0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
Re: Пролетни инсеминации - март-април 2010
« Отговор #100 -: Март 14, 2010, 18:25:45 pm »
Той не го предлага за сега,а за след година примерно и даже не мисля че ще си спомня после за това.Още е рано да мисля,а и идеята не ми харесва.Между другото на мен ми дойде и сега се чудя какво да правя,да почвам ли или не,в голяма дилема съм.Всичко ще е натагъдък(странна дума:)  )и ако процедурата мине със същите темпове като предната,ще мога да разбера резултата ден преди тръгването с кръвен тест на 11 ден някъде.Мислите ли че е надежно?Ако е + ще си отменя пътуването,ако е - дали ще е сигурно че няма бременност?!
« Отговор #101 -: Март 14, 2010, 19:24:58 pm »
курабийка, кръвния ще отчете на 11 ден. Доки дори ми беше казала че и уринарен щяло да ми отчете ама ме съмнява много...
За другото изобщо немога да те посъветвам  :?
Направи това, което смяташ че е най-добре за момента за теб!
Стискам палци каквото и да решиш...

« Отговор #102 -: Март 14, 2010, 21:43:01 pm »
И аз да се включа отново.На мен естествено ми дийде и сега главата нагоре продължаваме напред. Имам един въпрос цикъла ми тръгна много бавно първо розово и т.н, но днес получих много силен кръвоизлив това нормално ли е, възможно ли е да е от утрогестана организма да се чисти наистина незнам?

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #103 -: Март 14, 2010, 22:09:30 pm »
И аз да се включа отново.На мен естествено ми дийде и сега главата нагоре продължаваме напред. Имам един въпрос цикъла ми тръгна много бавно първо розово и т.н, но днес получих много силен кръвоизлив това нормално ли е, възможно ли е да е от утрогестана организма да се чисти наистина незнам?

Пламко, съжалявам! :bighug: :bighug: :bighug:

Не знам за цикъла, аз не съм пила прогестеронови препарати, сигурно е възможно.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #104 -: Март 15, 2010, 09:57:56 am »
А аз докладвам 2-ра инсеминация + реинсеминация този уикенд. И сега се блъскам с Дуфастон и Утрогестан (глобули).... Ще ми се и малко Валериан, но нямаааа - ще си чакам още 10 дена минимум, поне за кръвен тест. Само проклетия Утрогестан ме притеснява - като чета, явно няма как да дойде МЦ преди да го спра, тоест няма как да съм сигурна липсата на МЦ от какво е.
Курабийке, съжалявам, дано тия ранни варненски щъркели вземат да кацнат на твоя перваз вече (наблизо са ти, нали:-))
Сиеста, Пламко, напред към следващия месец, може и да ни огрее това слънце навън!
Мен вече ми идва великденско, ще ходя днес да си купя украси от Джъмбо - цветни пайети, пухчета, хартийки и лепила - и ще гледам да се съсредоточа върху именно тези шарени яйца, поне за малко!

:balk_35:  И усмивки за всички ни!
*

Zai

• 955
« Отговор #105 -: Март 15, 2010, 10:19:25 am »
Моля ви, кажете ми на вас за нисък прогестерон ли ви изписват Утрогестан и Дуфастон? И ако да, на кой ден от цикъла е следен прогестерона? Аз до вчера имах ужасно болезнени гърди, направо не се пипаха, вените се виждаха от далеч и изведнъж - нищо. Просто всичко спря.
Подозирам, че можеше да ми изпишат прогестеронов препарат, но то какво ли в моята инсеминация беше наред. Димитрова дори не видя черно на бяло лист с изследване на прогестерона - пита ми колко ми е бил, аз казах по спомени и тя нищо не ми изписа!

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #106 -: Март 15, 2010, 10:31:08 am »
Zai, при инсе на естествен цикъл в клиниката не изписват прогестеронови препарати. Когато има стимулация с Кломид, лигавицата изтънява и я подпомагат с Утрогестан. Предполагам, че и при много тънка лигавица изписват. Ако лигавицата ти е добре, няма проблем. Кога трябва да правиш теста? Стискам палци! :)
« Последна редакция: Март 15, 2010, 10:34:07 am от Meme »
*

Zai

• 955
« Отговор #107 -: Март 15, 2010, 10:34:04 am »
Аз имам 11-12 дневна лутеална фаза. Имала съм и 9 дни ЛФ.
Димитрова ме попита колко ми е бил прогестерона, не е ставало дори дума за лигавицата. Каза, че може да ми изпише прогестеронов препарат, но след цитираните стойности от мен по памет, не го направи.

За теста - не знам, никой не ми е казал. Правих уринарни тестове, отрицателни, естествено. Надали ще стигна до кръвен тест, вероятно до ден-два ще ми дойде.
« Последна редакция: Март 15, 2010, 10:36:07 am от Zai »

*
« Отговор #108 -: Март 15, 2010, 10:40:11 am »
Моята ЛФ е 13-дневна, от Утрогестана се удължаваше с 3-4 дни. Във форума бях чела, момичета, правещи опити в чужбина да оплакват, че там категорично отказват да им предписват Утрогестан. Не мисля, че е голям проблем ако се притесняваш, да поставяш вагинално по 1-2 глобули сутрин и вечер.
*

Zai

• 955
« Отговор #109 -: Март 15, 2010, 10:47:27 am »
Meme, благодаря ти за информацията. За съжаление, на мен никой не ми е изписал Утрогестан, не вярвам в аптеката да ми го дадат без рецепта, пък и не мисля, че е редно да се самолекувам. Фактът, че толкова ярко изразени симптоми отпаднаха изведнъж за мен е показателен за някакъв проблем, само не знам дали ще има някой да ми каже какъв е.

*
« Отговор #110 -: Март 15, 2010, 11:50:20 am »
Моля ви, кажете ми на вас за нисък прогестерон ли ви изписват Утрогестан и Дуфастон? И ако да, на кой ден от цикъла е следен прогестерона? Аз до вчера имах ужасно болезнени гърди, направо не се пипаха, вените се виждаха от далеч и изведнъж - нищо. Просто всичко спря.

Зай, на мен досега не ми бяха видяли по изледванията ниски нива на прогестерон. Не знам защо док добави и Утрогестана към Дуфастона в този случай - дали заради приключенията миналия месец (не че знам защо се получиха).
Меме, бях на естествен цикул този път, със съвсем нормална лигавица. Какво имаш предвид с това, че от клиниката не изписват Утрогестан в такъв случай? Притесних се :-(
*
« Отговор #111 -: Март 15, 2010, 11:54:11 am »
Фактът, че толкова ярко изразени симптоми отпаднаха изведнъж за мен е показателен за някакъв проблем, само не знам дали ще има някой да ми каже какъв е.
Зайче, и аз имах същите "симптоми" миналия месец (сега почват пак), които ичезнаха рязко около 3 дни преди МЦ. Бях разказала всичко в подробности на док, тя не се учуди ни най-малко. Аз лично го отдадох на стимулацията, прегнила, дуфастона и всичкото стрес, дето не съм ползвала дотогава.
*

Zai

• 955
« Отговор #112 -: Март 15, 2010, 12:00:15 pm »
Надин, аз не съм стимулирана с нищо. :( Правех всякакви опити да игнорирам симптомите, но този път категорично не си измислям и не се вкарвам във филми.
Какво ти каза твоята лекарка за това? какъв е при вас проблема, всъщност? При нас е мъжки фактор - лоша морфология и висок ХДС индекс на СДИ теста. 

*
« Отговор #113 -: Март 15, 2010, 12:06:26 pm »
Nadine, спокойно :) Понякога предписват прогестерон просто за застраховка, всеки лекар си има свои виждания, затова и дадох пример, че някъде в Европа твърдо не изписват. При мен след едно стимулирано инсе не ми бяха предписали и когато попитах не трябва ли, отговорът беше: "Ако искаш да ти напиша рецепта". Мисля, че не пречи когато се поставя вагинално, затова и посъветвах Зай, ако ще е по-спокойна да слага. Не винаги са ми искали рецепта. Все пак да не подценяваме лекарите, те преглеждат и преценяват. Ако нещо е тръгнало да става, със или без Утрогестан ще стане  :wink: успех ви желая!
« Последна редакция: Март 15, 2010, 12:10:41 pm от Meme »
*
« Отговор #114 -: Март 15, 2010, 12:16:50 pm »
Надин, аз не съм стимулирана с нищо. :( Правех всякакви опити да игнорирам симптомите, но този път категорично не си измислям и не се вкарвам във филми.
Какво ти каза твоята лекарка за това? какъв е при вас проблема, всъщност? При нас е мъжки фактор - лоша морфология и висок ХДС индекс на СДИ теста. 

Нищо не каза доки, само цъкаше и "много ми е чудно" (мислех си, ако на нея и е чудно, аз какво да кажа, ама нейсе!). Аз и не се оплаквах много, основно защото не исках да изглеждам глезла (тъпо, но факт); ако се повтори така силно, ще мрънкам повече за обяснения. Пробвай да говориш с твойто док, или дори и с други: тия наши филми обикновено си просят професионална рецензия :-)
За досието, ние сме с "неизяснен фактор"; и така 4-та година ще почне скоро.
*
« Отговор #115 -: Март 15, 2010, 14:17:09 pm »
на мен ми изписха Утрогестан 2х2 голбули влагалищно, без да са ме изследвали за прогестерон и да са питали за резултати.
Зай, щом не са ти изписали на теб може да нямаш нужда. стискам палци въпреки всичко което ти е е случило около инсето края да е + тест.
*
« Отговор #116 -: Март 15, 2010, 14:43:02 pm »
 :ask: Ето какво става, като през уикеда нямах достъп до нет-а - пиша по 5 пъти на ден. Нормално л е да ме боли коремът така след процедурата? Ниско долу, понякога с пробождания? Все си мислех, че днес ще отшуми, но деня си минава, а аз вече дори от стол си не искам да стана, търкалям се из офиса на колелца!
*

Zai

• 955
« Отговор #117 -: Март 15, 2010, 14:53:59 pm »
Мен ме боля така, да.
echy, след развоя на моята инсеминация, аз вече на нищо не вярвам. Никой не ми обясни нито, че ще прокъвя, нито кога и дали да правя тест. Защо трябва да вярвам, че са преценили правилно по стойност на прогестерона, която аз цитирах по памет. Не разбрах дори за кой ден искат стойност, казах им стойност от 7 ден след овулация от предишен цикъл.

« Отговор #118 -: Март 15, 2010, 16:32:14 pm »
Zai, разбирам те напълно! при мен се получи абсолютно същото - изобщо не си търсех или измислях симптоми - просто ги имаше - и след това точно толкова просто и ми дойде. На мен ми изписаха Дуфастон след инсеминацията, но не моята лекарка, а д-р, който в деня след инсеминацията трябваше да провери дали фоликула се е спукал. С лекотата, с която ми го изписа предполагам, че го прави на всяка инсе, защото не ме е питал за нива на прогестерон. Преди няколко месеца изследвах прогестерон (8 или 9ти ден след овулация) и нивото ми беше толкова високо, че д-рката се съмняваше дали не съм бременна! След неуспешната инсеминация споделих за всичките симптоми, защото според мен може да индикират къде е проблема....или може би аз искам да се хвана за нещо защото при нас няма НИКАКВА причина да не става!

Но днес съм в лошо настроение, де....иначе съм оптимист:)

Успех на всички!
*

Zai

• 955
« Отговор #119 -: Март 15, 2010, 18:41:03 pm »
dinamilo, съжалявам за проблемите при вас. Казаха ли ти нещо относно симптомите и внезапното им спиране?