0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #140 -: Февруари 24, 2010, 14:05:42 pm »
Мерси, момичета :)

Кремкарамел, какви са ти болките? Ако е просто опъване / разтягане, мисля, че това е съвсем нормално. Аз също ги усещам, но сравнително рядко. Доста силно понякога, но доколкото разбирам, това е от разтягането на матката.
Лежи си, ако се чувстваш по-добре така. Дано всичко е наред. Кога си на преглед?
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #141 -: Февруари 24, 2010, 14:35:30 pm »
Здравейте момичета!
Благодаря ви за подкрепата.
Много съм щастлива, мина ФМ, всичко си имаме и ни е в норма!
 :bighug:
Джиджи, леко раждане и прекрасна среща!
Mari-al, честита племенница!
Kremkaramel, аз също имах болки ниско долу до 16 г.с., а и сега от време на време имам и при един от прегледите си казах. Обстойно ме прегледаха и казаха, че  при разстягането си матката вероятно притиска други органи и затова ме боли. Казаха при болки да вземам но-шпа.
Но за да бъдеш спокойна иди да те прегледат.
« Отговор #142 -: Февруари 24, 2010, 14:43:55 pm »
Значи не съм единствената с болки. Не са постоянно, но няколко пъти в деня се появяват. Нямам търпение да дойде вторник, за да разбера дали всичко е наред.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #143 -: Февруари 24, 2010, 15:40:18 pm »
Здравейте!И аз се записвам в тази тема.На 17.01.10 разбрах че сам бременна и много сам щастлива!Утре сутрин съм на преглед и се моля да чуя добри новини защото много се притеснявам.По мои сметки съм 6 г.с.Успех на всички и късмет!
*
« Отговор #144 -: Февруари 24, 2010, 16:14:45 pm »
estelitka  :) добре дошла и здраво бебче на финал.
Kremkaramel и аз бях със същите болки дори и днес сутринта пак ме боля явно е от разтягане но за твое спокойствие отиди да те видят .
*
« Отговор #145 -: Февруари 24, 2010, 16:29:09 pm »
Здравейте, момичета! :D
Отдавна не съм се включвала в темичката, но редовно ви следя. Много се радвам, че има нови бременни момичета.
Искам да пожелая леко раждане на Джиджи! Стискам палци всичко да мине гладко и без усложнения.
На всички останили ви желая спокойна бременност! Наслаждавайт се на тези нзабравими моменти!

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
« Отговор #146 -: Февруари 25, 2010, 09:55:39 am »
Здравейте момичета! :D Благодаря за хубавото пожелание.Днес се връщам от преглед док каза че всичко е наред и че сме добре а и аз самата видях на екографа че сме пораснали , но ми каза да отида за пулса чак след 17 март :(.Незнам как ще издържа до тогава.До скоро.
« Отговор #147 -: Февруари 25, 2010, 10:01:49 am »
Здравейте, момичета! Добре дошли на новите кандидат-мами!
Аз сутринта ходих да ми взимат кръв и като бликна това чудо, 15 минути не искаше да спре. Лаборантката доста се притесни. Аз си мисля, че вероятно е от аспирин протекта, утре съм на преглед и ще питам гинеколожката ми. На някой друг дали му се е случвало? Преди две-три седмици пак ми взимаха кръв и нямаше такива проблеми, странна работа.
Искам да пожелая леки финални метри и на harmony, че и на нея не й остава много до срещата с прекрасното човече!  :lol:
Хубав ден на всички! Погалете коремчетата от мен.
*
« Отговор #148 -: Февруари 25, 2010, 10:32:55 am »
Сигурно е от това Скарлетче, виж питай да не ти е много голяма дозата.
« Отговор #149 -: Февруари 25, 2010, 11:27:25 am »
Скарлетче на мен така предния път като ми вземаха кръв и лаборантката учудена ме пита дали не съм с високо кръвно понеже имало голямо налягане във вените ми и на мен така шурна по ръката кръв  :? аз не и се вързах понеже си меря редовно уж кръвното и ми е нормално.Но преди две седмици на жк ми измериха високо кръвно  :( Което според мен може и да е от притеснение ама...знам ли.Ако имаш възможност проследи си кръвното седмица две всеки ден.Дано не е от това де.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
« Отговор #150 -: Февруари 25, 2010, 11:50:56 am »
Привет мами!

Скарлет, питай доки за тази кръв, на мен веднага ми спира.
Аз нещо хич не спя напоследък - започнах да кашлям, явно заради сух въздух в стаята. Тази нощ сложихме мокра кърпа и по-малко кашлях,. За сметка на това, нещо ме боли встрани на корема, високо горе в дясно. Усещам го както, когато се разтягаше матката към 15-16 седмица. Както и да легна, все боли :? Дано скоро мине, че е много гадно :(
[/url][/url]
« Отговор #151 -: Февруари 25, 2010, 12:10:20 pm »
Като стана въпрос за това аз онзи ден бях на зъболекър и ми извадина мъдрец, и чак вчера спря да ми кърви. Толкова кръв изгълтах,че направо вампирясах :lol:
Вчера бях на поредния си преглед при док, като за пръв път влезе и мъжа ми да гледа. Много му беше интересно. Всичко си беше наред, отговаряме си на седмиците, обаче точно областта която живо ни интересуваше-дупето беше много ниско доло до цервикалния канал. Обаче в петък ще съм на 3D за ФМ и тогава се надявам... :lol:
Аз от няколко дена по два три пъти на ден усещам леко и краткотрайно втвърдяване на корема и попитах за това  док. Според него тъй като бебето вече става по-активно в ритниците матката контрактира, а самите контракции /понеже за това се притеснявах/ започвали от страни на корема с постепенно втвърдяване към централната част.
Kremkaramel щом имаш възможност полежавай повечко, а във вторник вече окончателно да се успокоиш.
Искам да приветствам новите момичета и да пожелая леки раждания и бързо възтановяване на Джиджи и harmony!!!
Хубав ден и само положителни емоции на всички момичета!
*
« Отговор #152 -: Февруари 25, 2010, 12:50:47 pm »
Хайде и аз да се включа по въпроса за кървенето.
На мен пък венците много ми кървят.
Стоматолога ми даде едни хапченца за смучене, които укрепвали венците, обаче с моя изострен нюх сега изобщо не мога да ги понасям.
*
« Отговор #153 -: Февруари 25, 2010, 12:54:01 pm »
Четох, че е нормално такова кървене на венците през втория триместър на бременността и не е нужно лечение.
« Отговор #154 -: Февруари 25, 2010, 15:06:07 pm »
Глори, и моите венци кървят. Ходих на зъболекар, каза, че няма проблем и е нормално, както казва shanoar. Аз си купих някаква много мека четка, с която си ги мия, мисля, че е на Elgydium (май така се пишеше) и по принцип се препоръчва след операции на зъбите, една тъничка е и си има капаче. С нея понамаля кървенето, но не е спряло още. Иначе кръвното ми уж е ниско, цял живот е било 90 на 60, сега е понякога 100 на 70. Ама утре ще й кажа на гинеколожката, много странна работа.

harmony има още до раждането като й гледах подписчето, ама като минат 30 седмици и аз почвам да пожелавам леки финални метри. Извинявам се, ако съм ви подвела.  :oops:
*
« Отговор #155 -: Февруари 25, 2010, 15:10:45 pm »
Здравейте момичета!! Приемате ли нови попълнения? малко ми е рано, но се престраших, даже лентичка си сложих  :oops: Това ми е втора бременност.
Преди 10-ина дни бях на преглед, докторът видя сърдечна дейност. Надявам се всичко да е наред до края!
« Отговор #156 -: Февруари 25, 2010, 16:02:08 pm »
Добре дошла, dianka! Лека и успешна бременност. Хич не ти е рано даже. Доста момичета се записахме в темичката още след положителния тест. Честито ти  :heartbeat:

Аз предварително се извинявам, че цял ден ви занимавам със себе си, но току що ми излязоха кръвните изследвания. Хемоглобин 107 при долна граница 120, хематокрит и той под нормата, кръвната захар на долната граница. Явно ще се вземат хапове някакви. Нямам търпение да отида утре на преглед.
« Отговор #157 -: Февруари 25, 2010, 16:56:42 pm »
дианка хич не ти е рано според мен аз се записах вече а още не сме чули пулса на бебчето.А и честито! :DИзвинявам се за тъпия въпрос ама как да си направя лентичка и да си прикрепя като вас? :oops:

« Отговор #158 -: Февруари 25, 2010, 18:02:55 pm »
Здравейте ветеранки, млади и още по-млади попълнения в темичката!  :D
Аз се позагубих малко, но всеки ден си изчитам всичко и мислено съм с Вас.
Та... моят мъж се прибра на 19-ти и онемя /то аз като се погледна вече в огледалото го правя, та камо ли човек, който не ме е виждал повече от 3 месеца!!!  8O / . След 12-годишно съжителство "в радост и неволи", в събота взехме решение да сключим граждански брак, в понеделник оформихме документите и медицинските и във вторник го направихме. Предложението /поредно/ беше нещо от рода "хайде стига се прави на интересна, давай да разпишем и официално.../  :lol:
По-важното - вчера бях в Сф на преглед. Като ме видя Д-р Сигридов на вратата ме посрещна с думите, че ако не знаел, че са три бебета, от пръв поглед ме определял като за раждане. Коремът ми наистина е хвръкнал доста напред - утре влизам в 26 г.с.
Прегледът беше доста обстоен и продължителен, дечицата се развиват добре, за три седмици сме пораснали доста - 767гр., 713гр. и 660гр. Изследванията ми са добри, според Док. Продължавам си с фраксипарина.
Свързах се и с Д-р Дяволов от МД - иска ме в 28г.с. на разположение.
Днес почивам, но от утре започвам да пазарувам, пера, гладя.

Лека вечер на всички и целувки.
« Последна редакция: Февруари 25, 2010, 18:07:14 pm от Tsveti75 »
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #159 -: Февруари 25, 2010, 18:09:42 pm »
Добре дошла Дианка и леко бременеене в тази темичка!
Скарлет и аз съм в отбора на кървящите венци, особено като ги мия...направо ужас. Ще пробвам с мека четка, че кръв не ми остана  :lol: А за кръвта може и от аспирин протекта да е няма да ме изненада.
Жаска и аз днес съм със странни болки отстрани-не самия корем, но не горе а долу - много гадно май само по гръб като лежа не ме боли, ама то мога ли много време по гръб да стоя  :lol: дано да мине скоро!
Цвети, честито мила  :bighug: :cheerleader: дълги години съвместен живот и здраве пожелавам на теб и съпруга ти и на мъниците! Развам се че бебоците са добре! Да растат на топличко мъниците!  :bighug: