Д-р Birdie, Моника в неделя пак направи уртикария. Този път цялото й лице, зад ушите беше на червени петна. След около 10 мин. се появиха 2-3 червени петна, които постепено преминаха в едно голямо червено петно обхващащо гърдичките и част от коремчето. За половин час лицето и се оправи, но на сутринта се забелязваха още леко червенещи участъци по коремчето. Още в неделя отидохме на частен педиатър в Ямбол. Мнението е, че не е нещо стряскащо и опасно за момента. Не може да се открие причинител, причини - много, но е на мнение, че не е от храна. По скоро мисли, че е прах. Посъветва ни да приберем за лятото всички килими.
Вчера бяхме и при личната ни лекарка. Също е на мнение, че причината не е храна. За нея по-скоро нещо я хапе или полазва.
Двете педиатърки обаче за различават в мнението си за ваксината за морбили, която трябваше да сложим утре. За педиатърката в Ямбол, сегашното ни състояние не е показание за отлагане на ваксината и няма проблем да я сложим утре. Личната лекарка, каза че понеже е жива ваксина и иска малко да изчакаме. Сега ще пием фенистил до четвъртък и понеделник ще се опитаме да сложим ваксината.
Докторе, опитах се и да започна аз да и готвя , но не винаги иска да яде готвеното от мен. Поняко го изяжда, друг път не иска, стиска уста, върти се. Тогава хвърлям, отварям пюре и така.
Общо взето и двете педиатърки казаха, че не е нищо страшно, продължам да си и давам всичко, което давам и досега, без какао, яйця, риба, мъхести плодове, но всичко това аз така или иначе не давам. А какво провокират тези уртикарии никой не можело да каже.
Това ни състояние показание ли е за отлагане на ваксината, какво да правим с тази ваксина? А и не ми се иска много да ги отлагам, защотото ни предстоят и Превенар и реимунизация с Пентаксим, а каката като започне училище септември не се знае кой ще е болен, кой здрав...