0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тестове за овулация
« -: Февруари 24, 2010, 13:58:30 pm »
Здравейте,
чета отдавна и редовно този форум, много е полезен, благодаря на всички.
Постарах се да прочета почти всичко, преди да задам въпроса си, и се извинявам предварително, ако съм пропуснала някоя тема.
Става дума за тестовете за овулация. Според всички упътвания и инструкции, ако втората линия е по-бледа от контролната линия, то теста е отрицателен. Имате ли представа какво изначава тази бледа линия, дали е отминал пиковия момент или предстои, или нищо не означава?

Благодаря ви предварително.
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: Тестове за овулация
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2010, 14:47:52 pm »
Според мен може да означава и двете, за това е добре да се комбинира и с измерване на БТ. :wink:
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2010, 15:08:14 pm »
Аз, лично, никога не съм имала празно място на тестовата линия, внигаи е била или бледа или по-наситена, но по това не можеш да разбереш дали ти е минала овулацията или предстои.Цвете е права....за най-точно определяне на ову е хубава комбинация температурен метод и тестове.
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2010, 15:31:55 pm »
Благодаря ви за бързите отговори. Да разбирам ли, че бледата линия означава, че все пак нещо се случва? Мисълта ми е - различно е от никаква линия, нали? дано въпроса ми не ви изглежда глупав, за мен е важно да видя, че поне някакво "движение" има... благодаря ви отново
*
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2010, 16:16:25 pm »
Здравей d_gergova, Аз съм ползвала тестовете за овулация наколко пъти и честно казано те са ми просто някакъв ориентир-допълнение към доказване на настъпващата коолминация. Какво имам в предвид: от 11-тия ден започвам да ги ползвам, като през това време наблюдавам тялото си- болки в яйчниците, гърдите, каква гъстота има бялото течение. Когато болките се засилят (12-13 ден) и се появи белтъкообразното течение очаквам, че на другия ден ще се появят две еднакво червени линии, с което разбирам кога настъпва овулацията. И наистина на 14-тия ден (вкл. и 15-тия) се появява втора черта, а болите в яйчниците отшумяват. Така разбитам, че фоликулите са се спукали.  Моят съвет е: разчитай повече на сигналите на тялото си (или пък пробвай с друга марка тестове)  :) успех
*

Цвете

• 734
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2010, 16:33:20 pm »
Благодаря ви за бързите отговори. Да разбирам ли, че бледата линия означава, че все пак нещо се случва? Мисълта ми е - различно е от никаква линия, нали? дано въпроса ми не ви изглежда глупав, за мен е важно да видя, че поне някакво "движение" има... благодаря ви отново
Тестът за овулация показва само покачване на ЧХГ,което означава,че след 12-48ч. може да настъпи овулация,но не, че със сигурност ще има овулация,случвало се е да има напълно положителен тест за ову и тя да не настъпи. Ако измерваш БТ и имаш двуфазност в графиката си,тогава може и да се твърди,че е имало овулация. Дано съм ти помогнала. Успех. :)
*
« Отговор #6 -: Февруари 24, 2010, 19:13:22 pm »
Бих ти предложила да използваш препоръчителните таблици за начален ден на тестване съгласно продължителността на цикъла ти, указани в упътването към теста.В началото може да се наложи да изразходваш повече лентички , но ще установиш ,че постепенно наситеността на тестовата нараства , в началото може да е  много бледа ,в един или два дни тестова и контролна са с еднаква наситеност /може да уловиш момент и на по-наситена тестова от контролна/и след това отново тестовата  ще избледнее спрямо контролната. За следващи месеци, ако разбира се се наложи , може сама да определиш от кой ден да започнеш тестването.
« Отговор #7 -: Февруари 24, 2010, 19:31:01 pm »
Само ще направя малка корекция: Тестовете за овулация отчитат количеството НЕ на ЧХГ(хормонът на бременността), а на ЛХ хормона, който е необходим за спукването на вече назрелите фоликули.Няма значение дали тестовата линия изобщо не се вижда или е бледа....и двете означават че не си в овулация.Важен е моментът, когато е наситена колкото или повече от контролната.И само ще допълня, че тези тестове не са надеждни при момичета с поликистоза, при които нивото на ЛХ винаги е високо, което означава , че тестът почти винаги ще е положителен.
*

Цвете

• 734
« Отговор #8 -: Февруари 25, 2010, 07:17:06 am »
Извинявам се за грешката  :oops:,Виолет благодаря за поправката  :flower: /сигурно е от силното желание да ми се завиши ЧХГ-то/
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Февруари 25, 2010, 09:22:36 am »
Добре е тестовете за О. да се правят от (-) до (-) за да се хване по-добре пика на ЛХ

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #10 -: Февруари 25, 2010, 13:16:51 pm »
Хей, много ви благодаря на всички,мисля че ми се изясни точно това което ме интересуваше. За съжаление и аз съм с поликистоза, така че тестовете наистина са просто ориентир. Сега пия Дуфастон за регулиране на цикъла и всичко друго изглежда наред. От прочетеното по форума разбирам че не съм сама, което определено повдига духа.
Благодаря ви отново, и успех на всички ни :)
« Отговор #11 -: Февруари 26, 2010, 17:55:16 pm »
Здравейте момичета,

За първи път от този месец съм решила да пробвам да засичам овуто с тестове. Обаче искам съвет от кой ден е добре да започна. Ето малко статистика от последните 3 месеца:

Цикъл 35 дни; Ову на 26-ти ден; ЛФ=  9 дни - овуто е според БТ в бейбиплан
Цикъл 28 дни; Ову на 14-ти ден; ЛФ=14 дни - ову засечено чрез фоликуметрия
Цикъл 34 дни; Ову на 20-ти ден; ЛФ=14 дни - овуто е според БТ в бейбиплан; доказано наличие на ЖТ на 25-ти ден

Ако ще е от полза това е линка към графиките ми в бейбиплан http://www.babyplan.ru/profile/63846/8 Цитираните цикли са с номера 5, 6 и 7 от списъка.

Благодаря ви!!!

*
« Отговор #12 -: Февруари 26, 2010, 18:36:10 pm »
Аз бих започнала на твое място с тестовете на 11-12 ден, като в началото ако в областта на тестовата линия не се появява нищо или е много, много слабо,едва забележима линия, бих повторила теста след 48 часа, вместо след 24,когато тестовата започне да става по-видима ще продължа с тестване на 24 часа.Така мисля аз, вероятно някой по-компетентен също ще отговори.Поне при мен, когато тестовата е била едва забележима , до наситеност се стига не по-рано от  3-4 дни.
*
« Отговор #13 -: Февруари 26, 2010, 22:46:19 pm »
Mary Angel,
Трябва да се ръководиш от най-краткия си цикъл.
Успех!
« Отговор #14 -: Май 25, 2010, 15:44:30 pm »
здравейте,а тестът за овулацията доста ли е скъп.предполагам са много видове.КОЙ бихте ми препоръчали като най надежден и точен
*

Цвете

• 734
« Отговор #15 -: Май 25, 2010, 15:59:07 pm »
Аз ползвам този http://www.oview.info/about_oview,bg и съм доволна, цената му е към 8 лв. Успех!
« Отговор #16 -: Декември 12, 2010, 22:30:54 pm »
здравейте,аз съм нова тук и имам един малко глупав въпрос,Възможно ли е тест за овулация след като е показал +на 13 ден от МЦ след това само отрицателни до 25 ,26 ,27 дни от МЦ (и трите дни положителни)като МЦ ми е 29 дни.
само да добавя, че нямам ПКЯ и тестовете са овю и понеже мислех,че е грешка направих и дигитални клеърблу ,но всички са положителни.Направо незнам какво да мисля :ask:
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #17 -: Декември 13, 2010, 00:03:32 am »
Грешен резултат може да се получи при прием на лекарства, съдържащи Лутеинизиращия хормон (ЛХ) или хормона човешки хорионгонадотропин (ЧХГ).
*
« Отговор #18 -: Декември 13, 2010, 09:09:42 am »
здравейте,аз съм нова тук и имам един малко глупав въпрос,Възможно ли е тест за овулация след като е показал +на 13 ден от МЦ след това само отрицателни до 25 ,26 ,27 дни от МЦ (и трите дни положителни)като МЦ ми е 29 дни.
само да добавя, че нямам ПКЯ и тестовете са овю и понеже мислех,че е грешка направих и дигитални клеърблу ,но всички са положителни.Направо незнам какво да мисля :ask:

Сонка, Освен положителни по време на пика на ЛХ, Ову тестовете също могат да покажат + резултат при наличие на бременност. (от ЧХГто в урината)
Тук в САЩ (а и на много други места по света) е много "популярно" да се използват ОВу тестове вместо тестове за бременност. Разбира се, при евентуална бременност - теста за бременност би отчел по-рано.. Ову теста отчита бременност при по-високи нива на ЧХГ(споделям от личен опит)  :wink:
ПС Ти защо се тестваш през целия цикъл?
« Последна редакция: Декември 13, 2010, 09:13:49 am от Гальонди »

*
« Отговор #19 -: Декември 13, 2010, 09:20:44 am »
А защо си правила тестове на 25-27 ден?