0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

донорски ембриони?
« -: Февруари 16, 2010, 14:44:28 pm »
здравеите момичета
икам да ви питам знаете ли нещо за донорство на ембриони на моя приятелка са и предлозили ин витро с донорска яицеклетка и понеже са с м.фактор ще се наложи ин витро на д.ембрион,ако знаете нещо споделете своя  опит
*
Re: донорски ембриони?
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2010, 16:58:54 pm »
Май нещо е объркано , щом са и предложили донорска яйцеклетка вероятно и при нея има проблем не само при мъжа и!
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2010, 17:17:04 pm »
да ,след втори опит неуспешен ин витро са и казали че яицеклетките и са негодни и са я посаветвали за донорски,наистина е обаркано но е ясно че и трябва донорски ембрион
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2010, 17:52:26 pm »
Пак не е ясно.
Да не бъркаш яйцеклетка и ембрион?
Ако става въпрос за яйцеклетки - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20638.0

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=725.0

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40179.0
« Последна редакция: Февруари 16, 2010, 17:54:05 pm от Pesheck »
*
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2010, 19:02:48 pm »
Според мен става въпрос за ембрион, създаден от донорска яйцеклетка + донорски, сперматозоид, при двойка с мъжки и женски фактор, при положение, че няма проблем с имплантацията и износването, а само с резерва при жената. И съответно липса на сперм. или наличие на такива с мн ниска оплодителна способност ( каквито са при нас ) при мъжа.
Следователно ембриона става донорски, поне аз така го разбирам.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2010, 20:46:43 pm »
В такъв случай не е ли по-добре да се осинови дете?
« Отговор #6 -: Февруари 16, 2010, 22:19:27 pm »
да с донорски ембрион е като да осиновиш дете,с разликата че може да стане по барзо и все пак жената го износва а и гените не определят обичта към едно дете
*
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2010, 18:16:24 pm »
В такъв случай не е ли по-добре да се осинови дете?
И защо да е по-добре???  8O 8O 8O
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #8 -: Февруари 17, 2010, 18:59:05 pm »
Варианта с донорски ембриони е много по-евтин, отколкото с донорска яйцеклетка + донорски сперматозоиди. Защото има жени, родили вече, които подаряват замразените си ембриони. В този случай се плаща само размразяването им и трансфера.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #9 -: Февруари 17, 2010, 19:43:30 pm »
За това не се бях сетила  :D Но е мн добра идея  :wink:

« Отговор #10 -: Февруари 19, 2010, 11:11:59 am »
да изглежда по бързо с дарителски ембриони и не се чака толкова много както за осиновяване а то си е вид осиновяване защото се износва генетично чуждо дете
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Февруари 19, 2010, 11:34:44 am »
не съм сигурна дали донорството на ембриони е разрешено от закона.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #12 -: Февруари 19, 2010, 11:39:34 am »
Ако жената няма проблеми с имплантацията и износването на плода това ми се струва по-добър вариант от осиновяването. Имам предвид, че бременноста ще е желана и майката ще прави необходимото, за да се грижи за собственото си здраве и това на бебчето. Освен това все пак тя ще износи това бебче и връзката родител-дете ще я има още от първите клетчици на ембриончето.
Успех!  :)
« Отговор #13 -: Февруари 19, 2010, 12:36:49 pm »
да разрешено е от закона защото са и го предложили и ккакто и да е тя е съгласна и ще опита след 2 цикъла успех

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #14 -: Февруари 19, 2010, 13:22:56 pm »
да разрешено е от закона защото са и го предложили и ккакто и да е тя е съгласна и ще опита след 2 цикъла успех

всъщност, проверих - нито е разрешено изрично, нито е забранено изрично. въпросът за донорство на ембриони е оставен неуточнен в наредбата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #15 -: Февруари 19, 2010, 22:19:01 pm »
да ,след втори опит неуспешен ин витро са и казали че яицеклетките и са негодни и са я посаветвали за донорски,наистина е обаркано но е ясно че и трябва донорски ембрион

Според мен от клиниката абдикират и търсят лесно разрешаване на въпроса с още някоя хилядарка.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #16 -: Февруари 19, 2010, 22:23:10 pm »
Забранено се води, защото не е уредено.
« Последна редакция: Февруари 19, 2010, 22:24:47 pm от cygnus »
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #17 -: Февруари 20, 2010, 10:27:01 am »
Да, разрешено е от закона, защото са и го предложили и както и да е, тя е съгласна и ще опита след 2 цикъла. Успех!
Сигурно няма да ми отговориш, но все пак да попитам - за коя клиника говорим в случая?
« Отговор #18 -: Февруари 20, 2010, 12:39:26 pm »
Аз питах дали мога да даря ембриони и Владимиров и Тачева ми казаха,че мога, но след като забременея и родя, чак тогава
« Отговор #19 -: Февруари 20, 2010, 15:19:59 pm »
незнам ,но мисля цхе ако е незаконно не би трябвало да го предлагат.всъщност ще вземат яижеклетка и я оплодят със замразена сперма и този емрион ще трансферират
'