Здравейте момичета, да се включа и аз като бивша пациентка на Александров. Не искам да кажа, че е некадърен или нечовечен, но е факт, че при мен нещата не се получиха и сега смея да твърдя, че има фактори, които той не изследва и упорито пренебрегва. Накратко историята: снимка-запушени тръби, 1во лапаро без отстраняване на тръби, 1во инвитро-извънматочна бременност, 2ро лапароза отстраняване на бременноста заедно с едната тръба, 2ро инвитро-незавършено поради неоплодени яйцеклетки. За цялото време, общо около 3 години не съм гледала резултатите от изследванията си, а директно съм ги давала на доктора, който да преценява какво да прави; изследвана съм за хламидия само веднъж, преди първата процедура, сега в документите, които ми върнаха, не мога да намеря това изследване, но не сме се лакували за хламидия така, че ще да е бил отрицателен резултата. При съпруга ми всичко било наред.
След 2та неуспеха отивам в друга клиника, а някои от изследванията и в 3та ги правихме да се убедим: хламидия - положителни и двамата, днк фрагментацията на сперматозоидите не била добре, качеството на спермата-не много добро, повишено ниво на НК клетки...., все неща, които чувам за първи път и ме обзема гняв като си помисля, че съм жертвала толкова много време, пари, надежди и една тръба ....
При вторият ми опит в АГ до преди пункцията имах 15-17 яйцеклетки, от които извадиха само 2 и те не се оплодиха. На въпроса ми защо, отговори ми се: "ми май не сме те достимулирали", "то при тебе трябваше да е станало вече, ама..."
Оказва се, че първият ми опит е минал и при доста повишени нива на пролактин (изследван преди процедурата), но кой ти е гледал тогава... нали за това са докторите - да гледат и да преценяват...
Правете си преценките на време, а не се надявайте на чудеса като мен...
Извинявам се за дългия пост... Успех на всички момичета!