0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част ІІ
« Отговор #160 -: Март 02, 2010, 23:07:55 pm »
Привет! Пиша за първи път в този форум и нахлувам в темичката с въпрос.

Дъщеря ми е на 1г и 9 мес. Ходи на ясла от 1г и 3 мес. Месец след като започна яслата /през което време беше напълно здрава/ беше време за ваксината ДТК + Полиомиелит. Понесе я добре, но оттогава започна да боледува. Не знам дали нещата са свързани. В началото на ноември 2009 изкара първо ангина, после бронхит със съмнения за двустранна пневмония /подкрепена от рентгенова снимка/ и консервативно антибиотично лечение /Клацид, Зинат/ + сиропи /Сиракол, Синекод, АЦЦ, Саблутамол, Мукосолван/ + Ксизал, Преднизолон, Изопринозин - извинявам се може и да не са били в тази последователност, не помня точната дозировка :oops:. Последва един месец на успокояване на кашлицата при домашно лечение. След което връщане на яслата от февруари 2010 и отново след около седмица хрема и последваща кашлица. Хремата е упорита и продължава вече втора седмица, както и съпътстващата кашлица. Диагнозата е трахеобронхит /само след основен преглед и преслушване/, а лечението Цефзил (2 Х 4мл на ден, 7 дни), Ксизал /2х3 капки 20 дни/, Макситрол /приложение в носа 3х2 капки 7 дни/. В петък сме на контролен преглед. Мнението на педиатърката е за 10 дни да я спрем от яслата.
Ще се радвам да чуя вашето мнение!
Поздрави!
« Отговор #161 -: Март 02, 2010, 23:21:55 pm »
Бяхме днес на контролен преглед.Не ни изписаха никакъв АБ.Раните по лицето позавяхнаха и намаляха,да мажем още два дни с Бактробана.Ето как изглеждат сега.Според лекарката това по крачетата било от ухапване на насекомо.Възможно е,защото на сутринта убих един паяк до леглото  :x
lady_11,винаги когато е било нужно да се дава АБ,съм давала.В случая аз пак слагам,но под формата на крем.Грешката ми е,че май позакъснях със започването на лечението,но дори и не съм предполагала,че е такава кожна болест.
Прочетох, че при вас обривът е отминал за два дни, а при нас се задържа вече десети ден. Днес е поотслабнал, но все още го има.
Наистина е много дълго време,но и сте пили Аугментина няколко дни повече от нас...Не знам,нямам обяснение,но случаят много наподобява нашия,затова се включих.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #162 -: Март 02, 2010, 23:29:14 pm »
Мазахме с Пиоктанин? по лицето?
Нужен е и Фуцидин, както Ви писах!
Не е ухапано това по крачетата... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #163 -: Март 03, 2010, 00:04:01 am »
Да,с Пиоктанин по веднъж на ден за първите 4 дни.Иначе редовно мажа с Бактробан и Фуцидин,редувам ги,от всяко по два пъти на ден.Минават много бавно,защото детето не им дава възможност да зарастнат,ръцете му са все там и чоплят.Днес от любопитство попитах ако трябва да се даде АБ какъв би бил той и отговорът беше Клацид  :lol:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #164 -: Март 03, 2010, 01:25:49 am »
НЕ!
Фуцидин на сиропче. Ако го няма в Бг- Аугментин.
Sir Alec Guinness
« Отговор #165 -: Март 03, 2010, 16:38:06 pm »
Здравейте докторе!

Синът ми скоро ще стане на 11 години и от месец забелязах, че се е появил пърхут - само на една малка част от главата като едри люспи по самата кожа. Баща му е със същото заболяване - казаха себореен дерматит и му изписват Provigol и  Apricort F.

С какво мога да започна мажа сина ми, за да предотвратя разпространението върху цялата глава? Явно е наследствено, но ми се иска да започнем лечение още от сега.

Благодаря ви!
« Последна редакция: Март 03, 2010, 16:41:41 pm от mila71 »

« Отговор #166 -: Март 04, 2010, 20:44:43 pm »
НЕ!
Фуцидин на сиропче. Ако го няма в Бг- Аугментин.
Ами значи не съм разбрала как да мажа :? А ми беше неудобно да разпитвам,че всеки втори пост е мой  :oops:
Няма го сиропчето Фуцидин тук,могат да ми го доставят от Гърция,но ще минат няколко дни и май няма смисъл.Аугментина го избягваме заради обрив след приема му...
Утре приключвам 7-дневното назначено лечение с мазане с Бактробана и пак ще го водим да го видят.По лицето всичко избледня вече,по крачето едната пъпчица изчезна,другите две хванаха корички.Доктор Бърди,ако все пак не ни назначат АБ за пиене,какви могат да са вероятните усложнения,за които да наблюдавам?
И още едно въпросче-какво Ви е мнението за детската козметика,произведена в Гърция,качествена ли е?
*

Birdie

• 11040
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #167 -: Март 04, 2010, 20:54:03 pm »
Ако обривите изчезнат,вероятно нещата са под контрол.
Да, качествена е, но зависи от фирмата- "Интермед", "Фройка" са много добри.
Особено "Интермед".
Sir Alec Guinness
« Отговор #168 -: Март 04, 2010, 21:37:56 pm »
Благодарности за отговорите!
Относно козметиката,точно едната от тях ползваме в момента,за къпане и измиване  :)
*

Birdie

• 11040
« Отговор #169 -: Март 04, 2010, 21:41:37 pm »
Intermed е толкова качествена, че спокойно "затъмнява" всичко що се отнася до детска козметика от "известни" фирми.
Sir Alec Guinness
« Отговор #170 -: Март 05, 2010, 14:01:52 pm »
Идваме от контролен преглед,в крайна сметка въпреки зарастналите ранички,мястото отдолу се е инфектирало и ще пием АБ-CEC 125 mg на 8 часа по 5 мл.Наистина ще ми е обеца на ухото.
« Последна редакция: Март 05, 2010, 15:06:23 pm от ementsaki »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #171 -: Март 05, 2010, 23:00:35 pm »
Обръщам се направо към доктор Бърди:
Кратка предистория на историческия запек на Вики:
В началото на февруари положението стана лошо - три дни без изхождане. Преди това около месец разигравахме сценката "акане в памперса" - явно позата му е по-удобна за изхождане. Консултация с педиатърката - диета на незапичащи храни. Изхожданията приличат на  твърди топчета. Предписа до седем дни дуфалак по 8 милиграма.
След това лечение , проблемът се завърна. Тогава беше и епизода с тринденвия запек.
Консултация с гастроентеролог: 15 млл сутрин Дуфалак, вечер супена лъжица течен парафин и през ден Бизакодил свещички, плюс крем Анален /за хемороиди/ външно в аналната област. Това лечение при спор с домашните /за мен дозите на Дуфалака бяха  драстични/ се проведе три дни, макар и да имаше ефект - изхождания всеки ден. По съвет на мои познати лекари и по Ваши съвети да се изключи хирургична причина - преглед при хирур: няма притеснения от хирургично естество. Предписа Прокто-гливенол за десет дни /от 03.02.2010г./ и в случай на липса на изхождане през деня - Бизакодил, плюс супена лъжица течен парафин вечер.
За десет дни се преодоля състоянието. По чисто моя интуиция след приключване на Прокто - гливенола, давам по 5 млл Дуфалак сутрин. Знам че не ги тачите тези неща, но давам от началото на февруари и Протексин Рестор /пробиотик/. Консултирах се за това с гастроентеролога до назначената контола след двадесет дни и той я одобри.
Вики обаче се разболя - стандартна вирусна инфекция, лекувана по Ваш протокол, но когато започна да кашля, се наложи да се включи Зинат за 10 дни. Между временно продължавах с Дуфалака. Въпреки него, положението е следното: отново първо изхождането е по-твърдо , а после рядко. Детето се изхожда с чести ставания от гърнето. Тази вечер, във време, в което нормално не се изхожда, поиска гърне като беше свършил част от работата в памперса. След това още малко и в гърнето. При миенето /мия сина си без сапун, само с вода след всяко изхождане по голяма нужда/ видях, че  ануса от едната страна е зачервен и като че ли има нещо като набъбване. Намазах с Анален и веднага се успокои и заспа. Бабата заключи , че е външен хемороид? Възможно ли е? Може ли антибиотик да предизвика някакво раздразнение на дебелото черво? Въобще как се процедира при такива случаи?
Извинявам се за образния и дълъг разказ.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #172 -: Март 05, 2010, 23:28:11 pm »
Да, възможно е и често е.
Да, може АБ да влияе така.

Маже се, така се процедира. Целестодерм/Неомицин е много добър избор в случая.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #173 -: Март 05, 2010, 23:34:07 pm »
В България има банеоцин или неомицин на крем.Банеоцина напоследък трудно се намира
*

lady_11

• 3217
« Отговор #174 -: Март 05, 2010, 23:50:17 pm »
Да, възможно е и често е.
Да, може АБ да влияе така.

Маже се, така се процедира. Целестодерм/Неомицин е много добър избор в случая.
Говорим за Целестодерм - В /V/ ? Неомицин под какво търговско наименование?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #175 -: Март 05, 2010, 23:51:51 pm »
Целестодерм V/Неомицин >> един крем е.  :wink:
« Последна редакция: Март 05, 2010, 23:54:03 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #176 -: Март 05, 2010, 23:58:40 pm »
Неомицин си е български продукт на балканфарма,така се казва,дерматичен крем(понеже има и офталмик)  съдържа си неомицин.Обадих се понеже целестодерм не съм виждала,но може и да има,мисля че съдържа кортикотероид бетаметазон.
*
« Отговор #177 -: Март 06, 2010, 00:02:12 am »
В българия има Бетноват н,бетаметазон с неомицин-може ли
*

Birdie

• 11040
« Отговор #178 -: Март 06, 2010, 00:04:03 am »
Да, Бетноват/Неомицин. Същото е >> от СКБ, не от Шеринг-Плу.
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
« Отговор #179 -: Март 06, 2010, 10:06:20 am »
Да, Бетноват/Неомицин. Същото е >> от СКБ, не от Шеринг-Плу.

Докторе, в аптеката ми дадоха вместо Целестодерм В /не се зарежда/ - Немабицин. Става ли?
Бетноват-а е в две разновидности - Бетноват чист крем и унгв. и Бетноват Ц пак крем и унгвент. Кой от всичките Бетноват-и да купя, ако Немабицина не става?
И да питам по колко пъти се маже дупето?