0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #180 -: Февруари 26, 2010, 21:15:46 pm »
Сияна, надникни в Близнашката тема  :wink: и там има много бъдещи мами на тризнаци  :bighug:
*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #181 -: Февруари 26, 2010, 21:20:41 pm »
Джиджи днес май не се е появявала - дали да не чакаме някоя хубава новина?
И аз това си мислех дес по-рано. Тя обикновено наминава от тук, а сега я няма.


Новината е повече от прекрасна и се казва Свилен  :D

 http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=41633.0
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #182 -: Февруари 26, 2010, 22:47:35 pm »
Eeee, страхотна новина за Джиджи!
Момичета, благодаря за пожеланията. Желая на всички щастливи мигове вкъщи с любимите хора!

tsveti 75 ...Виждам , 4е си се насочила към  др. Дяволов МД.Искам да те попитам, ти ли си го избра или Сигридов ти го препоръча.И как става ти ли се свърза с него или той?Благодаря
Да, действително се насочих към Д-р Дяволов в МД. Но това решение е лично и е след като бе обсъждан този въпрос както в Близнашката тема - къде,при кой лекар, така и в лична кореспонденция. За мен показателен е примерът на останалите вече щастливо приключили бременности тризнашки мами. Лиско бе повече от изчерпателна, а с Вали не съм контактувала лично, а друго момиче от форума. Няма да е лошо да надникнеш в темата, има доста полезни неща. С Д-р Стаменов не съм обсъждала въпроса с раждането, а Д-р Сигридов е твърдо за Болница Токуда.
Ей, Twin, радвам се, че ни навестяваш. Растете здрави и щастливи.
Спокойна вечер на всички.
*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #183 -: Февруари 27, 2010, 13:18:32 pm »
Добре дошли на новите бъдещи мамчета! :DЖелая на всички лека и спокойна бременност!
Анизи мила,как си?Защо не звъннеш на доки да питаш?
Още едни тризначета са се появили-страхотно е :D
Много целувки от нас със Сиянка!

Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #184 -: Февруари 28, 2010, 10:15:54 am »
Момичета, някоя от вас ходи ли на курсовете за бременни, организирани от клиника "Надежда"? Аз вчера разбрах, че има такива, и ще звънна да проверя за какво иде реч. Курсът е платен и се води от половинката на д-р Стаменов, някъде близо до болницата. Разделен е на две части - начална бременност и кърмене, грижи и отглеждане на бебето. Мен по-скоро ме интересува втората част, че нещо темата за кърменето ми е доста скучна и обширна, ще ми се някой да ми я представи сбито и ясно ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #185 -: Февруари 28, 2010, 10:27:21 am »
cambozzola, пробвай тук да питаш за инфо.
http://xedra.wordpress.com/consultants/
Освен това има една малка брошурка на Авент за кърменето, която е синтезирана и ясна.Търси я по магазините, в които продават продуктите им.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #186 -: Февруари 28, 2010, 13:21:47 pm »
Cambozzola, живот и здраве след като родиш, можеш да получиш много полезни съвети от консултантите по кърмене, от линка, който ти е изпратила eterna. Добра идея е да им се обадиш още от болницата.
За да стимулирате добре кърмата, най-добре е бебчето да засуче още първия ден, но това рядко се случва,защото в повечето ни болници реално не се помага на майките да кърмят. Затова е важно да имате ръчна помпа в болницата.  Ако носят децата по час, задължително се цедете през нощта. Настоявайте да ви носят детето ненахранено. Ако не успее да суче, чак тогава ВИЕ да му дадете адаптираното мляко с шише. След 3-5тия ден млякото обикновено слиза много бързо и не трябва да оставяте гърдите си тежки и болезнени, цедете се. Опитайте се още от самото начало да кърмите.
За майчетата,чакащи тризнаци - ако бебовците се появят по-рано и сте разделени за няколко дни, задължително се цедете по 8-10 пъти още от първия ден. Напълно възможно е да поддържате кърмата си с помпа (в този случай по-добре електрическа), независимо от това какво ви казват лекарите. Аз лично успях да докарам "добив" от около 600 мл на 9-ти ден само с помпа, при положение,че бях с тежка инфекция, температура 38 градуса и изключително стресирана, защото не знаех дали детето ми ще оживее. Не се оставяйте да ви убедят, че кърмата ви няма да е достатъчна и в никакъв случай не се отказвайте доброволно от кърменето. 

Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #187 -: Февруари 28, 2010, 13:38:02 pm »
Камбозола, ето тук има информация за школата на Надя
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40968.0;topicseen
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #188 -: Февруари 28, 2010, 17:05:01 pm »
Мерси за отговорите! Честно казано, колкото съм убедена, че искам да кърмя и няма да се предам лесно, толкова ми е скучно да чета по този въпрос - не знам защо така. Уредила съм си вече една приятелка, която да ми покаже нагледно как става кърменето и да ме улесни с някои трикове, които е открила за себе си. Отделно още обмислям (тъй като смятам да раждам в Токуда) дали да не се хвърля на ВИП стая (или както се казваха самостоятелните такива), точно защото бебето е взможно да бъде с майката 24 часа и това й дава възможност за кърмене от самото начало, без да се свиква бебето "на лесното" - с шише и АМ. Не че майки не успяват да кърмят и след тази намеса, разбира се.
етерна, Кремкарамел, мерси за линковете!
анни13, това, което казваш, значи ли, че консултантите по кърмене могат да дойдат в болницата и да покажат / помогнат на майката с правилно поставяне на бебето, пози и т.н.? Като чета статиите, нещата изглеждат елементарни и лесни, но от мненията на кърмили, излиза, че не е толкова проста работа за хора без опит.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #189 -: Февруари 28, 2010, 20:37:38 pm »
Консултантите не идват на място в болницата (най-малкото няма да ги допуснат в Родилното),но на място вкъщи - да.Но дават и добри съвети по телефон. Ако раждаш в Токуда, мисля, че ще можеш да разчиташ на помощ и от акушерките. А щом си се подготвила и с приятелка, няма да имаш проблеми  :D

*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #190 -: Март 01, 2010, 08:08:04 am »
Честита Баба Марта!
Да сте здрави, бели и червени, румени, засмени!
Прекрасен ден!  :balk_7:
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #191 -: Март 01, 2010, 08:21:56 am »
Честита баба Марта и от мен! Да сте живи и здрави вие, дечицата ви, мъжете и домашните любимци, както и всички, които обичате! :bori_020: :bori_021:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #192 -: Март 01, 2010, 08:23:35 am »
И от мен Честита Баба Марта на всички ! Много здраве да ви носи, на вас, семействата ви и разбира се на бебчетата.


Боби


  
*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #193 -: Март 01, 2010, 09:20:24 am »
Честита Баба Марта и от мен ! Бели и червени, весели и засмени да сме всички и най-вече здрави. Весел празник!
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #194 -: Март 01, 2010, 09:48:11 am »
Честита Баба Марта! Нека да сме биле, червени, засмени и от Бог с най-хубавото надарени!


Хриска , добре съм миличка, много благодаря, че ме мислиш  :bighug: ! Звъннах на доки и той каза, че за месеците в които съм е нормално да ме понаболява тук там по този начин, защото коремчето ми не беше много голямо и крайно време беше да порасне малко и затова били странните болки - разстягали се връзките на матката  :oops: ама на... парен каша духа и аз ме беше налегнало едно шубе....Сега обаче съм с гордо вдигната глава, слава Богу и с изпъчено шкембе  :lol: :lol: :lol:
Хубава седмица момичета!
*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #195 -: Март 01, 2010, 10:04:27 am »
Честита Баба марата момичета! :) Да сте румени засмени и много здравички. Аз съм днес пак на преглед - ще правим трипел тест мисля, не знам как е на бг, в смисъл изследват дали има някакви предпоставки за някаква болест. После ще ви пиша.
лек ден момичета.
<br />[/url][img]http://ticker
*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #196 -: Март 01, 2010, 10:37:03 am »
Бели небесни мечти, червени блестящи лъчи, утринно слънце огрява - ново начало ти дава!Да сте здрави и силни, да сте бели и червени, да сте весели засмени! Честита Баба Марта!

*

    alimania

  • ***
  • 212
  • Златно детенце си имам
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #197 -: Март 01, 2010, 10:49:23 am »
Честита баба Марта на всички! :D
Да сте живи и здрави вие и близките ви хора!
Тук, в Пловдив, баба Марта нещо се мръщи, но дано преосмисли мрачното си държание и вземе та ни се усмихне! :wink:
Успах на всички, които днес са на преглед!
Аз самата уж съм на ендокринолог! Вече 2 пъти ми отлагат часа точно в последния момент и ако и днес това се случи вече ще полудея! :x
Целувки и хубава седмица!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #198 -: Март 01, 2010, 11:04:26 am »
Честита Баба Марта на всички!  :D Да сте живи, здрави, весели, засмяни, бели и червени! Семействата ви да преливат от щастие и любов!  :D
*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #199 -: Март 01, 2010, 11:30:55 am »
Честита Баба Марта  :)Да сте бели и червени и винаги засмени.Живот и здраве на всички да дава и с усмивка да ни дарява :)