0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета , скоро ще правя второ ин витро и много се вълнувам от всичко свързано с това , интересува ме има ли някакъв начин някъде да се води статистика за забременелите чрез инв итро или икси , защото е много трудно да четеш форумите и да броиш положителните и отрицателните тестове. Ако е възможно пишете какви са били вашите опити успешни или не? Примерно за 2009 година , ако има забременели ин витро или икси пишете моля ви ,за да видим долу горе какъв е резултата. Благодаря на всички предварително!
« Последна редакция: Февруари 25, 2010, 22:32:10 pm от speranza »
Re: Щастливи майки чрез метода ин витро -2009година
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2010, 22:17:35 pm »
А няма ли да е по лесно,вместо тема да се направи анкета с примерно :забременели през 2009: ,забременели през 2010: нещо от този род ???  :wink: иначе съм за такова нещо та било и само тема  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Сперанца, няма тема или анкета, която да даде еднозначен отговор на въпросите, които си задаваш. От това колко жени са забременели няма да разбереш дали ти ще забременееш. Аз не разбирам какво ще научиш от броене на положителни и отрицателни тестове! Дори лекарят не може да даде гаранция и да каже дали и кога ще се получи. Успеваемостта при ин витрото е много относителна и зависи от конкретните фактори. При всяка жена е различно. Нали все пак има забременели жени по този метод :D Това е достатъчно, за да вярваш, че и ти ще си сред тях!
Освен това, клиниката всяка година, дори на всеки 6 месеца, публикува на сайта си процента успеваемост за съответния период. Смятам, че това е достатъчно. Много подобни теми се пуснаха във форума и в крайна сметка няма полза от тях! Да не говорим, че клиниката има още мнооого пациентки, които не пишат във форумите, така че пак няма да ти е точна статистиката!
Сперанца, ще ти дам един пример - аз съм с тубарен фактор - практически най-лесният за преодоляване и статистически погледнато, максимум на втория път трябваше да забременея. Е, ми не забременях, ще има и трети път. Когато правих първият си опит с мен имаше още поне 2 момичета, които бяха също с тубарен фактор и правеха също първо ин витро. Е, те пък забременяха! И какво ти казва в този случай статистиката? Нищо! Просто при всеки е различно!
Иначе за протокола, и аз съм пациентка на д-р Александров. Мога само да ти кажа, че си избрала чудесен лекар и да ти пожелая успех!
Има специална отчетна тема за АГ Варна, където пишем всички, така че там спокойно можеш да се ориентираш колко забременели има :D
Късмет!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Ето официалната статистика на МЦАР Варна
http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=80&Itemid=159
По-достоверна във форума, няма да намериш. Тук са включени и пишещи и не пишещи във форума  :P
Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Пиша,понеже разнищихте до 2008 година,а аз забременях 2007 :wink:.В АГ-Варна при д-р Александров и д-р Чернева(лека и пръст).Невероятни Хора!

Благодаря много за съвета , но аз смятам , че няма нищо лошо в това да се ориентираме в това каъв е процента на забременелите жени в АГ -Варна , но не само на тест , а в действителност дали са изкарали докрай своята бременност изобщо малко повече да научим от първоизточника , а това са самите бременни .Аз знам за статистиката в АГ , но това са цифри , които за мен не са реални .Знам също , че това няма да ми помогне нищо за да забременея ,дори самата аз ще правя втори опит в АГ-Варна , което говори , че им се доверявам напълно , просто познавам малко жени ,които са забременяли чрез ин витро във Варна и исках да познавам повече от тях чрез тази тема!
*
По-точен ориентир от официалната статистика няма как да има и на теория и на практика :) Тя се базира на регистрирани бременности с пулсации чрез ултразвуков преглед, при това обхваща всички пациентки на клиниката, а не само измежду пишещите във форума.
Какво имаш предвид с това, че не са реални, имаш предвид, че не са "материални" и или че не можеш да си поприказваш с "тях"? Или, какво...?  
Иначе няма проблем да се запознаем, аз съм в статистиката от 2005-та и има много други :) Обикновено пишем в текущата тема "Ин витро в АГ-Варна -1,2,3 ... 5"
Успех ти желая от сърце!
« Последна редакция: Февруари 26, 2010, 19:46:55 pm от cygnus »
*
Съгласно действащото законодателство всички ин витро клиники са длъжни да предоставят такава статистика, която за тази година вече е готова, така че просто разгледай сайтовете им :wink:
Съгласно действащото законодателство всички ин витро клиники са длъжни да предоставят такава статистика, която за тази година вече е готова, така че просто разгледай сайтовете им :wink:
не познавам законите, но по вашата препоръка никъде не намирам такова инфо,
към кого и как да се обърна? Може би към министерство или другаде??
Здравейте момичета,реших да се включа в темичката,тъй като аз правих ин витро септември 2009,за щастие успешно.Знам че Ани си води всичко в една тетрадка и си отбелязва резултатите на всички момичета след тестовете.Така че при нея със сигурност има инфо  за процедурите през годината.
*
не познавам законите, но по вашата препоръка никъде не намирам такова инфо,
към кого и как да се обърна? Може би към министерство или другаде??
http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=80&Itemid=159
Това е статистиката за Варна.Ако те интересува за друг град и друга клиника,просто потърси в Гугъл.
И един съвет,ако може,смени си ника че звучи много несериозно в този форум :lol:
*
Щом темата касае АГ- Варна не мога да остана безучастна.  :D  Щастлива майка съм благодарение на Д-р Александров. Моята Надежда се роди в края на 2008 год. след втори опит ин витро.