Не съм включвала никакъв сок в захранването на дъщеря си, не мисля че съм я лишила от нещо - яде всякакви плодове и зеленчуци. Сега е на три и предпочита за пиене вода, сок също й се дава, когато пожелае, но само по време на храненията.
Не разбирам защо е смятан за толкова задължителен сокът в отглеждането на малкото дете - по градинките е много честа следната ситуация - в поставката за чаша/бутилката по количките, задължително имашишенце със сок и от време на време той се предлага на детето, ей тъй - да си пийне. Размрънка се - хайде сока.
Съседското дете пие сокче от едномесечно. Пристрастено е към него, консумира го както казах от едномесечно - денонощно. Сега е на три - два кътника и един резец са с огромни черни дупки, може би има поражения и по другите зъбки, но това е, което се вижда засега с просто око
След няколко седмици ще захранвам и сина си. Не възнамерявам да давам сокове, ще се яде плодови и зеленчуови пюрета, а понатам - плодове и зеленчуци. И дано да продължим да се кърмим
П.П. Сега си спомних - на дъщеря ми давах по изключение за няколко дена червения сок на хипп с желязо, заради нисък хемоглобин. Но общо взето аз й го изпивах, предпочиташе да гризе плод, вместо да пие сок.