0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Трябва ли да махнем дом.любимец ????
« -: Февруари 16, 2010, 09:38:21 am »
Здравейте,някой от вас знаят че имам едно мн сладко котенце  :D ,което нейскам да си го давам  :? :(
 Моля ви всички с дом. любимци кажете как се справихте с бебеправенето и котетата си.Визирам най вече котките защото нали предавали някаква болест май беше нещо от рода на токсиплазноза  :? и нещо се наплаших вечеее  :( :( :( Обичкам си я безкрайно мн  незнам дали мога да се разделя с нея,кажете вие как постъпихте ,има ли варянт за щастлив финал?!  :D
 И ако може на две на три да ми кажете какво точно прави тази болест ???
 Не съм сигурна че е а тук темата  :wink:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Трябва ли да махнем дом.любимец ????
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2010, 10:48:09 am »
Мънки котките предават токсоплазмоза която е доста опасна.
Ние също в къщи имаме котка и се бора да я махна защото откровено казано при всичките мъки не ми се рискува!
Ние живеем в къща и както се досещаш тази котка обикаля и улиците (т.е. има ралзика дали е в апартамент или в къща, защото когато е в апартамент тази котката няма възможност да обикаля и съответно да носи бацили).
Аз съм твърдо против!
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2010, 11:05:37 am »
Аз съм против махането на домашни любимци, защото много ги обичам, а и те горките са свикнали само с нас,  :? обаче.....за котките за съжаление съм чувала че е хубаво да ги няма при бременност заради токсоплазмозата за нея ето тук http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=9988
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2010, 11:15:40 am »
Ето още две теми, в които се обсъждат домашните любимци и опитите за забременяване:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9203.msg170400#msg170400

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9989.0

Аз лично имам куче, с което нямам намерение да се разделям, защото много си го обичкам :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2010, 11:20:32 am »
Мonkey :) иди си направи едно изследване за токсоплазмоза и ще си спестиш известно количество чуденки. Току виж се окаже, че вече си преболедувала, което ти решава проблема с токсоплазмозата.
Ако не - има начини да се предпазиш. Няма да чистиш ти на мацата, няма да я храниш и да и пипаш посудата.
Аз имам прекарана токсоплазмоза в минал преиод и съответно през бременността нямах притеснения относно това.
Лично съм против крайностите относно домашните любимци. В крайна сметка при една отлична хигиена и съвестна грижа към животните не виждам проблем за щастливо съжителство.

Освен всичко друго, токсоплазмозата се предава и чрез не добре термично обработени месо и мляко, може чрез не добре измити зеленчуци или по друг начин да се "сдобиеш" с нея. Не само гадинките са основните "виновници".

Не си махай животинчето прибързано.  :D

« Отговор #5 -: Февруари 16, 2010, 11:23:28 am »
Значи ,ако съм имала изкарана токсиплазмоза,немога да се заразя пак ли ?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #6 -: Февруари 16, 2010, 11:26:03 am »
Маймунче и аз лично съм против махането на домашните любимци  :(
Въпреки че една година ми излизаха някакви гъбички във формата на котешка лапа и ми казваха че е от котки,но ние нямаме котка а куче ,у баба ми има мн котки та може да е от там,та едвам се оттървах от тези гъби.Кучето несмятам да го махам защото много обичам .
« Отговор #7 -: Февруари 16, 2010, 11:30:38 am »
Значи ,ако съм имала изкарана токсиплазмоза,немога да се заразя пак ли ?
Правилно, защото имаш вече изграден имунитет.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

!!!

• 1495
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2010, 11:33:03 am »
Момичета много скоро имах една клиента на която дъщеря й беше бременна. По време на бременноста се оказа, че момичето има токсоплазмоза, и тази токсоплазмоза я е хванала от майка си без да знае  :? Има известен риск и незнам дали е за подценяване. Момичето дори беше в болница на инжекции!
Аз например не мога да приема, че живея с котката на майка ми която нито е имунизирана, нито обезпаразитена и за капак на всичкото по 12 часа е навън...
« Отговор #9 -: Февруари 16, 2010, 11:39:09 am »
Криска напълно те разбирам в този случай няма място за двумислие  :?,ама моето котенце е в апартамент,определено потдържам хигиена,но пак реших да искам съвет от хора минали през това,аз ще направя всичко възможно да си я задържа,и определено ще се кмоля да съм я изкарала тая токсиплазмоза  :D :D :D.
 Радостинче мерси и за другте теми,там видях че имало и някаква друга ваксина освен годишната ,та ще взема да отида до клиниката и да разбера какво да правя за да си запазя маничето,но и да предпазя себе си  :D
« Отговор #10 -: Февруари 16, 2010, 11:43:40 am »
Мonkey :) иди си направи едно изследване за токсоплазмоза и ще си спестиш известно количество чуденки. Току виж се окаже, че вече си преболедувала, което ти решава проблема с токсоплазмозата.
Ако не - има начини да се предпазиш. Няма да чистиш ти на мацата, няма да я храниш и да и пипаш посудата.
Аз имам прекарана токсоплазмоза в минал преиод и съответно през бременността нямах притеснения относно това.
Лично съм против крайностите относно домашните любимци. В крайна сметка при една отлична хигиена и съвестна грижа към животните не виждам проблем за щастливо съжителство.

Освен всичко друго, токсоплазмозата се предава и чрез не добре термично обработени месо и мляко, може чрез не добре измити зеленчуци или по друг начин да се "сдобиеш" с нея. Не само гадинките са основните "виновници".

Не си махай животинчето прибързано.  :D

Подкрепям Нина.

Все пак всеки сам решава как да постъпи. Разбирам и Криска. Нейният случай обаче е малко по-различен. Имам предвид, че все пак котката не е нейна и не се грижи тя за нея, за да има един вид контрол над хигиената и, а пък и в този случай котето няма "сантиментална стойност" :)

*

Nina

• 2643
« Отговор #11 -: Февруари 16, 2010, 11:47:59 am »
Момичета много скоро имах една клиента на която дъщеря й беше бременна. По време на бременноста се оказа, че момичето има токсоплазмоза, и тази токсоплазмоза я е хванала от майка си без да знае  :?

Как така я е "хванала" от майка си?????

Освен това токсоплазмозата е опасна ако бременна жена се зарази с нея по време на бременността, ако тогава е първичната инфекция. Но когато жената е преболедувала в миналото, то по време на бременността няма опасност за плода.

Симптомите на токсоплазмозата много често са същите като тези на гнойна ангина, тонзилит и поради тази причина често това заболяване се диагностицира постфактум.

Да, Мънки, ако имаш прекарана инфекция, то вече си изградила антитела и няма как пак да се заразиш. :)  

« Последна редакция: Февруари 16, 2010, 11:52:30 am от Nina »
*

!!!

• 1495
« Отговор #12 -: Февруари 16, 2010, 11:59:26 am »
Нина момичето не е имало пряк контакт с котето. По време на бременността се е заразила със токсоплазмоза от майка си. Как точно е станало незнам  :) не ми беше удобно да разпитвам.
Джиджи да ти кажа честно аз незнам как да се преборя с майка ми! Аз много държа на хигиената, а майка ми не! За мен лично е сериозен проблем това. Много дебати водих и всичките безуспешни. Да не говорим, че където живеем ние има стари сгради и дости мишки, а знаете котките колко обичат мишки... Няма проблем да има коте в къщи стига да има всички нужни имунизации и обезпаразитявания и да не скита по улиците!
*

Nina

• 2643
« Отговор #13 -: Февруари 16, 2010, 12:01:54 pm »
Нина момичето не е имало пряк контакт с котето. По време на бременността се е заразила със токсоплазмоза от майка си.

Това не може да е вярно.

Освен животните, писах, то има и други източници на зараза.
Затуй каза, че не е добре прибързано да се маха гадинката.
« Отговор #14 -: Февруари 16, 2010, 12:08:09 pm »
Джиджи да ти кажа честно аз незнам как да се преборя с майка ми! ..... Много дебати водих и всичките безуспешни.
Разбирам те много добре. Имам чувството, че с годините хората започват да се вдетеняват и да стават все "по-трудни".
Ако няма как да живеете отделно, просто незнам какъв друг съвет мога да ти дам. За съжаление в слуачая не мисля, че е достатъчно само да не "контактуваш" с котката и с тоалетната и. Може би трябва да се опиташ спокойно да убедиш майка си, че ако иска да има внуче, трябва да се вслуша в това, което и казваш.

*

!!!

• 1495
« Отговор #15 -: Февруари 16, 2010, 12:15:15 pm »
Нина момичето не е имало пряк контакт с котето. По време на бременността се е заразила със токсоплазмоза от майка си.

Това не може да е вярно.

Освен животните, писах, то има и други източници на зараза.
Затуй каза, че не е добре прибързано да се маха гадинката.

Току що питах колежката ми която е запозната по-добре със случая.
Оказва се че майката е предала на дъщеря си токсоплазмозата още докато е била в утробата й (докато е била бременна е имала котка), т.е. преди 20 и кусур години. Сега когато момичето вече забременява се разбира че има активна токсоплазмоза и са били куп инжекции за над 2000лв.

Джиджи предложих й 2 вариант: или котката да живее навън в двора без да влиза в къщата или да се погрижи за всички имунизации и да не я пуска навън. След всичко резултата е същия - котката е ту навън, ту вътре и все още не е ходила при ветеринар (той няма още годинка ако не се лъжа)...
Когато казах на майка ми за внуче, отговора й беше "абе нищо страшно няма. аз докато съм бременна с тебе съм хранела котките на квартала"  8O
*
« Отговор #16 -: Февруари 16, 2010, 12:37:24 pm »
Здравейте .Относно темата ,и аз имам котка .Много неща изчетох във връзка на тези бактерии ,защото всеки ми казваше да я махнем.Но аз лично нямам такова намерение.За това реших да се образовам -няам проблем ,котката да живее при нас -трябва само да се слагат ръкавици при почистването на котешката тоалетна ,да се спазва хигиена .Тази зараза се разнася от фекалиите на котето ,а и също ако има секс.контакти.Нашето е скопено от малко ,нямало е такива ,а пясъкът го сменям всеки ден .Мисля ,че няма проблем, ако се спазват тези неща.
« Отговор #17 -: Февруари 16, 2010, 12:42:55 pm »
Криска ,ами то май освен да заведеш ти котето на ветеринар и т.н май няма какво друго да се направи незнам ,ужассссс мила съчуствам ти.
 Фовери ама как така сменяш всеки ден пясъка,аз слагам примерно някакво количество като гледам да не е мн малко че нали си ровят вътре,веднага като отидед до тоалетна отива и изчиствам каквото има(това ако съм си във вкъщи де) ,ама другия пясък си остава ,то къде ще му отиде края ако изхвърлям пясъка постоянно,един пакет ще си отиде за един ден  :? многоо еее  8O :D
*
« Отговор #18 -: Февруари 16, 2010, 12:46:09 pm »
ТАка е мила ,влизам в преразход с пясъкът ,но така съм по -спокойна .А и най-големия куриоз е ,че на двора има и други котки , за които се грижим с комшийката ми ,и нашия хубавец често иска да излиза ,и аз му правя разходки с каишка за котки .Голям сме цирк .
*
« Отговор #19 -: Февруари 16, 2010, 13:00:25 pm »
Мислех да не пиша в темата, защото съм отявлен "коткар" и мнението ми може да не се хареса на много хора. Съзнавам, че съм пристрастна, но от десет години отглеждам котарак, който по никакъв начин не е навредил здравословно на никого от семейството ми. Защото, вземайки го от улицата, съм поела отговорността да се грижа за него - да го храня, да се грижа за здравето му, да поддържам добра хигиена(лична и на животното), да се отнасям добре с него и т.н. Т.е. не съм допуснала той да ни зарази с нещо - това е отговорност на стопанина, а не на животинчето.

В момента, в който човек решава да вземе коте вкъщи (не няколко месеца след това), трябва да прецени може ли да поема такава отговорност. И ако се грижи достатъчно добре за котето и за личната си хигиена, то няма опасност то да го зарази с нещо.

Животното не е играчка - като решиш, че не можеш да носиш отговорност, да го захвърлиш. Няма котка - няма проблем.
Значи, това животно е научено да живее в затворено пространство, дава му се храна наготово, то става мързеливо, режат му се ноктите, спи на топло, притъпяват му се постепенно инстинктите за самосъхранение и т.н. И в един момент стопанинът решава да го хвърли на улицата. Колко време ще оцелее това коте? Замисляли ли сте се за това?

Ето статия за токсоплазмозата (намира се в този сайт :wink:): http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=904&Itemid=15

Всички ползвате интернет. Четете, преди да се изказвате така категорично по определен въпрос. Аз го правя, когато не съм сигурна, за да не подвеждам хората с невярна информация. Обърнете внимание на начините на заразяване с токсоплазмоза.

И още нещо - една бременна жена може да се зарази и с много други неща, освен токсоплазмоза. Важна е личната хигиена и да не се пропускат изследвания по време на бременност.
« Последна редакция: Февруари 16, 2010, 13:11:17 pm от Елфи »