А, лоши форумджийки такива! Не дават на децата витамини и сокЧЕта, и водиЧка!
Майтапът на страна, като човек с инсулинова резистентност потвърждавам лошия ефект на сока и върху инсулина и захарта в организма- води до резки скокове, а на малко бебе това не му е никак нужно. При целия плод целулозата тушира ефекта.
За водата, моят син вода не желае. От четвъртия месец се дохранваме с АМ и попитах нашата педиатърка дали сега да го тикам да пие вода, а тя ме попита това АМ с какво го разбърквам...с вода, значи няма нужда от допълнително, особено щом детето не иска.Щом има достатъчно пълни памперси и сочни лигавици, значи вода не му липсва.
Свекърва ми непрекъснато мърмори как нямало живо същество, което да не пие вода,но мъжът ми я тушира като я пита виждала ли е животинче, което още суче да пие и вода!
Лошото, бих казала страшното е, че вън от форумите, масово се продължават старите практики със соковете, подсладената вода и пюрета на тримесечна възраст, винаги с аргумента, че нас като така са ни хранили какво ни е!
Моя приятелка си захрани детето с пюре на 3м., защото на пюрето пишело от 4м. и той сега, ведиш ли, започвал четвъртия месец
!
По градинките сме аз и още една мама(сериозно овикана и назидана от педиатъра им, че на 6м. детето й е изключително кърмено), чиито деца не маат пюрета.
Трябва да се говори за това повече, дано има кой да чуе!