0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #540 -: Юни 15, 2010, 15:37:56 pm »
Хм... дано да научат.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #541 -: Юни 15, 2010, 23:28:34 pm »
Лейди, явно им е по-лесно да диагностициарат детето като астмтично и да действат на сигурно, което определено не е правилен подход
Но доктора е в Атина, ние в Стара Загора, когато тя е с пристъп имам контакт с тукашните светила, не мога да не я заведа за слушалка, а те като я чуят веднага вадят Урбазона
повярвай, искам да направя най-доброто за нея
именно за това се доверявам на д-р Бърди, защото вътрешно усещам, че това е правилното и ми се обяснява аргументирано и логически свързано
не само догадки и успокоения, че ще го израсте ... може би

Мини, за това , че искаш най-доброто за детето си, те съветвам да го консултираш с добър детски пулмолог, независимо къде. То като чета май и в София не са останали много такива. И в мен се задава един въпрос - защо най-често се диагностицира астма, може би защото е най-лесно. 
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #542 -: Юни 16, 2010, 17:12:06 pm »
Докторе, днес бяхме на контрола
лечението до 20 включително трябва да е
2х3 Фликсотайд /след това минаваме на 2х2 впръсквания/
Сингюлер по две  8O прахчета /на първия преглед ме попитаха дали има назначен Сингюлер и аз казах, че има  :lol: не ме питаха дали давам/
2 инхалации дневно с Вентолин солюшън 4 капки в 3 мл физиологичен разтвор
отхрачващ сироп /какъвто и да е/

такива ти ми работи

аз давам сутрин 3 мл Ериус, инхалация по обед с Вентолин и 3х1 Фликсотайд /след нощния сън, след следобедния сън и вечер преди лягане/
детето е добре, все още има похъркване в началната фаза на заспиване, дишането е леко и в ритъм

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
« Отговор #543 -: Юни 16, 2010, 17:38:56 pm »
* Flixotide  3 по 1 впръскване.
* спираме Вентолин
* Аериус за още 4-5 дена ,максимум - да спре нослето изцяло

Така виждам аз нещата." Сингюлер" не е избор точно тук, и включването му на този етап е необосновано и без преимущества.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #544 -: Юни 16, 2010, 21:58:39 pm »
д-р Бърди, отново имам нужда от Вашата помощ.
Появи се екзема при Калина. По цял ден е без памперс, ползваме само вечер. Моля Ви, кажете с какво да третирам. Имаме час при личната чак за 23/06 притеснявам се, че до тогава положението може да се влоши.
Лека вечер ви желая.
Благодаря.
http://teodk7604.snimka.bg/other/ekzema.510576.19248564

[/url]
« Отговор #545 -: Юни 18, 2010, 13:33:32 pm »
здравейте!искам и аз да се включа с едни въпрос- малкия е на 1г,9м преди 5 дни се обезводни с повръщане и разторйство,бяхме на сиатеми в болницата, казаха чревна инфекция не остановена от какво,3дни на антибиотик венозно и вчера ни изписаха, сега сме на диета, само на обикновенни бисквити,солетки,по малко оризче днсе мисля да дам амлко супа от карофки 3-4 лъжички,дайте ми идея какво да давам за ядене?.Но малкия е мн кисел, все мрънка, гушка се, заиграе се за 5мин и пак почва да мрънка и да гушка, възможно ли е да е изморен от системите и престоя в болница и да няма силички?
« Отговор #546 -: Юни 18, 2010, 14:42:32 pm »
mari_bg , няколко пъти сме имали разстройство, но винаги и при двамата сме го овладявали с помощта на Хидрасек прахчета. Диетата не съм променяла драстично, само съм избягвала захар и сладки неща, както и мазно. Наблягам на картоф, морков, банан, печена ябълка, нетлъсто печено месо: телешко или бяло пилешко. В такива дни им харесва пюре от картоф и морков, но по-течно като крем супичка, с надробени сухарчета. Ако детето ти предпочита мляко и още не е овладяна диарията, пробвай с лечебната хумана.
Нормално е детето ти да е изнервено от престоя в болницата, да иска повече да се гушка. Дъщеря ми няколко дни го изживяваше още, отделно че физически не се възстанови бързо.
« Отговор #547 -: Юни 18, 2010, 20:10:00 pm »
Благодаря за отговора ти мила!Диарията я спря в болницата с прахчетата,даже сега вече 2 ден нее акал, вчера повърна и се надявам да е било за полседно.Вече е по-весел дано се стабилизита скоро!
« Отговор #548 -: Юни 23, 2010, 07:36:39 am »
Здравейте Д-р Бърди, бях ви писала преди няколко месеца за проблемите на синът ми със стомахчето. Сега ще ги опиша с няколко думи защото вероятно не ни помните толкова много майки ви пишат. На 7 месеца лекувахме  отит с 2 антибиотика един след друг и от тогава му се появиха проблемите със стомахчето. В продължение на 3-4 месеца имаше разстройство като на ден му се събираха 5-6 изхождания всички рядки и то доста а 1-2 пъти на деня даже на водичка почти. Лекувахме със ентерол, смекта еспумизан  и пробиотик. Докато в един момент след много ровене из интернет се сетих, че може проблема да идва от млякото. Спрях всички млечни продукти давам само ALL110 и положението се успокои. Но аз все още се притеснявам. Сега ака по 1-2 пъти на ден което е приемливо предполагам, но винаги редичко. Има случаи макар и много редки когато ака по гъстичка каша, но не мога да преценя от какво се получава т.е. кое му влияе добре. Определено ябълката като, че ли му помага и гледам на ден да давам минимум 1/2 ябълка, но засега ме е страх да давам други плодове. Пробвах с череши мисля че му подразниха от 2 дена давам кайсии, банана не му влияе добре. Кажете ми имам ли основание за притеснение или просто трябва повече време да отшуми проблема. Малкия е вече на 1г и 3месеца почти а аз все още му готвя като на малките бебета, все неща които уж не дразнят стомахчето поне според мен. Основно заешко месо, рядко пилешко. От зеленчуците картоф, тиквичка морков, тиква, червено цвекло,лук няколко пъти му сложих и грах и леща по малко. Почти на всяко ядене слагам ориз нали уж запичащо действал. Правя му и чай от джоджен от време на време като стане много рядко акото. Моля ви посъветвайте ме какво да го правя!!! Все още пие пробиотика Лакто 4. Дали не трябва да сменя и млякото защото е нисколактозно ако има с някое безлактозно? Гастроентероложката каза че най вероятно е алергия към млякото, но трябвало изследвания за алергия да се направят а засега ги отложихме. Препоръча ни да изчакаме 3 месеца на диета без млечни продукти и ако няма подобрение тогава да ги правим. Но аз вече се притеснявам мина месец и половина от както сме на тази диета и единствено е намаляло броят на изхожданията но консистенцията си е една и съща ;-(

Цитирам за да припомня одисеята ни тъй като днес направо се втрещих и искам да го обсъдя с вас. Вчера вечерта нямах време да готвя и дадох на малкия готово пюре на Хип. Тази сутрин за първи път от 8 месеца изпражненията не бяха кашави както обикновенно, а нормално гъсти. Преди седмица пак му бях дала готово пюре на Гербер и тогава ми направи впечатление, че ака по гъстичко но реших, че е от нещо друго. Сега ще го почна 10-тина дни на готови пюрета да видим как ще е. Но просто не мога да схвана къде ми е грешката в готвенето. Може ли да е от зехтина? Или от това, че консистенцията на храната му е по рядка тип супичка, но аз слагам по малко хляб да го посгъстя? Нещо не правя както трябва  :( А в готовото пюре даже има и пълномаслено мляко а ние толкова внимаваме да не му даваме млечни нали си мислехме че е от тях :? Ето и състава на пюрето - HIPP БИО Моркови и картофи с агнешко месо

Състав: Зеленчуци* 47% (Моркови* 32%, Картофи* 15%), Сварен ориз*, Вода, Агнешко месо* 8.4%, Пълномаслено мляко* , Подправки* (Лук*, Розмарин*), Лимонов сок* от концентрат на лимонов сок, Царевично масло, Йодирана готварска сол. • Съдържание на месо 16 гр. • *от Био производство

Само да допълня нещо. Вчера не му беше добре на коремчето повърна ми и по съвет на личната лекарка дадох водичка със сода и лимонтузу и малко захар. Може ли да има нещо общо това. Да няма много киселини в коремчето и от това да ака рядко ??

Моля дайте някакъв съвет. Къде ми е грешката с храната???

« Последна редакция: Юни 23, 2010, 07:55:10 am от borixbg »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #549 -: Юни 23, 2010, 10:02:22 am »
"пробиотика Лакто 4"
Това го спряхме?

"и по съвет на личната лекарка дадох водичка със сода и лимонтузу и малко захар."
 :balk_159:

Никъде не грешите.
« Последна редакция: Юни 23, 2010, 10:04:16 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #550 -: Юни 23, 2010, 10:33:45 am »
Да спрях го, но все още не му давам никакви сурови плодове и зеленчуци. Дам ли му и положението се влошава. До днес сутринта изпражненията си бяха все така много редки попили в памперса и съвсем малко останало отгоре. Може ли киселинността в стомахчето да не е наред и от там да ни идва проблема. И от тази сода и лимонтузу да се е нормализирала?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #551 -: Юни 25, 2010, 17:50:01 pm »
Докторе, мнението Ви за Фенистил какво е?
Стефания има един участък на сгъвката на крачето, който периодично се активизира /активизира се винаги, когато прави спазъм, както и отделно от тези й състояния/, снощи например много трудно заспа, много я сърбеше. Намазах с Фусикорт, мажа я 2-3 дена като се възпали сутрин и вечер, с добър ефект е. Но ако Фенистил гел примерно ще облекчи състоянието, не е ли по-добре да го ползвам?
Чета листовката и на капките- препоръчват ги при всякави форми на ринит, не са ли по-добри от Ериус за нейните проблеми?
Мерси предварително.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
« Отговор #552 -: Юни 25, 2010, 18:00:55 pm »
Екзема, или?
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #553 -: Юни 25, 2010, 18:49:34 pm »
ще снимам да покажа  :D
« Последна редакция: Юни 25, 2010, 19:18:33 pm от mini »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #554 -: Юни 25, 2010, 23:44:40 pm »
А-Дерма екзомега и пудра ( бебешка).
Дрешката и ръбът и да не се трият в сгъвката (или по-дълги, или по-къси).
Sir Alec Guinness
« Отговор #555 -: Юни 26, 2010, 21:45:17 pm »
Момичета на 1 г. при контролни излседвания на Ема се установи, че Лекоцитите и са 15.5. На 6 м. са били 12.5. При взимането на кръвта беше видимо здрава, но на другия ден ми вдигна еднократно 37.3 и повърна пак само веднъж. Според нашата педиатърка няма нищо претиснително в тези резултати, но на мен не ми дават мира при условие че горната граница е 10.5.
10 дни след резултата от 15.5  левкоцитите бяха намаляли на 12.5, но по тел. педиатърката каза че утайката била завишена...
На Гого изследванията са на Горна граница.
Само да спомена че са родени недоносени в 34 седмица, ако това има някакво значение за тези изследвания и в момента и никнат зъбчета....
Има ли нещо тревожно според вас?
« Отговор #556 -: Юни 28, 2010, 12:14:37 pm »
Здравейте д-р Бърди! Днес се регистрирах в сайта, до сега само го разглеждах и наистина е много полезен на майките с Вашите компетентни отговори.
Сега аз искам да ви задам един въпрос и се надявам да ми помогнете.
През този месец при профилактичен преглед се установи, че синът ми, който е на 6 г. има завишени стойности на тромбоцитите - 465 G/L , а AST - 247.13 IU/ml.
Бих искала да ме посъветвате, какъв специалист да посетя и това притеснително ли е?
Оше нещо да допълня, синът ми през април месец изкара една ангина с висока температура, но антибиотик не съм му давала, само тонзилотрен за смучене и капки за нос които се приготвят. Благодаря Ви предварително! Хубав ден и успешна седмица Ви желая от слънчева Варна! Биляна!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #557 -: Юни 28, 2010, 12:30:06 pm »
* посявка на носен и фарингеален секрет ще е нужно да направите.

Вероятно детето през м.Април е имало Стрептококова ангина. Антистрептолизиновите титри спадат бавно.
Ако кръвта не е венозна, стойностите на тромбоцитите може и да не са коректни.
Sir Alec Guinness
« Отговор #558 -: Юни 28, 2010, 13:37:32 pm »
Благодаря за светкавичния отговор! Искам само още нещо да допълня към предишния ми въпрос. Когато боледува детето през месец април от ангина пуснахме изследване само AST. На 07.04.2010г. AST - 254,74. От тогава до сега не е боледувал. На 04.06.2010 г. , както Ви написах при профилактичен преглед се установи, че тромбоцитите са завишени 455 кръв вземата от вена. Тогава лекарката реши да се направят контролни изследвания на 28.06.2010 г.т.е. днес пуснахме изследване, но от пръстчето и тромбоцитите бяха 465, а на 22.06.2010 г. AST беше 247,13. Тя нещо спомена, че може да отидем да го погледне ревматолог, но незнам. Вие какво мислите по въпроса? Та затова се притесних и реших да ви пиша. Още веднъж  ви благодаря много.
« Отговор #559 -: Юни 28, 2010, 17:35:30 pm »
Доктор Бърди помагайте и Вие:
Момичета на 1 г. при контролни излседвания на Ема се установи, че Лекоцитите и са 15.5. На 6 м. са били 12.5. При взимането на кръвта беше видимо здрава, но на другия ден ми вдигна еднократно 37.3 и повърна пак само веднъж. Според нашата педиатърка няма нищо претиснително в тези резултати, но на мен не ми дават мира при условие че горната граница е 10.5.
10 дни след резултата от 15.5  левкоцитите бяха намаляли на 12.5, но по тел. педиатърката каза че утайката била завишена...
На Гого изследванията са на Горна граница.
Само да спомена че са родени недоносени в 34 седмица, ако това има някакво значение за тези изследвания и в момента и никнат зъбчета....
Има ли нещо тревожно според вас?