0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

защо не се получава
« -: Февруари 24, 2010, 09:37:47 am »
Здравейте, и на мен ми дойде времето да се сблъскам с този проблем. И честно казано вече не знам накъде и какво да правя. Моят случай е следният - преди около година и 4 месеца забременях от втория месец, т.е. правихме опита два поредни месеца и чудото стана, но се оказа кухо яйце и в третия месец го махнахме. И от тогава след 4-5 месеца почивка започнахме нови опити и така вече 10 месеца няма никакъв резултат, и тестове за овулация правя последните 3-4 месеца нищо. Моля, за съвет и помощ, ако някой е имал същия проблем нека сподели. Вече наистина се изнервихме, отчаяхме и т.н. Благодаря предварително на всички. Приятен ден
Re: защо не се получава
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2010, 10:46:19 am »
Роси, едно от най-важните неща е да не го мислиш - трябва да освободиш мозъка си от всякъкви мисли (знам че е трудно и не става, но все до някаква степен). Повярвай ми господ си знае работата. Няма за какво да ти описвам моята история, но за мен е така - не трябва да го мислиш!
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2010, 10:52:31 am »
Дали да не отида на преглед вече.............
Наистина незнам какво да правя
*
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2010, 13:05:14 pm »
Роси, при една година неуспешни опити се отива вече при специалист.
Най-добре си опитвайте по естествен път още няколко месеца. А ти през това време си запиши час в някоя от специализираните клиники. И без това се чака с месеци, даже година за първоначален преглед.
Успех :)

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2010, 13:14:49 pm »
Роси, едно от най-важните неща е да не го мислиш - трябва да освободиш мозъка си от всякъкви мисли (знам че е трудно и не става, но все до някаква степен). Повярвай ми господ си знае работата. Няма за какво да ти описвам моята история, но за мен е така - не трябва да го мислиш!

Така е, Господ си знае работата. За целта е създал лекари, специалисти по репродуктивна медицина, които са негови пратеници на земята и помагат на хората с репродуктивни проблеми.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #5 -: Март 07, 2010, 20:19:02 pm »
Роси, ако си притеснена че не се получава е най добре да отидеш поне на първичен генекологичен преглед - цитонамазка имам предвид. От моят личен опит съдя, че когато притесненията стават с всеки месец по-големи е най добре да се започне с изследвания  -хормони и спермограма, за да отпаднат притесненията ни - дай боже! Ние вече 10-ти месец нямаме резултат и съм вече решена на изследвания след идване на цикъла ми. Успех ти пожелавам!  osi_9
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #6 -: Март 07, 2010, 20:32:19 pm »
 Ако не се получава след 1 година опити е време да потърсиш специалист по репродуктивно здраве. В случай, че си над 30г. - срокът е 6 месеца. Излишно е да се залъгваме с думи "Господ си знае работата". Така може да мине доста време (зависи от търпението на човека). Думата "специалист по стерилитет" не е някакво зло, а синоним за помощ, така че не се плаши. Ако споделиш от кой град си, момичетата могат да те насочат към добър специалист. От опит знам, че обикновен гинеколог, няма да ти свърши работа в случая.
Успех ти желая и дано още този месец се окаже излишно да търсиш помощ.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #7 -: Март 07, 2010, 23:21:18 pm »
Малко е безотговорно да даваш такива съвети на момичето. Ами ако има проблем, но благодарение на напътствията ти си седи вкъщи и чака Бог да си свърши работата? Ти ли ще й върнеш загубеното време? Ако Господ наистина си знаеше работата, нямаше да се налага да правим ин витро и още куп лечения. Разбира се, че това не бива да се превръща във фикс идея, но очевидно е, че щом вече 10 месеца не се получава и има зад гърба си един аборт, е време да се обърне към спеициалист.
Роси, нормално е да се притесняваш и да го мислиш, но както са те посъветвали и другите, обърни се към специалист по стерилитет.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #8 -: Март 08, 2010, 00:15:35 am »
моят съвет е следният - изчакайте още няколко месеца опити, ако не стане - посети добър гинеколог за проверка на проходимост на тръбите чрез рентгенова снимка, а мъжът ти да направи една спермограма в клиника по стерилитет.

това, при условие, че си под 35-годишна възраст. ако си над 35, потърсете добър гинеколог още сега.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #9 -: Март 17, 2010, 21:56:17 pm »
Здравейте,момичета,ние от две години правим опити,но все неуспешни.Хормоните ми са добре,овулация имам,но...Този месец бях почти сигурна,че чудото е станало,защото проследихме овулацията с лекар и с моята половинка много добре "поработихме" в/у бебеправенето,но май и този месец не е станало нищо  :balk_145: Остана вече само спрермограмата и да проверим маточните тръби.Но вече много се страхувам да не се окаже нещо сериозно,но се надявам ако има някакъв проблем,поне да е лесно лечим.
[/url]
*
« Отговор #10 -: Март 17, 2010, 22:28:59 pm »
Здравейте,момичета,ние от две години правим опити,но все неуспешни.Хормоните ми са добре,овулация имам,но...Този месец бях почти сигурна,че чудото е станало,защото проследихме овулацията с лекар и с моята половинка много добре "поработихме" в/у бебеправенето,но май и този месец не е станало нищо  :balk_145: Остана вече само спрермограмата и да проверим маточните тръби.Но вече много се страхувам да не се окаже нещо сериозно,но се надявам ако има някакъв проблем,поне да е лесно лечим.

Мисля, че не трябва да отлагате повече. Насочете се към клиника по стерилитет! Две години е доста време. Изчакването не решава проблемите, за съжаление. Стискам палци да не е нищо сериозно и скоро да забременееш.

Успех!

« Отговор #11 -: Март 18, 2010, 00:10:55 am »
Много благодаря за подкрепата.От три седмици насам се опитваме да запишем час за спермограма и все не успяваме да се вмъкнем в програмата на биолога.Днес каза да се обадим след две седмици.Не съм предполагала,че ще се чака толкова.
[/url]
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #12 -: Март 18, 2010, 02:02:28 am »
Много благодаря за подкрепата.От три седмици насам се опитваме да запишем час за спермограма и все не успяваме да се вмъкнем в програмата на биолога.Днес каза да се обадим след две седмици.Не съм предполагала,че ще се чака толкова.

В кой град живееш ? Може момичетата да те упътят и да стане по-бързо.
Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #13 -: Март 18, 2010, 09:52:47 am »
Аз съм от Ямбол,но по лекари ходя в Стара Загора
[/url]
*
« Отговор #14 -: Март 18, 2010, 10:07:03 am »

В СЗ няма специалисти по стерилитет. Насочи се към Пловдив по-добре! Дано някоя старозагорка се включи!

*

Писе

• *
  • 29
  • Винаги има надежда
« Отговор #15 -: Март 18, 2010, 10:35:47 am »

В СЗ няма специалисти по стерилитет. Насочи се към Пловдив по-добре! Дано някоя старозагорка се включи!
Варна май ще и е по-близо от Пловдив ...
*
« Отговор #16 -: Март 18, 2010, 10:58:00 am »

Варна май ще и е по-близо от Пловдив ...

По принцип може и във Варна, но Пловдив е по-близо.  :wink:

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #17 -: Март 18, 2010, 10:59:56 am »
Нищо подобно. Първо като километри е по-близо и второ не се минава Балкана. Пък и има магистрала. Та идва към час май. Това от Ст.Загора. От Ямбол е малко по-длече. На прехода през балкана си остава като фактор.
« Последна редакция: Март 18, 2010, 11:02:38 am от Pesheck »
« Отговор #18 -: Март 18, 2010, 11:40:09 am »
Много бързо се отзовахте,момичета.Искаше ми се май първо да си довършим изследванията(спермограма и фалопиеви тръби),но до колкото разбирам от вас,май е най-добре да търсим специализирана клиника.А такава вече ще търся в Пловдив,че често ходя до там.
[/url]
*
« Отговор #19 -: Март 18, 2010, 12:26:29 pm »
Може би този линк ще ти помогне да се ориентираш:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52