Здравейте д-р Бърди, извинявам се, че Ви ангажирам, но сме много обезпокоени. Сега ще последва един дълъг пост от мен, но ще опиша всичко много подробно. Малкият ми син е на 1.6 години, в сряда на 02.06 вдигна лека температура след вечерта стана 38.5. През деня бяхме на лекар нищо му нямаше и решихме да изчакаме, но но на следващият ден пак имаше температура и вечерта включихме зинат 125 на 12 часа по 5 мл. През ноща детето вдихна 39.2 и получи обрив по торса. Бяхме на инфекционист, не откри нищо обезпокоително. Правихме ПКК и СУЕ, само СУЕ не беше в норма -42. Продължихме зината, но целия ден в събота имаше температура, която трудно овладявахме, вечерта бях на частно при лекар и смени антибиотика с Клацид на 12 часа по 4мл и изписа Фенистил капки. Обривът изчезна, но в неделя срещу понбеделник детето вдигна 39.7. От Понеделник е на Цефтриаксон Мип от 1 гр на 12 часа по 1/2+ Клацида. Едва в петък детето вече нямаше температура. В петък правихме обикновена урина с албумин и седименри - нищо. Утайката е 75, левкоцитите - 15.5 и ЦРП - положително 9мг( май така беше или мм). Ходихме на друг педиатър специялист тя откри последните ужасяващи неща. Детето е с нещо като гъбички на гърлото ( прилича на мехурчета) за това ни изписаха Дактарин орал гел. За понеделник сме на изследване на утайка и левкоцити, а до ътогаева се бодем. Ще пускаме и изследване АТФ май беше за скарлатина. По-късно след като падне утайкатра ( за което аз вече се отчаях) ще направим и урокултури. Моля Ви за помощ какво още да направим, какво да търсим и къде. Температура няма, освен вечер около боцкането снощи 37.5 днес 37.7, ама при нас са и жеги, а той много плаче.Правихме снимка на бял дроб-нищо. Имаме всички ваксини и Синфлорикс. Брат му преди месец изкара гнойна ангина, а седмица преди да започне заболяването отваряхме чурката. От там ако е вкарана бактерия? Моля Ви за помощ и за съвет> Благодаря предварително.