0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет и от мен.  :balk_64:Влизам, за да споделя радостта си- 12-ти ден след трансфер, ЧХГ - 194.50 и отивам обратно в леглото, защото от два дни не се чувствам особено комфортно.
Еха страхотна новина s_petkova, :balk_47:.Честито!
Тук съм, тук съм  :).
Първо да поздравя s_petkova за хубавата новина - пази леглото и нека неразположението мине бързо и всичко да е наред.
Дойде ми в неделя. Започнах стимулацията,обадих се на лекарката и вчера сама си сложих 100 пурегон (след обучение от приятелка :D, вече бременна след икси), наистина не боли, ама като ни е за пръв път се притеснява човек.
Днес бях на преглед. Сложиха ми и меногон, а и с декапептила продължавам. Четвъртък пак съм на преглед да видим какво става. Аз съм с намален ЯР - дано излезе нещо от цялата стимулация. Малко ми е притеснено, но така ще е. Иначе в инвитро-центъра ще ми поставят инжекциите - май няма да ми се налага да се бода сама повече.
Браво мн се радвам за теб s_petkova дано неразположението мине скоро и всичко бъде наред.Това е едно хубаво ЧХГ.
Днес бях на преглед, но няма с какво да се похваля  :(. Естрадиола се е покачил съвсем малко от началото на стимулацията. В единия яйчник нямаше никакви фоликули, а в другия се виждаха, но незнам колко. Сега ми увеличиха дозите и в неделя пак съм на преглед.
Това е от мен, дано в неделя да са по-добри нещата.
здравейте,момичета,и аз бях днес на преглед.В понеделник,ще ми е пункцията,док.видя около 7-8 фоликула,които заслужават внимание,другите са малки.Ох много се вълнувам.Кажете нещо повече за самата пункция,знам,че е с пълна упойка и това е...
Цецка, познато ми е това чувство на неизвестност от случващото се.Не се притеснявай, самата пункция минава много бързо. Отиваш гладна и жадна, упойката е венозна, не е пълна.Докато се усетиш и си потънала в сънища. След това се събуждаш в стаята на леглото и нямаш спомен как си стигнала до там от манипулационната :lol:, а това става ходейки.Усещанията след моите три пункции са били различни. първият път бях с много леки болки  и не са ми слагали болкоуспокояващи.Вторият път не усещах нищо след пункцията. А сега бях с доста силни болки като при ПМС, но ми сложиха болкоуспокояващо и нещата отшумяха.По принцип след прибирането ми вкъщи съм пила Аулин, ако ме боли.
При мен по-неприятната част от нещата беше подуването в дните след пункцията, което за мен беше много болезнено, на моменти не можех да дишам, след пункцията ми правиха някакви вливания и вкъщи бях на строга белтъчна диета.Но това не се случва всеки път и на всеки, аз имах доста фоликули и заради това.
Но каквито усещания да имаш след пункцията, отминават като си мислиш, че това те доближава до  :bori_002: :bori_007:
Така че смело напред и ти пожелавам успешен финал.
http://invitrobg.com/%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE/%D1%81%D1%8A%D1%89%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE/347-%D1%84%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F
Тук има инфо, случайно попаднах на този сайт.
cecka_7907, и аз не знам много за пункцията, но  s_petkova добре е обяснила. Аз не знам дали ще стигна до пункция, но да си задам въпросите все пак :).
Тази белтъчна диета защо се наложи? Колко фоликули имаше? За подуването след това знам, че е много вероятно, но за диета за пръв път чувам.
s_petkova, а ти как си, мина ли ти неразположението?
S-petkova,благодаря за изчерпателния отговор.Ни най малко не ме е стрх,по-скоро нямам търпение. :balk_600:
Кравичка,  не си мисли за лош изход в никакъв случай. След като имаш фоликули в единя яйчник, няма място за притеснения.Аз в левия почти не правя, освен това е много труднодостъпен и предния път не можаха да пунктират фоликулите от него.
Що се отнася до протеините- тъй като подуването се дължи обикновено на отделяне на течности от яйчниците в коремната кухина и съответно загуба на белтък, затова предписват протеинова диета след пункцията, за да компенсира тази загуба.При усложнения и отклонение в показателите се вливат и други течности и хуман албумин.Но това се случва много рядко.
Аз днес звънях на доктора, за да питам кога трябва да ходя на преглед. Разбрахме се да се чуем в сряда и да се уточним. А дотогава не знам как ще устискам от мисли и притеснения дали всичко е наред.
Е разбира се аз си имам надежди за хубав край, но както пишеш не можем да избягаме от мислите и притесненията. Просто си чакаме и си мислим, пък каквото стане.
Иначе вече ми стана ясна връзката подуване-белтък.

А малинка-капинка ти запази ли си час или се чухте по телефона?
Да , чух се с доктора и се разбрахме в неделя да отида да поговорим и да видим как ще действаме, каза ми че има пункунция в неделя и ще бъде на работа.Ох колкото повече чета , толкова повече се притеснявам.На моменти се обърквам коя от вас какво е писала и наново почвам да чета.
Като се видите утре нещата ще ти станат по-ясни, важното е че вече започваш.  yahoo_17
кажи как минаха при теб нещата, нали днес е понеделник.нали днес ти беше пункцията.
Ето ме и мен,днес ми беше пункцията.Извадихме 7 яйцеклетки.Утре ще звъня да разбера какво става :ask:
cecka_7907, хайде още един етап отмина, утре дали ще ти кажат кога е ЕТ или е рано?

Аз утре пак съм на лекар - да решим вече дали ще спрем със стимулацията. Предложиха ми ако си платя лекарствата, които са ми сложили до този момент, другия месец пак да ме стимулират и така няма да си загубя опита. Пък видиш ли може да произведа повече Я.
Здравейте,момичета-кокичета :balk_64:Да се отчета и аз:от седемте яйцеклети едната е била куха,обаче,останалите 6 са се оплодили всичките,и според доки се развиват мн. добре.Впетък ще ми е трансфера.Само не мога да разбера на кой ден се пада.Нали деня на пункцията(понеделник) се брои за нулев.Втакъв случай трансфера е на четвърти ден така ли :ask:  Кравичка,ти как си?Продължаваш ли,или прекрати опита?Каквото и да си решила,желая ти успех. :kiss:
Аз писах в другата тема - не стигнах до пункция на единствения фоликул. Ще ме стимулират отново след месец, два. Засега си платих лекарствата, които съм ползвала до момента. Така няма да си загубя опита. Следващия път ще бъда по къс протокол. Ние започнахме веднага и имаме още 4 месеца за действие - дано да се получи нещо.
Иначе не знам на кой ден се води трансфера. Нали ги оплождат в деня на пункцията - то се явява 4 цели дни, значи 4ти ден :ask:.
cecka_7907, нека трансфера ти мине гладко, гладко и после да има с какво да се похвалиш. Знаеш ли колко ембриона ще ти върнат?
не не сме говорили,за това
cecka_7907, да трансферът ти ще бъде на 4-ти ден, най-вероятно се развиват много добре ембрионите и затова доки е решил да изчакате още един ден. А що се отнася до бройката, преди самият трансфер ще се види колко и кои ембриони са подходящи за трансфер. Пожелавам ти успех yahoo_33