0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #380 -: Април 28, 2010, 20:32:53 pm »
Здравейте докторе,
Дъщеря ми е на година и една седмица. От два дни вдига висока температура 38-39 градуса (мерена под мишницата). Ходихме на лекар - дробовете са чисти, не кашля, няма хрема, гърлото не е зачервено, не плаче, активна си е както винаги. До момента има само два зъба и венците й са страшно подути. Възможно ли е тази температура да е от никнещите зъбки?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #381 -: Април 28, 2010, 20:37:21 pm »
Не.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #382 -: Април 28, 2010, 21:01:35 pm »
Можете ли да ме насочите какви изследвания да изискам да ни назначат, защото според нашата лекарка ще отмине и просто трябва да й давам лекарства за спадане на температурата.
Благодаря предварително
*

Birdie

• 11040
« Отговор #383 -: Април 28, 2010, 21:25:06 pm »
* отит?
* изследване на урина за уроинфекция
* стреп-тест или аналогично изследване.
Sir Alec Guinness
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #384 -: Април 28, 2010, 23:29:23 pm »
Здравейте малко късно пиша и нямам снимки, но ще опиша.Като се появи първото слънце преди около 2 месеца на малкия му избиха едни пъпки на бузката.От 1-2 станаха много.От една седмица може би се прехвърлиха през нослето и на другата бузка и седят като плака.Мажех с 30 фактор,може това да е грешката.Днес лекарката не обърна сериозно внимание, само препоръча да увелича фактора на 50 и да търся лосион за алергична към слънцето кожа.Някой може ли да ме посъветва за такова нещо.Може да снимам утре ако ми позволи Тошето.
Иначе първо препоръча А-Дерма, после каза Юсерин или Авен.
*
« Отговор #385 -: Април 29, 2010, 09:49:43 am »
Добър ден от нас докторе, отново с молба за съвет.

Днес е 8-ми ден от Цефзил 250 мг./5 мл. от два приема от 4.5 мл., детето обаче от вчера е и с кашлица, снощи даже трудно спа от нея. Мисля е от секретите. когато се затича кашля или когато легне. Назалният секрет е все още предимно зелен, но става и прозрачна по някое време от деня,нослето се запушва при спане, виждам как спи с отворена уста детето. Спрях капки Виброцил за нослето защото минаха 7 дни.

Това което ме притеснява е, че друг път когато се е налагало прием на АБ, до 5-ият ден сме били почти без всякакви симптоми. Когато давам АБ избягвам да давам друго, освен ако не се налага /най много капки за носле при сън или сиропче за кашлицата/ АБ ще свърши след 2 дни, а детето все още не е излекувано. Какво следва от тук на татък, снимка на синуси или ...? Моля за вашият съвет. Тук ме съветват първо да свършим антибиотичният курс и тогава да мислим за по нататък, но това мислене тук много ме притеснява.

Иначе като цяло е с добър тонус, но говори на моменти някак носово. Трудно му се възвръща и апетита.

Само да поясня още нещо. Започнах АБ при лека зелена хрема без абсолютно никакви други симптоми. На 2-ият ден от АБ, детето получи свръх обилна носна секреция, която беше по скоро жълта от колкото зелена, не закъсня и конюнктивита /лекувахме с Тобрадекс 3 дни/, както и болките в ушите /капах Гаразон 3 здни/. Имаше два дни лека температура до 37.3 това при 3 и 4 ден от АБ.
Тогава и аз вече се разболях от абсолютно същото, дори и с болките във врата, които бяха предната седмица при Тони като симптом. Аз съм на кларитромицин, но значително съм по добре, дори не ми се налага да си слагам капки.

Благодаря, че ме изчетохте и отделихте от времето си за нас.
« Последна редакция: Април 29, 2010, 09:55:49 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #386 -: Април 29, 2010, 10:06:37 am »
Кашлицата е? влажна, суха?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #387 -: Април 29, 2010, 10:35:01 am »
Бърди, ще съм много благодарна ако "хвърлите" едно око на две-три снимки.
Преди време се появи петънце на бузата на Боян, след като не мина с АДерма го заведох на лекар. Изписаха му Тридерм. След мазане около седмица, сутрин и вечер, петното изчезна. Спрях с мазането и сега пак се появи, като има и едно, което ту се  появява, ту изчезва много близо до окото. Него не съм го мазала с нищо.

Днес баща му ще го заведе пак на лекар и подозирам, че ще му изпишат нов КС. Трябва ли да настоява за нещо друго?

Благодаря предварително за отделеното време!
*
« Отговор #388 -: Април 29, 2010, 10:43:44 am »
Кашлицата е? влажна, суха?

Ами снощи беше влажна, през деня е суха.

« Отговор #389 -: Април 29, 2010, 14:10:33 pm »
Здравейте Д- р Бърди!
Аз съм нова тук и за пръв път пиша във форума!
Имам син на 1.5 годинки. От миналата сряда (21.04.2010) сме със хрема, в четвъртък на два пъти вдига температура 37.8 и я свалям с NUROFEN, в петък (23.04.2010) го заведох на лекар пак с температура. Личната лекарка го прегледа, гърдите са му чисти, не кашля, но каза, че има възпалено гърло, лигавица и венци и 4 бр. зъби ще пробият всеки момент, като 3 от тях са кучешките. Каза, че всичко това идва от зъбите! Изписа ни, Тантум Верде за пръскане, Нурофен за температурата и Изопропилин или нещо подобно за имунната система. Започнах лечението, във събота нямахме температура, хремата намаля, в неделята един път вдигна през деня. В Понеделник (26.04.2010) сутринта стана с температура 38.2 и пак го заведох на лекар! Пак същото ми каза личната, като този път гърлото беше още по - възпалено и малкият бил склонен да развие ангина. Изписани антибиотик ОСПЕКСИН за 7 дни, като каза да продължа да давам и предишните лекарства. До ден днешен малкият няма голямо подобрение, температура има и я свалям с Нурофен, не се храни изобщо, поне хремата ни е спряла. Утре петък (30.04.2010) сме на преглед пак! Дайте ми съвет, какво да правя!
Искам да питам и за друг проблем с малкият. Откакто се е родил всяка нощ се буди по 2 или 3 пъти, върти се, мрънка, някой път плаче! Като се пробуди му давам шише с адаптирана млечна напитка и веднага се успокоява и заспива, като изпива по 30/40 мл. от нея. Пробвала съм през нощта да му давам вода, но не иска! На какво се дължи това и може ли да се направи нещо?
Благодаря за вниманието!
« Отговор #390 -: Април 29, 2010, 16:25:46 pm »
Д-р Birdie
синът ми е на 2г и 5м, от ноември миналата година посещаваше частна детска ясла, като общо взето през седмица си оставаше вкъщи заради хрема или настинка, но не е боледувал сериозно, като цяло. Преди около месец обаче детето вдигна много висока температура 39.8 и не я свали почти 24часа въпреки че давах панадол и хексалгин, след посещение при педиатърката ни поставиха диагноза гнойна ангина и изписаха Панцеф - 10 дни,  на 5 ден детето беше значителбно по добре завършихме курса  отидахме на контрола всичко беше наред, 3 дни по -късно детето отново беше с почти 40 градуса, отново силно зачервено гърло - заведохме го на УНГ специалист пуснахме изследвания, утайката беше много висока - 59, УНГ ни изписа капик коларгол с гентамицин и алергозан, антибиотик Клацид и сироп калциев глюконат, отново десет дни лечение на 7 ден изследванията бяха съвсем в норма, деттот беше добре поисках да пуснем секрет, изчакхаме 10 дни от последния прием на антибиотик и пуснахме секрет  два дни след това, тоест 12 дни след края на антибиотика детето отново е с хрема - прозрачен секрет от носа, но започва и да покашля, изчакахме да излезе резултат от секрета и той е: СЕКРЕТ ОТ НОСОГЛЪТКА : 1.Изолира се Haemophilus spp. 2.Изолира се в малко количество Candida albicans
Чувствителните анбиотици са  Amoxicillin S
  ( Amopen;Ospamox )  Ampicillin S Amoxicillin-Acidum clavulanicum S
  ( Augmentin; Moxiclav; Amoksiklav; Curam)  Ampicilline-sulbactam S
 Cefuroxime S  ( Zinnat;Zinacef  Cefixime S
пМоля дайте ми съвет как да процедираме от тук нататък

« Отговор #391 -: Април 30, 2010, 09:33:17 am »
Искам да добавя че вчера следобед заведох детето при УНГ и тя предписа крем дактарин 2пъти по 1/4 мерителна лъжичка, капки за нос по рецепта съдържащи ксилометазолин, гентамицин и алергозан, и аугментин 600мг/5мл 2 пъти по 3,5мл това за десет дни и после на преглед. Притеснявам се че това е 3ти антибиотик и то доста силен който се налага да пием в рамките на около месец, в началото на април беше панцеф, след това клацид и сега този? Вие мсмятате ли че това лечение е уместно? Педиатърката ни помоли да го заведа днес и да поговорим преди да започне антибиотика, така че изчаквам да чуя нейното и Вашето мнение.Освен това искам да попитам ако отново даваме антибиотик как да подсилим имунната система на детето така че да не лепне веднага някоя нова бактерия или вирус след антибиотика докато организма му е още отслабен?
Благодаря предварително за съветите
*
« Отговор #392 -: Май 01, 2010, 12:50:19 pm »
Докторе в четвъртък включих сироп АСС кидс и кашлицата вече стана влажна. Кашля най вече след сън и когато играе по интензивно. Все още има запушен нос, като назалните секрети са жълтозелени, към края на деня след чести промивки с физ.разтвор, секретите са вече прозрачни. Сутрин обаче са гъсти. Устата все още има неприятен дъх, спи не през цялото време с отворена уста.Езика е удебелен. Не виждам да има гъбички. Вчера приключихме с АБ, но детето има почти същите симптоми от преди да го започнем. Какво да предприема в понеделник, посявка ...?

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #393 -: Май 01, 2010, 19:42:39 pm »
Ох, да си кажа и аз! След 10 дневно ежедневно ходене по лекари, всеки ден следене на гърлото и слушане на гърдите, вчера едва отървахме болницата! Без температура и при изследвания в норма, детето се влоши рязко и след рентгено графия се оказа, че е с остър бронхит и начална пневмония! :( Успях да се примоля да ходим само на вливания, предвид ужаса в нашата Варненска терапия! След 3 тата доза вече детето е по-добре!
На своя глава пусках изследванията, сама я заведох на рентген, ако можех и сама да си изписвам лекарствата.....
ПИСНА МИ ОТ НЕКАДЪРНИ И БЕЗИНЕТЕСОВАНИ ЛЕКАРИ! Жал ми е за децата!!!! 
« Отговор #394 -: Май 01, 2010, 23:12:56 pm »
извинявай за спама, но .. какво става в тази Варна, всеки ден почти по новините се съобщава за фатални лекарски грешки, защо така тея лекари.. :ask: до къде ще я докарат
*
« Отговор #395 -: Май 02, 2010, 20:57:21 pm »
bilyanaz, за съжаление тези лекарски грешки не са само във Варна. Господ да пази децата ни!
И аз се извинявам за спама.
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #396 -: Май 02, 2010, 23:40:16 pm »
Да ви кажа честно и по-зле ще става.Заплащането в сектора скоро няма да се подобри,особено в извънболничната помощ,а добрите специалисти не са вече в БГ.Толкова могат хората, явно това им е нивото.
Перденце, някой УНГ няма ли подходящ да ви погледне утре,мисля че такъв е проблема който описваш?
« Последна редакция: Май 02, 2010, 23:42:17 pm от _Elfita_ »
« Отговор #397 -: Май 04, 2010, 21:45:33 pm »
Здравейте. Имам следния проблем- в детската градина на сина ми/на 5год./ има скарлатина.Днес ни уведомиха.Той не е посещавал от четвъртък поради лека хрема, но днес поискаха да го заведем за гърлен секрет. Заведе го бабата, след което на педиатър заради хремата - все пак да се консултираме.Той каза, че не трябва да се притесняваме на този етап, но аз пък съм бременна в 12 г.с. :(Объркана съм и искам да ме посветвате, какво бих могла да направя за да се предпазя от евентуално заразяване, опасно ли е за мен?На този етап няма да посещава детската градина, но до кога? Благодаря предварително и се извинявам, ако въпроса ми не е за тук! :oops:
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #398 -: Май 05, 2010, 12:37:51 pm »
Радка моят съвет е да не пускаш детето на градина докато не мине карантината, скарлатината протича доста тежко с висока температура и  ангина, лекува се с антибиотици.Дано се разминете.Успех.
« Отговор #399 -: Май 07, 2010, 09:39:54 am »
Здравейте, д-р  Бърди,

От доста време чета темите, в които консултирате родители.
Бих искала да задам въпрос относно резултат от носен секрет на дъщеря ми (2г. и 4м).
(Посещава детска ясла и след всеки 3-4 дни се сблъскваме с неизбежната хрема)
 НОСЕН СЕКРЕТ : 1.Изолира се в умерено количество Stenotrophomonas maltophilia. 2.Изолира се Haemophilus spp. 06.05.2010

Притеснява ме наличието на първата бактерия в носа. Информацията в интернет е твърде малко затова всяко мнение на специалист би ми било от полза. Според резултата е чувстелна към  Biseptol,Trimezol, Sumetrolim, Seprin, както и Avelox, Tarivid и Tavanic.

Доколкото съм чела нямате добро мнение за суметролим, а другите лекарства не са ми познати.