Операцията ми мина! Ще ви разкажа:
Оперирах се в Плевен при Горчев миналата седмица и вече се възстановявам. Махнаха ми 3 миоми.Едната~7см... От обслужвато и вниманието в клиниката не мога да се оплача. Казаха ми, че всичко минало чудесно и останалите ми "неща" са наред. Пропуснах да кажа, че ми направиха отворена операция. Разрезът ми е доста прецизен спрямо други, които видях. Първия ден в реанимацията не можеш да мръднеш от болки и е доста шумно, а така ми се спеше
Неделните операции не Ви ги препоръчвам дори и да са по скъпи, както е все известно. Бързат и след това остава има няма една сестра да Ви наблюдава. Живо пиле няма. Наистина е претъпкно с пациенти. Важно е да сте сигурни, че са ви подготвили ПРЕДВАРИТЕЛО за самата операция и не са забравили в суматохата нещо (разговор с анестезиолог и
инжекция за съсирване на кръвта,пулс, кръвно на някой правиха кардиограма...може и да забравям нещо). Случих на две пациентки да са много недоволни докато лежах там. Важно да сте много спокойни преди самата операция и да сте се доверили напълно на екипа!!! Иначе всички там са симпатяги. Лягате на масата, слагат ви абокат и разни други"накити". Аз съм заспла веднага...после ви събуждат...
На двайстия час ТРЯБВА да се осъзнаете и да се изправите да походите. Трудно е. За себе си мога да кажа, е търпя на болка и с малко чай, който ми дадоха се изправих от третия опит успешно. Отърваха ме от катетъра, който ме побъркваше. Карат те дори да си вземеш душ. За съжаление те първа започнаха трудностите. Трябват разходки, за да се отделят газовете. На втория ден без резултат започна да ме боли дори като дишам (под ребрата и дори раменте- странно но факт).Ходиш подут нагоре надолу по стълбите и се държиш за превръзката. гърлото е раздранено заради тръбата която са ви поставли по време на операцията.Ако сте пушач- по-лошо. Но това са нормлни неща.При закашляне,кихане при резки движения имаш ужасното чувстото и болка, че ще се отвориш, но бъдете спокойни- няма да стане..
Ден трети- "голямата нужда"! Те питат, но вие си искайте дуфалак...
След седмица свалят аграфите(метални скоби, които са най отгоре на кожата).
Вкъщи съм, имам някаква необяснима болка под пъпа. Самата кожа ме боли! Дали не е мускулна треска или ще ходя на преглед. Направих бърза консултация с едно от момичетата, с което лежах- тя не се оплаква от подобно нещо...уф!
Ами това е за сега!
Успех!!!