март 12, 2010, 15:24:59 pm от echy »
« Отговор #94 -: Март 12, 2010, 15:12:00 pm »
Курабийка, успех, миличка, дано скоро всичко се оправи и да стартирате  :hug2:
Сиеста  :hug2: , съжалявам, миличка! пожелавам ти следващия опит да е успешен и да се похвалиш  :crossfingers: yahoo_17

*
« Отговор #95 -: Март 12, 2010, 15:57:34 pm »
Благодаря Ви  :).
На мен ми се иска всички тук да има с какво да се похвалим тази година. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #96 -: Март 12, 2010, 20:14:43 pm »
Благодаря за подкрепата момичета.
TINI78 точно А. ми го каза!И аз се учудих и малко се притесних ,защото съм чувала че при фенестрацията може после да имаш проблем с инвитрото,но незнам подробности и незнам каква и е целта.Той досега не ми беше казвал че имам поликистоза,въпреки че изрично съм питала и се изразяваше-имаш богати яйчници.Объркана съм-защо на мен ми го каза,а пред теб го отрича???!!!
Маги78,тестостерона преди време го бях изследвала и беше завишен,но моя доктор не ми го поиска даже,защото той няма отношение към незабременяването.Освен това немисля че има начин да го свалиш.И също смятам че няма проблем да се стимулираш и да правиш процедури с повишен тестостерон и познавам момичета,които правят.Нека и други коментират по този въпрос.
А относно инсулиновата резистентност лекаря каза че ако имам такава бих била пълна,а аз съм 50кг.
Сиестичка,ще стане,няма как да не стане,за съжаление,явно не ни е писано да е точно от този опит.
 Надеж,Зай,Мънки  :hug2:
*

Zai

• 955
« Отговор #97 -: Март 12, 2010, 20:31:21 pm »
Абе може ли някой да ми обясни това с инсулиновата резистентност? Мойте килца са "наследствени", от родата са ми такива, ген, кв'о да го правиш.
На вас някой изрично правил ли ви е тест за инсулинова резистентноств клиниките по стерилитет? На мен никой не ми е предлагал.

Стис палци на всички! :crossfingers:

« Отговор #98 -: Март 14, 2010, 14:38:50 pm »
Zai, обикновенно тест с обременяване с глюкоза (т.е. тест за инсулинова резистентност) се прави при по-пълнички жени със съмнение за поликистоза, с нередовен цикъл и недобра овулация. Изобщо не е практика да се прави това изследване в клиниките по стерилитет, защото еднокринолог може да ти го назначи и разчете.
« Последна редакция: Март 14, 2010, 14:52:25 pm от Magdalena78 »
*
« Отговор #99 -: Март 14, 2010, 15:34:46 pm »
Курабийка,не знам защо така ти е казал,предполагам всеки слуай е различиен,за това.На мен ми каза,че фенестрацията е най-последен вариант.Правихме ин-витро,но се получи кухо яйце.След това той реши да пробваме с инсеминации,направихме няколко,всичките с + тест.Той даже не ми даде да повторя ин-витрото.
 Аз лично съм чела кофти неща за фенестрацията,но щом той така е решил,значи е правилно за твоя случай.Но все пак ти си решаваш,може пак да го обсъдите.