Давали ли сте на децата си Нелидикс?
Малката е с разстройство от петък, сутринта имаше и 38 температура, после Т спадна сама. Първоначално беше много обилно, болезнено за нея, плака почти през целия ден. Изхожданията бяха 6. Пи само вода, яде три солети и две лъжици попара и половин банан за целия ден. Още от петък започнах да давам Хидрасек 3*1 и да настоявам за течностите на глътки. В събота отказа всякаква храна и течности, изхожданията пак бяха съпроводени със спазъм, 2 за деня. Вчера беше добре, игрива, имаше апетит, пи доста вода, а изхождането беше 1 вече с по-гъста консистенция.
Днес следобяд отново плач по време на сън. Наакала се е и то обилно, после плака много след като се събуди. Отново разстройство.
Педиатърката ми каза да давам Нелидикс по 1/2 табл на 12часа. Повлияха ли се децата ви от него? Каза ми и да спра Хидрасек-а, а ние до сега все с него сме минавали и ми е доста притеснено.
Прочетох листовката, не се дава Нелидикс на деца под 7 г.
Прочетох и мненията на д-р Бърди относно употребата му и съвсем се обърках. В аптеката не са искали да му го дадат на мъжа ми и в разговор с педиатърката тя е настояла.
Докторе, да продължа ли с хидрасека? Каква дозировка? Досега давах 3*1 от 10 мг. В нета видях, че има детски хидрасек от 30 мг. "Диета" е била обикновени бисквити, кус кус със сирене, крем супичка картоф и морков, такива неща. То и тя не проявява интерес към другата ни храна, иначе бих дала. Само кисело мляко иска да опитва, но не знам до колко е желателно.
Мисля, че вирусно, защото и аз и съпруга ми се разболяхме с повръщане и разстройство, след нея, но мина за 24-30 часа. Едно детенце от техния приятелски кръг също е с повръщане.