Здравейте Д- р Бърди!
Аз съм нова тук и за пръв път пиша във форума!
Имам син на 1.5 годинки. От миналата сряда (21.04.2010) сме със хрема, в четвъртък на два пъти вдига температура 37.8 и я свалям с NUROFEN, в петък (23.04.2010) го заведох на лекар пак с температура. Личната лекарка го прегледа, гърдите са му чисти, не кашля, но каза, че има възпалено гърло, лигавица и венци и 4 бр. зъби ще пробият всеки момент, като 3 от тях са кучешките. Каза, че всичко това идва от зъбите! Изписа ни, Тантум Верде за пръскане, Нурофен за температурата и Изопропилин или нещо подобно за имунната система. Започнах лечението, във събота нямахме температура, хремата намаля, в неделята един път вдигна през деня. В Понеделник (26.04.2010) сутринта стана с температура 38.2 и пак го заведох на лекар! Пак същото ми каза личната, като този път гърлото беше още по - възпалено и малкият бил склонен да развие ангина. Изписани антибиотик ОСПЕКСИН за 7 дни, като каза да продължа да давам и предишните лекарства. До ден днешен малкият няма голямо подобрение, температура има и я свалям с Нурофен, не се храни изобщо, поне хремата ни е спряла. Утре петък (30.04.2010) сме на преглед пак! Дайте ми съвет, какво да правя!
Искам да питам и за друг проблем с малкият. Откакто се е родил всяка нощ се буди по 2 или 3 пъти, върти се, мрънка, някой път плаче! Като се пробуди му давам шише с адаптирана млечна напитка и веднага се успокоява и заспива, като изпива по 30/40 мл. от нея. Пробвала съм през нощта да му давам вода, но не иска! На какво се дължи това и може ли да се направи нещо?
Благодаря за вниманието!