0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пролетни инсеминации - март-април 2010
« Отговор #120 -: Март 15, 2010, 19:32:56 pm »
На мен ми изписваха дуфастон всеки път,независимо,че изследванията са ми в норма,лигавицата също е добра.Взимам го по схема 2х1.На успешната ми инсеминация продължих да вземам дуфастона до края на 3 мес., заедно с аспирин протект и фолиева киселина.
По отношение на тестовете правя уринен на 14-15 ден,ако лелката не ме навестила дотогава и базалната температура е над 37 градуса.Падне ли под 37 резултата е ясен.
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #121 -: Март 15, 2010, 20:41:28 pm »
При моето инсе не ми изписаха нищо.Попитах трябва ли ми Дуфастон или друго и док.каза че нямам нужда.Той изписва такива препарати само ако лигавицата е тънка,в противен случай не.Даже и изследване на прогестерона не ми поиска,въпреки че изрично попитах.Той счита,че има неща които се виждат на ултразвука(в случая лигавицата) и тогава е излишно да се пускат още изследвания.
« Отговор #122 -: Март 15, 2010, 23:23:08 pm »
Zai, нищо не ми казаха. От една страна ги разбирам - сигурно им е писнало от момичета (предполагам всяко второ), които получават симптоми от внушение. Но това наистина не беше моя случай. А и като не е станало - не е станало - няма какво да търсят под вола теле.  Може би аз обръщам твърде много внимание на детайлите и си мислех, че и на докторката ще й бъде интересно да ги чуе:))). Сериозно, смятам, че например ако си имал толкова ясно изразени симптоми (които евентуално могат да означават успешно импламентиране) и след това започването на цикъл, вероятно проблема може да бъде в  лутеалната фаза. Аз наистина гледам да се хвана за нещо, защото "абсолютно всичко е наред с изследванията ви" започва да ме дразни.
Още съм в тази темичка, защото края на март ще пробваме сами и ако не се получиа април ще направя втора инсеминация. А и стискам палци на всички момичета от темичката:)
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #123 -: Март 16, 2010, 09:46:37 am »
Сериозно, смятам, че например ако си имал толкова ясно изразени симптоми (които евентуално могат да означават успешно импламентиране) и след това започването на цикъл, вероятно проблема може да бъде в  лутеалната фаза.

И аз така мисля. По-скоро оплождане без имплантиране ми се върти в главата. Но просто никой не може да ме убеди, че толкова ясни симптоми, които спират внезапно са от въздуха. Ако пак се случи, на момента ще ида за кръвен тест, който ще ден да е. Да няма после "ама то това нищо не е".

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #124 -: Март 16, 2010, 12:04:43 pm »
Олеле, тъкмо се връщам от четене за проблемите с лутеалната фаза, и вече ми звучи, че можем да се самодиагностицираме направо!
Имайки предвид миналия месец - болките, подуването, всички симптоми, краткото но ясно прокървяване целия 9-и ден... Ама аз всичко това го разказах на Док, а нямаше реакция! А ако и поискам описаните изследвания за диагностика, няправо ще ме убие!
Dinamilo, и аз съм на твоя хал - всичко е прекрасно, все някога ще стане, и така 4х12 очаквания.
Zai, какво мислиш ще покаже кръвния тест? Особено ако го направиш след изчезване на симптомите?
*

Zai

• 955
« Отговор #125 -: Март 16, 2010, 12:39:21 pm »
Не, преди изчезване на симптомите смятах да го правя. :D

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #126 -: Март 16, 2010, 13:08:40 pm »
За бой съм тия дни, еййй, хич не мога да мисля! И така още 2 седмици, през които да се опитам да се самоубедя, че липсата на "признаци" този път не означава, че сега дори не се е и опитало да се захване нещо!

Ще почакам, няма къде да ходя, но след 2 седмици наистина ще си поговорим с Доки! Ако не са ме прехвърлили към психиатър дотогава, де...
*

Zai

• 955
« Отговор #127 -: Март 16, 2010, 13:59:46 pm »
Nadine, недей се изнервя, няма смисъл. Аз се примирих вече, гледам да си запълня вермето до следващия цикъл и да планирам как да продължаваме.

*
« Отговор #128 -: Март 16, 2010, 14:10:43 pm »
Надин, споко, няма да ходиш на психо. ;)

Липсата на признаци не означава, че няма бременност. Поразпитай доки спокойно като се видите.

Успех

*
« Отговор #129 -: Март 16, 2010, 14:34:27 pm »
 :grouphug:
благодарско!
Обаче сега, обещавам последно за днес: помооощ! Адски ме заболя корема, остро, гадно, навсякъде; принципно ми се случва като се обади гастрита, но 1 Talcid го оправя почти веднага. А сега не мога дори да дишам безболезнено вече и искам да пийна нещо обезболяващо, но не знам какво - да не оплескам каквито шансове има!
Идеи?
*

Zai

• 955
« Отговор #130 -: Март 16, 2010, 14:43:11 pm »
Абе Талцида, ако се вярва на Гугъл, го пият и бременни.

Ето му листовката: http://bda.bg/images/stories/documents/bdias/36209s.pdf

Пише, все пак да се консултирате с лекуващия лекар.
« Последна редакция: Март 16, 2010, 14:45:44 pm от Zai »

*
« Отговор #131 -: Март 16, 2010, 14:49:08 pm »
Благодаря, за Талцида си го прочетох. Но за съжаление вече е късно за него - аз си го изпих автоматично (гастрита ме тормози от години); но понеже не помага, а трябва да се работи (и ходи, говори, диша и т.мн.), надявах се на съвет за болкоуспокояващо...  :(
*

Zai

• 955
« Отговор #132 -: Март 16, 2010, 14:58:22 pm »
Лично аз пих един спазмалгон като имах болки след инсето. Звънни един тел на клиниката, няма да ти откажат да ти кажат какво да пиеш.

*
« Отговор #133 -: Март 16, 2010, 15:22:27 pm »
А на мен защо не ми хрумват такива гениални идеи osi_10 Слава богу акълът е споходил поне някои от нас  :P
Доки каза да пия Но-Шпа, аз чинно огълнах 2 броя и сега отивам да умирам малко на диванчето в слънчевото ни офис-кафе!
*

Zai

• 955
« Отговор #134 -: Март 16, 2010, 15:26:27 pm »
А, никво умиране. :D Не се вписва в плана на процедурата. :wink:

Почини се малко докато подейства но шпа-то и стискаме палци да са на добро тез болки! :-)

« Отговор #135 -: Март 18, 2010, 09:51:42 am »
Зай, стискам палци, дано тази седмица е нашата  :D :crossfingers: :crossfingers: :hug2:
Надин, как си?

« Отговор #136 -: Март 18, 2010, 10:18:47 am »
И аз поизпуснах кой до къде стигна. Надеж, Зай, Курабийка, Надин, Лидия... и всички останали - много късмет, на какъвто и етап да сте  :D.

Аз отивам след малко до клиниката, да видим какво съм произвела  :lol: след 5-дневен прием на Клостил. Ще пиша после.
*
« Отговор #137 -: Март 18, 2010, 11:34:37 am »
Зай, стискам палци, дано тази седмица е нашата  :D :crossfingers: :crossfingers: :hug2:
Надин, как си?

Днес е слънчев ден, дано края на седмицата усмихне повече от нас!

Аз съм добре (Но-Шпа свърши иделан работа; щеше мис е само да знам от какво въобще ме боли всеки ден...), но се наложи да се командировам и сега съм заточеник сред радневския чернозем, с ненадежден достъп до нета... Кисна си тук до утре и чааааакам. Ужас, търпението е поредната добродетел, която ми липсва:-)

Как се всички, някой има ли новинка за запролетяване и в нашата темичка?
Надеж, Зай, дайте направо да говорим с идващите щъркели за близнаци, че това втори път не знам дали ще го издържим :-)
Рокси, как ти е подействала стимулацията? Хааайде, сладки големи фоликулчета.....

*

Zai

• 955
« Отговор #138 -: Март 18, 2010, 15:14:05 pm »
На мен от вчера се опитва да ми дойде, само отрицателни тестове. Учудващо, че за пръв път откак си следя цикъла изкарах 14 дневна ЛФ. Заминавам и в командировка и вероятно ще изпусна следващия цикъл.

« Отговор #139 -: Март 18, 2010, 15:30:49 pm »
Надин, и аз съм от тези на които им липсва същата добродетел  :lol: :lol: :lol: - липсва ми по рождение  :wink:
Зай, въпреки тестовете - стискам палци  :crossfingers: :crossfingers:
Рокси, чакаме да кажеш колко "яйчица си снесла"  :wink: