0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

asita1

• *
  • 48
  • мама на слънце и луничка
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #560 -: Юни 29, 2010, 13:01:01 pm »
Здравейте,докторе!След поредният преглед на синът ми при "компетентен лекар",който само след  един 10 минутен разговор му постави диагноза -"АСТМА-НЕУТОЧНЕНА",реших да се обърна към вас !
Ще опиша подробно,доколкото мога състоянието на детето за 2 години назад,за да придобиете по-обективна представа.
ПЪРВАТА СЕРИЯ ОТ ПРОДЪЛЖИТЕЛНО БОЛЕДУВАНЕ:
Когато беше на  3 год.,направи първият бронхо спазъм и първата пневмония,като до преди това  не е боледувал съществено.често боледуваше само от афти в устата,придружени с висока темп,появаващи се от това ,че той постоянно лапа предмети и ръчичките си,предполагам от замърсяване.след като го пуснах на градина на 3 год.се разболя от вирусна едностранна пневмония и направи бронхо спазъм,лежахме в болница,това беше май месец.след 6 месеца положението се повтори-вирусна двустранна пневмония със спазъм,това става за ден и половина,дори кашлицата не се беше засилила/сутринта започна да кашля и до вечерта беше със спазъм/и пак в болница.само след още 2 месеца се зарази от таткото с вирус-3 дни висока Т,хрема и пак така на 3-ти ден сутринта започна да кашля и вечерта пак спазъм,този път доста по-голям/само да отбележа че поради високата Т неповлияваща се от нищо ,на 3-ти ден го мазахме доста обилно с лимон,оцет и хл.сода близо 3 часа и се опасявам че с това сме предизвикали спазъма,или от банадола или нурофена/.приеха ни по-спешност в болницата,като този път нямахме пневмония,на снимката излезе самият спазъм.и трите пъти спазъма се изразяваше с леко учестено и свирещо дишане/при издишване/,като третия път и с ускорен пулс,направо коремчето му подскачаше при вдишване.След още само месец:- изкарахме още един вирус,като тоя път стигнахме до спешното посреднощ,с почти предгърчово състояние.температурата му се покачи от 37.7 на 40.5 за 10-15 мин.целият се тресеше от студ.увиваха го с мокри чаршафи и му биха фенобарбитал и беше  на АБ-цевзил.поне спазъм нямаше.
След това нещата със спазмите позатихнаха за около близо година,като през този период изкара само две шарки една след друга лятото,първо варицела,а след месец и скарлатина ,минаха сравнително леко.
ВТОРА СЕРИЯ ОТ БОЛЕДУВАНИЯ И ПОСЛЕДВАЛИЯТ ОТНОВО ПОРОЧЕН КРЪГ ОТ БОЛЕСТИ И АБ-ТА:
Понеже бяхме отложили няколко ваксини за дълъг период от време,февруари тази година сложихме  ваксината за паротита и шарките.След 10 дни го пуснахме на градина/иначе не ходи,гледаме се вкъщи/.Ходи на градина 8 дни,от там един порочен кръг от вируси,спазми,аб.:
26.февруари-аб цероксим
23.март-аб клацид,след приемът му-спазъм,съмнение за алергия към аб-то,сменен със зинат
26.април-суха кашлица в 5 сутринта и последвало свиркащо дишане,преглед в 9 сутринта със слушалка-диагноза спастичен бронхит-изписан АБ-УНАЗИН-след вторият му прием нещата съвсем се влошиха,посред нощ ходихме 3 пъти до спешното,в 00.00часа-диша кислород с вентолин,в 02.00 урбазон  ,в 05.00 -урбазон и кислород с вентолин,в 09.00 часа ренген двустранна пневмония-прием в детско отделение-престои 7 дни/аб,урбазони,салбутамол през помпичка/.изписан на 04.май-аб 7 дни за вкъщи-цевзил.Цял месец след това детето през 2-3 дни  започва да кашля сухо от нищото и се появява свирене при издишване,като отхрачи-се успокоява.това става еднократно ,не в определен час а в различно време.изписан аб-оспексин,дане би да има остатъчна инфекция-разлика никаква.
10.юни.изпписан кетотифен,след като е започнат,до сега -само 1 случай на закашляне и свиркане,това след плач.
Сигурно ви изморих да четете,ама искам да съм максимално ясна.Определено имаме алергичен конпонент и може би вече начална астма,но поставена диагноза след 10 мин.разговор "астма неуточнена"ми звучи малко несериозно,без никакви направени изследвания.
Да кажа и освен съмненията за алергия към няколко АБ,че до момента по мои наблюдения има алергия към витамини"марсианци"-реакция закашляне и свирене при издишване,към някои чипс,към  оцветени изкуствено дъвки,и най бурно развилата се алергична реакциа-КЪМ ЖЕЛИРАНИ БОНБОНИ-10 мин.след изяждането им последва обилно кихане,сърбеж в очите,хрема,бистра,суха кашлица и така омразното ми свирене и накрая подуване на едното око,това се разви само за 10-на минути-туширахме с един урбазон.Интересното обаче е че понася някои видове желирани бонбони,затова си мисля че е алергичен към някои оцветител или аромат.също така има алергична реакция към колата и най-вече към бонбони,дъвки с кола вкус.

Моля ви помагайте с мнение,как да процедираме от тук нататък,изследвания ,тестове-да или не и най вече в хода на спазъм какво да правиме и с какво да овладяваме.
В момента ще продължим с кетотифена до септември.След това ни предлагат лечение от октомври до март мисля с ефира или сингулер.
Какво е вашето мнение? :(
ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА ЗА ДЪЛГИЯТ ПОСТ!!! :oops:
« Последна редакция: Юни 29, 2010, 13:17:13 pm от asita1 »
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #561 -: Юни 29, 2010, 14:16:13 pm »
Моето мнение от прочетеното е че вероятно се касе за детска Астма провокираща се от вирусни заболявания. Което и е най-честото. И едва ли е с "алергична" компонента. Всичко,което описвате е с т-ра предхождаща или последстваща.
Кардиналните грешки:

* едва ли са "пневмонии" тези състояния, едва ли е нужно толкова АБ.
* при втрисане от температура, фенобарбитал не се прави. Нормално е при бързо покачване на т-та да има втрисане понякога. Това е различо от гърч състояние и НЕ Е гърч.
*Състоянието на детето не е противопоказание за ваксиниране или отлагане на ваксинации.
* фрапантна е липсата на каквото и да е било лечение между епизодите. Тук инхалаторните КС са водещи. Практиките да поставяте инжекционни КС (урбазон) с такава честота говори за липса на контрол, или паника, или липса на подход.

Ако на рентгенографията нещата се интерпретират като в съгласие с диагнозата "астма"- аз бих дал Фликсотайд за около месец, успоредно с Кетотифен. И нищо друго, внимателно наблюдавайки детето. Завършете всички нужни ваксини и поставете противогрипната ваксина през м. Септември. В две дози.

Може да се помисли за спирограма преди да започнете Фликсотайд, но детето е малко. Може да опитаме, обаче.
Изключваме "трета сливица".
« Последна редакция: Юни 29, 2010, 14:18:22 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #562 -: Юни 29, 2010, 14:29:36 pm »

извинявам се, че ще се намеся, но ми е болна тази тема
аз бих допълнила- защо след като сте визуализирали реакция към желирани бонбони давате на детето, изобщо смятате ли, че това е необходима храна за дете  8O
аз не бих си играла с това да "пробвам" към кой вид желирани бонбони детето ще реагира така, че и чипсове
при нас Стефания също е с диагноза Астма с неуточнен характер

алергичните деца имат нужда от домашно приготвена разнообразна и правилно подбрана храна, в повечето случаи при подходящо хранене и съпътстващо правилно лечение проблемите като описаните при вас се преодоляват

покрай многото четене попаднах на няколко лекари, които изключват лечението на деца с дихателни обструкции като астматици, като тези например

http://diagnoza-lechenie.org/

http://forum.zdraveto.com/viewtopic.php?t=92

послушайте съветите на доктора, откакто се консултирам с него имаме резултат при Стефания, спазмите разредиха, последно през 5 месеца, беше почнала да ги прави на 2  :? надявам се скоро да са само блед спомен от нашето минало  :flower:
мислете, наблюдавайте и следете детето, без да му натрапвате своето внимание, сигурна съм, че ще намерите вашето лечение, майката винаги знае как  :)
не на последно място съжалявам, че детето ви минава през всичко това  :?
« Последна редакция: Юни 29, 2010, 14:32:09 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
« Отговор #563 -: Юни 29, 2010, 14:39:37 pm »
Дали ще отрекат името, или не, няма значение.
Важно е подходът да е правилен.
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #564 -: Юни 29, 2010, 16:58:27 pm »
о, да да
говорех за лекуването по калъп, а не според индивидуалния случай
тръгнах да вадя документи на Стефания за ТЕЛК, можете ли да си представите, че при единствения детски пулмолог тук в града, при който сме ходили при 4 от 7те спазъма на детето /в останалите случаи ни е бил отказван прием/ няма нито един документ удостоверяващ, че това дете е било преглеждано, в какво състояние е било и какво лечение му е назначено. И това е така, защото всеки път предпочитам да отида директно при пулмолога, а не първо при ЛЛ на детето, който да даде направление и тогава да посетим специалиста. Съотвено всеки преглед при пулмолога ни е бил частен прием, платен на ръка, съответно нерегистриран, за да се избегнат данъци вероятно  :x
Сигурна съм, че Вие повече знаете за състоянията на Стефания от пулмолога, който я е преглеждал, тя само помни, че Стефания много говори  :?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

asita1

• *
  • 48
« Отговор #565 -: Юни 29, 2010, 19:00:50 pm »
Благодаря ви много докторе,за експресният и адекватен отговор!Както подозирах самата аз ,че лечението изобщо е неподходящо и грешно.Също съм се съмнявла в диагнозите "вирусна пневмония".
За флексотида не разбрах сега веднага ли да го включим,той като помпичка за впръскване ли е?Също да попитам явно ще имаме нужда от инхалатор за домашно ползване,на омрон добри ли са?
А за третата сливица не ми стана ясно да изследваме ли или отхвърляте възможността?Той по принцип от 3-4 месеца насам спи неспокойно,с отворена уста и хърка,сякаш е застанала храчка някъде.Носът е чист,без секрети,но постоянно,ту се запушва едната ноздра,ту се отпушва...И много често киха..Има сърбеж в носа,дори вечер като спи се почесва постоянно,в небцето също се оплаква от сърбеж понякога... :?
« Последна редакция: Юни 29, 2010, 19:03:07 pm от asita1 »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #566 -: Юни 29, 2010, 19:17:06 pm »
*посявка на носен и гърлен секрет
* консулт с УНГ за "трета сливица".
* добре е да обсъдите да се направи спирограма преди да започнете Фликсотайд. АКО обаче СЕГА детето НЕ кашля, или няма кашлица изобщо, решението за Фликсотайд трябва да се вземе след внимателно преслушване, оценка, данните от спирометричното изследване и данните от рентгенографиите.
* небулайзерите за течни инхалации се вземат пред вид ако състоянието го налага- добри са тези на "Медел"- компактни и качествени.

Дали да вземете такъв обаче е въпрос на комплексна оценка.
Sir Alec Guinness
*

asita1

• *
  • 48
« Отговор #567 -: Юни 29, 2010, 20:50:19 pm »
Много съм ви благодарна! :D Ще задействаме изследванията час по-скоро.
« Отговор #568 -: Юни 30, 2010, 09:24:28 am »
Две седмици след като тръгна на градина Тодор се разболя, задна хрема - и така вече половин година, ту по-силно изразена, ту по-слабо, но оправяне няма. През това време съм пускала три пъти носни и гърлени секрети - абсолютно чисти.
Преди около 20-тина дни се разболя и от ангина, лекуваха го, недолекуваха, междувременно му дойде време за часът, който бях запазила при специалист УНГ в Пловдив, доц. Джамбазов.
Още преди да го прегледа, като му разказах как е лекувана ангината (4 дни Клацид + 6 дни Зинат), човекът каза, че детето със сигурност не е излекувано. И за съжаление беше прав.
Определи състоянието на третата сливица като хронично уголемена, гърлото с обилни секрети и изписа следното лечение:
Зинат - 2 х 5мл, 10 дни
Олинт - 3 х 1 впръскване в двете ноздри, 10 дни
Гаразон - 3 х 2 капки в двете ноздри, 10 дни
Освен това да направим по схема нагревки на синусите (до това още не сме стигнали).
Да заведа детето отново през септември и, ако няма подобрение, да мислим за отстраняване на сливицата.
Започнахме лечението веднага, но...на 6-ия ден от АБ детето започна и да кашля - влажна кашлица, която успява да прочисти секретите. Водих го пак на лекар (това сега в неделя) - чисти гърди, чисто гърло, нормално било, чистил се бил от секретите сега, затова така кашля.
Но нещата естествено продължаваха да се влошават и вчера, последния ден от АБ, той вече е по-зле от всякога. Запушен отвсякъде, не може да диша, кашля непрекъснато и днеска сутринта пак го заведохме на лекар.
Според педиатърката гърдите са чисти, но гърлото е все още леко зачервено и секретите много обилни, бил е и леко фебрилен - и какво мислите правим по този повод?!
- чакаме, ако вдигне по-висока температура да го заведем пак
- капем в носа вездесъщия Коларгол
- започваме да даваме Изопринозин (от него щял да се дооправи, той щял да довърши лечението)
- и даваме сироп Хюмекс
Вече наистина не знам какво да правя, много съм отчаяна и моля за помощ! 

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
« Отговор #569 -: Юни 30, 2010, 15:47:41 pm »
Здравейте за първи път пиша тук и се обръщам към Birdie
Синът ми е с пъпки по краката и ръцете и няколко на лицето от два дена ,но немога да разбера нещо го хапе или алергия към храна . Пъпките го сърбят и като ги разчеше ги разранява и хващат корички , детето ми е на 3г.4м Ето няколко снимки от много близък план направени .

*

Birdie

• 11040
« Отговор #570 -: Юни 30, 2010, 15:53:18 pm »
Две седмици след като тръгна на градина Тодор се разболя, задна хрема - и така вече половин година, ту по-силно изразена, ту по-слабо, но оправяне няма. През това време съм пускала три пъти носни и гърлени секрети - абсолютно чисти.
Преди около 20-тина дни се разболя и от ангина, лекуваха го, недолекуваха, междувременно му дойде време за часът, който бях запазила при специалист УНГ в Пловдив, доц. Джамбазов.
Още преди да го прегледа, като му разказах как е лекувана ангината (4 дни Клацид + 6 дни Зинат), човекът каза, че детето със сигурност не е излекувано. И за съжаление беше прав.
Определи състоянието на третата сливица като хронично уголемена, гърлото с обилни секрети и изписа следното лечение:
Зинат - 2 х 5мл, 10 дни
Освен това да направим по схема нагревки на синусите (до това още не сме стигнали).
Да заведа детето отново през септември и, ако няма подобрение, да мислим за отстраняване на сливицата.
Започнахме лечението веднага, но...на 6-ия ден от АБ детето започна и да кашля - влажна кашлица, която успява да прочисти секретите. Водих го пак на лекар (това сега в неделя) - чисти гърди, чисто гърло, нормално било, чистил се бил от секретите сега, затова така кашля.
Но нещата естествено продължаваха да се влошават и вчера, последния ден от АБ, той вече е по-зле от всякога. Запушен отвсякъде, не може да диша, кашля непрекъснато и днеска сутринта пак го заведохме на лекар.
Според педиатърката гърдите са чисти, но гърлото е все още леко зачервено и секретите много обилни, бил е и леко фебрилен - и какво мислите правим по този повод?!
- започваме да даваме Изопринозин (от него щял да се дооправи, той щял да довърши лечението)
- и даваме сироп Хюмекс
Zinat от колко? 250/5мл ? или?
Sir Alec Guinness
« Отговор #571 -: Юни 30, 2010, 16:05:30 pm »
Зинат - 2 х 5мл, 10 дни
- и даваме сироп Хюмекс
Zinat от колко? 250/5мл ? или?

Зинат 125/5мл

*

Birdie

• 11040
« Отговор #572 -: Юни 30, 2010, 23:29:28 pm »
* Комбинацията с Кларицид и Зинат с различни срокове на даване е напълно неудачен подход.
*Нужно е да изчислите Зинат по 30мг/кг/24 часа и да го разпределите на 8 часа. Ако прецените че от Зинат ефект няма - >Аугментин е добър избор, стига детето да не е алергично към него. В три дози.

Не мога да Ви кажа какво му е на детето- всичко зависи от прегледа, но не е изключено да се касае за:

* синузит, хроничен
* протрахиран бронхит с нужда от мощно инхалаторно лечение. Понякога тези астмтични бронхити дават такава кашлица, че лесно се обърква с "трета сливица", като всъщност обаче секретите са бронхиални.
* назофарингеалните обилни секрети при отсъствие на инфекция от посявките е или грешни посявки, или атипични микроорганизми, или алергичен феномен. Или резистентност към проведено АБ лечение и неизлекувано състояние.
* рентгенография на бял дроб и синуси е по преценка.
* Аериус ще е определено от полза, дори и даден за няколко дена. Останалото,което давате ( освен АБ) са "илачи" (Хюмекс >> това за Бога какво е?? всичко освен Парацетамол вътре вече не се дава за деца, Изопри..., и особено Коларгол).
« Последна редакция: Юни 30, 2010, 23:33:06 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

asita1

• *
  • 48
« Отговор #573 -: Юли 01, 2010, 11:23:45 am »
Докторе,здравейте отново по друг повод този път.Снощи след като реших да оставя дъщеря си /на 3 месеца е/без памперс за кратко,по гащички,защото е подсечена,на лявата бузка на дупето отзад и изби един странен обрив.Участъка е кръгъл,колкото орех,зачервен ,състоящ се от много ситни мехурчета бистри,като капчици роса са мехурчетата.Имам подозрение,че е от гащичките,които слагам за пръв път и са съответно изпрани,изгладени,но забравих да им махна етикета,които обаче е отзад посредата ,а не там където излезе обривът.Тя по принцип има проблеми с дадени материй,по твърдички такива,от чист памук са иначе.Още на 20 дни като беше се изрина ужасно и докато разбереме ,че е от дадени дрехи доста зле беше обрива.Ситни пъпчици,бели ,като надигната кожа стоят,но около тях зачервено,плъзна от една яка първо около и по бузки,ушички,вежди и се разпростря на цяло,после от едно друго деколте със същата въпросна материя/по точно завършека на яката или деколтето,е като нашита с един конец/плъзна по гушката.Това всичкото стана една суха ,груба зачервена кожа.И по скалпа на главичката ,тогава отделно имаше малко по различни пъпчици,по белички и малко по големички,а не се сливаха като цял участък.Кожен лекар я видя тогава,каза нещо от рода "синдром на изчистване при новородено",и ни изписа кремче за лицето и шампоан за чувствителен скалп на юсерин-червената серия.Обривите се повлиияха добре,увлажниха се и се изчистиха.От тогава докато и видя бузките че стават грапави,при триене в някой материй,включително и в едно от чаршавчетата и веднага я мажа с хидратиращото кремче,и всичко отшумява.Този обрив на дупето обаче е различен.И сега се чудя ад ли е ,кд ли е или нещо друго.Забравих да спомена,че когато за пръв път я оставих по боди без ръкави,от триенето на ръчичките и в пелената,памучна ,се появиха и там леки като подкожни пъпчици,грапавички.Какво да правя,то не мога да го съблека детето,докато се поотърка в нещо и се изприщва.А сега и тоя мехурчест обрив..... 8O
« Последна редакция: Юли 01, 2010, 11:25:46 am от asita1 »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #574 -: Юли 01, 2010, 11:30:21 am »
Снимки?
Sir Alec Guinness
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #575 -: Юли 01, 2010, 13:29:01 pm »
Здравейте, докторе!
Явно сега пъпките са много "модерни", та и аз се включвам с питане за тях.
На дъщеря ми преди седмица и излязоха пъпки тип комарени на единия крак, групирани по 3-4 около сгъвката под седалището, около коляното и около глезените. Силно сърбежни, на следващата вечер не можа да спи. За няколко дена изобщо не спряха да я сърбят, също така и не завяхваха изобщо. Но нямаше и нови. Реших, че нещо я е полазило.
Една седмица по-късно, тъкмо завяхнаха старите, се появих нови - пак групирани около глезена и прасеца, а ден по - късно и около сгъвката на седалището. Ползвала съм само мазила за успокояване на сърбежа, нищо повече.
За да не пропусна подробност, ще кажа, че и на мен ми излязоха подобни сърбящи пъпки около колената и по краката изобщо - пак еднократно, но сърбежът е много продължителен и неприятен. Синът ми и мъжът ми нямат.
Дъщеря ми е на 3г и 10 мес.
Направих една снимка на най-новите пъпки - така изглеждат току що излезли.
http://picasaweb.google.bg/AlinaPolina/uQzyYC?authkey=Gv1sRgCO2lmoyQwdSrbQ#5488879750324391922
Благодаря Ви предварително за отделеното внимание!
« Последна редакция: Юли 01, 2010, 13:30:40 pm от Alya »
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #576 -: Юли 01, 2010, 14:01:58 pm »
Здравейте докторе!
Извинявам се за глупавия и много общ въпрос предварително, но съм много притеснена.
Току що ми се обадиха по телефона, че дъщеря ми има "много" - паваж от левкоцити в урината. Беше много неспокойна и раздразнителна последните дни, не се хранеше, беше отпаднала /но без температура/, много плачеше нощем, смятахме че излизат последните 4 зъбчета...баба й успяла да вземе урина и сега този резултат  :(
Доколкото успях да разбера това говори за някакво възпаление, най-вероятно на пикочните пътища...
Детето е в провинцията /не е при мен/, беше на балкан последните две седмици...
Възможно ли е това да е от настинка...
Какво да предприема?
Благодаря Ви предварително!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #577 -: Юли 01, 2010, 14:18:31 pm »
Здравейте докторе!
Извинявам се за глупавия и много общ въпрос предварително, но съм много притеснена.
Току що ми се обадиха по телефона, че дъщеря ми има "много" - паваж от левкоцити в урината. Беше много неспокойна и раздразнителна последните дни, не се хранеше, беше отпаднала /но без температура/, много плачеше нощем, смятахме че излизат последните 4 зъбчета...баба й успяла да вземе урина и сега този резултат  :(
Доколкото успях да разбера това говори за някакво възпаление, най-вероятно на пикочните пътища...
Детето е в провинцията /не е при мен/, беше на балкан последните две седмици...
Възможно ли е това да е от настинка...
Какво да предприема?
Благодаря Ви предварително!
Верятно е уроинфекция това.
Вземете мерки да потвърдите ( или отхвърлите). И лечение, ако има нужда.
Sir Alec Guinness
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #578 -: Юли 01, 2010, 14:23:48 pm »
Доктор Бърди,

Благодаря Ви за експресния отговор!
Ще направим още едно изследване, довечера консултация с местен педиатър.
Но дотогава мира не ми дава...
Как сме допуснали такова нещо 8O
И кой знае откога се мъчи детето :(
« Отговор #579 -: Юли 01, 2010, 19:35:50 pm »

* Комбинацията с Кларицид и Зинат с различни срокове на даване е напълно неудачен подход.
*Нужно е да изчислите Зинат по 30мг/кг/24 часа и да го разпределите на 8 часа. Ако прецените че от Зинат ефект няма - >Аугментин е добър избор, стига детето да не е алергично към него. В три дози.

Не мога да Ви кажа какво му е на детето- всичко зависи от прегледа, но не е изключено да се касае за:

* синузит, хроничен
* протрахиран бронхит с нужда от мощно инхалаторно лечение. Понякога тези астмтични бронхити дават такава кашлица, че лесно се обърква с "трета сливица", като всъщност обаче секретите са бронхиални.
* назофарингеалните обилни секрети при отсъствие на инфекция от посявките е или грешни посявки, или атипични микроорганизми, или алергичен феномен. Или резистентност към проведено АБ лечение и неизлекувано състояние.
* рентгенография на бял дроб и синуси е по преценка.
* Аериус ще е определено от полза, дори и даден за няколко дена. Останалото,което давате ( освен АБ) са "илачи" (Хюмекс >> това за Бога какво е?? всичко освен Парацетамол вътре вече не се дава за деца, Изопри..., и особено Коларгол).

Докторе, много Ви благодаря, че сте занимавали с нашия въпрос и то толкова късно снощи, съветите ми бяха от голяма полза.
Днес отново водих Тодор на лекар (за 5-ти път за последните 14 дни).
Направихме пълна кръвна картина - показа завишени левкоцити и утайка на границата.
Консултация със специалист УНГ - гърлото е зачервено, но няма ангина, ушите са добре, носът пълен със секрети,  лекарят е категоричен, че всички беди идват от третата сливица - изписа Аугментин ЕS - 2 х 5мл.
Рентгенова снимка на белия дроб - и тя за съжаление показа пневмония вдясно.
- остава лечението с Аугментин и поне още два прегледа следващата седмица

1. Вие сте ми препоръчали Аериус (имам вкъщи), но той от 13 дни пие Ксизал - да го сменя ли?
2. Какво мислите за лечението на пневмония с Аугментин - удачно ли е, Вие ми го препоръчахте, но тогава не ставаше въпрос за пневмония?
3. Много, много глупав въпрос - нещо не се справих с разтварянето на Аугментина - сипах повече вода, над чертичката има може би 5-10мл повече течност - да купувам ли нов?

Лека вечер Ви желая.