Напълно те разбирам за чакането, но не мисли, че в другите клиники не се чака. Персоналът в АГ не достига, Ани е разчекната на 100 места, д-р Александров прави пункции, трансфери, прегледи, консултации и т.н. Да не забравяме, че той е главният ембриолог в клиниката и работата му е да седи в лабораторията и да се занимава с ембрионите. Чакаш да мине лекар или акушерка, ако нямаш записан час. Иначе отиваш, обаждаш се, че си там и така. Това е. Всички искат той лично да ги консултира или прегледа. Няма как да се разчекне. Работят без почивен ден, до късно вечер.
За информация - най-натоварено е до 14:00 часа, понеже дотогаава вървят пункциите и трансферите, които не могат да се отложат за по-късно. Както и прегледите на момичета, които са в процедура. Пункцията се прави определени часове след слагането на Прегнил, не може да се чака. След 14:00 часа вече е по-спокойно и тогаава минават консултациите. Аз когато съм била за преглед при стимулация /правила съм 2 ин витро опита/, съм чакала да минат пункциите и трансферите, за да ме видят. Знам, че те са по-важни. Знам какво е да разчиташ на ин витро като единствен шанс за бебе.
Относно думите му за твоя случай - той не обича да дава напразни надежди на пациентите си, за което аз много го уважавам. Реалист е и си казва всичко директно.
Когато човек се бори за дете, нищо не е нормално. Нито работното ни време, нито нищо. Разбирам, че е неприятно да се чака, седяла съм с часове...но това е положението. Ами ако доктора си тръгваше в 5 часа, като в нормално раб. време и не работеше събота и неделя и на Коледа и на Великден?
Ако коридора беше луксозен и с теракота вместо изтъркана мозайка, щеше ли да ти е по-приятно да чакаш?
Разбирам огорчението ти, наистина. Щом не ти допада, просто смени доктора.
Успех ти желая и дано не чакаш години, за да се сдобиеш в рожба.