0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Три аборта,какво да правя?
« -: Февруари 26, 2010, 16:19:19 pm »
Дайте ми съвет какво да правя,след три спонтанни аборта!И трите пъти започнаха с леко кафеникаво течение,което постепенно стана червено.Докторите казаха че имам отлепване и нищо не може да се направи,само да лежа и да си почивам.Така и направих,но всичко свърши.Какви изследвания трябва да направим с половинката ми?
Не знам дали да не се откажа от идеята да имаме бебе,а толкова много го искаме.
Как да постъпим?
Благодаря предварително!
Re: Три аборта,какво да правя?
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2010, 16:49:52 pm »
fifi_bg777 , много съжалявам за това, което ти се е случило :(
Отказване няма - отиди в репродуктивна клиника и от там ще ви назначат имунологични и генетични изследвания и след това ще ти бъде назначена терапия преди и след забременяване.
Успех ти желая 

« Отговор #2 -: Февруари 26, 2010, 17:10:52 pm »
Най -добре се косолтираи с специалист по въпроса не че подценявам хората от форума но при всеки е строго индивидуално така че намери специалисти в тази област .Успех...
*
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2010, 21:49:39 pm »
фифи, надеж ти е дала добър съвет. Следвай го и никакво отказване! Стискам палци следващата ти бременност да е успешна.  :goodluck:

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2010, 23:03:42 pm »
Фифи_бг777, специалистът по стерилитет ще те насочи кам изследвания, за да се разбере защо ти се случва всичко това. Най-общо казано сигурно ще се наложи да направиш генетични, имунологични и зследвания и още няколко хормонални, не е зле да се види дали няма нещо в матката, което пречи на износваето. Успех!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2010, 10:39:38 am »
Цветна снимка или хистероскопия, като за начало.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #6 -: Март 01, 2010, 11:53:52 am »
Честита баба Марта,бъдете живи и здрави!
благодаря на всички за съветите!
От днес започваме с изследванията,дано всичко да е ОК.
*

e36

• **
  • 60
  • http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycl
« Отговор #7 -: Март 13, 2010, 15:13:26 pm »
Здравейте
От вчера и аз съм в списака с трите аборта след втория си правих изследвания в Плевен и така не се намери причината и вчера пак последва аборт
Направо немога да си намеря място
« Отговор #8 -: Март 15, 2010, 16:18:28 pm »
е36, Искам да те попитам след изследванията направени в Плевен имаше ли терапия за следваща бременност? Аз съм с два спонтанни аборта през 2009г. Направих имунологични и генетични изследвания в Плевен и от тях не излезе никакъв проблем, нямам препоръки за следващи изследвания, назначена ми е терапия преди и по време на бременност. Колебая се дали да се доверя или да продължа да търся причината за абортите.
*

e36

• **
  • 60
  • http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycl
« Отговор #9 -: Март 15, 2010, 18:59:30 pm »
Само някакви показатели имунологични ми бяха леко завишени  На мен ми назначиха по време на бременност само терапия Но си смених доктора в началото на бременноста и тя отхвърли назначенията от Плевен Много съжелявам но няма как да поправя грешката си Препоръчиха ми някаква генитичка от Варна по тези проблеми някяаква проф .Костантинова Мисля да и се обадя да вида какво ще каже
*
« Отговор #10 -: Март 15, 2010, 22:18:05 pm »
Аз също съм с три спонтанни аборта.След втория правих изследвания в Плевен.Излязаха завишени НК клетки , антифосфолипидни антитела положителни,носител на генотип 4G/4G.Преди последния аборт изцяло спазих назначената терапия:правих вливане същия цикъл,вземах аспирин протект и веднага след положителния тест (24-25 ден)започнах да си слагам фраксипарин.За съжаление не успехът е факт.
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
« Отговор #11 -: Март 16, 2010, 10:13:08 am »
desihg , дадоха ли ти обяснение защо терапията не е повлияла? Мен ме уверяват, че след спазването на терапията всичко ще е наред и ще си имам така желаното бебе.
*
« Отговор #12 -: Март 16, 2010, 13:01:19 pm »

desihg , дадоха ли ти обяснение защо терапията не е повлияла? Мен ме уверяват, че след спазването на терапията всичко ще е наред и ще си имам така желаното бебе.
Не, нямам представа.
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
*
« Отговор #13 -: Март 17, 2010, 15:03:14 pm »
д-р Константинова и доц. Ангелова работят се занимават  генетични изследвания в терапията,Варна и ви ги препоръчвам.Аз съм правила генетични изследвания при доц.Ангелова и съм доволна.Всъщност,аз имам 4 аборта преди успешната си бременност.Правихме и имунологични в Плевен,единствено повишени PLA.Имах назначена терапия,част от която спазих,но по-голямата- не.След деня на процедурата,до края на бременността бях на Фраксипарин.