0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #320 -: Април 13, 2010, 13:12:30 pm »
Не. Ваксината работи след около 3 седмици.
Астма не е противопоказание за ваксинация.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #321 -: Април 13, 2010, 15:36:33 pm »
Д-ре, а какво е мнението Ви за нашите големи сливици? Трябва ли да се махат или не? Малко по-нагоре е поста ми.
Предварително благодаря.
<br />[link=http:
« Отговор #322 -: Април 13, 2010, 19:26:00 pm »
Здравейте, д-р Бърди,
Отдавна не съм писала тук, което е добре :), но ето че пак ми се налага да се консултирам с Вас.
Дъщеря ми е от два дни с температура 38 градуса, кашлица (когато лежи) с леко променен глас, няма хрема. Температурата се сваля с Панадол, но после пак се вдига. Днес я заведох при личния лекар, каза че е със силно зачервено гърло. Изписа ни Cefzil на 12 часа по 5мл. за 5дни, сироп за кашлица Синекод 3х1ч.л. и л/2 ч.л. Ериус сироп ведъж вечер.
Въпросът ми е антибиотикът не трябва ли да се дава 7 дни минимум, а не 5?
Няма да Ви питам дали е адекватно лечението, защото нямате поглед лично, но все пак ще се радвам ако споделите Ваше мнение.
Лека вечер и Благодаря предварително!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #323 -: Април 13, 2010, 22:10:42 pm »
Здравейте , докторе.
Преди десет дни мъжът ми се разболя от грип, в последствие и всички останали в къщи - аз, Вики и баба.
Детето от 7 дни е на Суметролим /включен след появата на кашлица, без на слушалка да се чуят хрипове/.
От вчера мъжът ми е в болница с диагноза "Вирусен менингит" - направена ломбална пункция, която го потвърждава, чакат се вирусологични изседвания. Включително се обмисля да се пусне и изследване за свински грип, защото менингита започна атипично - без висока температура.
Докторите ме уверяват, че няма какво да предприема спрямо мен, детето и бабата - просто следим за наличие на каквито и да било симптоми.
От вашата практика - мога ли да дам нещо на Вики за превенция? Има ли специфика детския менингит като проява?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #324 -: Април 13, 2010, 23:00:13 pm »
Няма превенция... следи се детето за симптоми на менингит... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #325 -: Април 14, 2010, 10:17:32 am »
Д-р Birdie, много Ви моля за мнение. Виктория миналата седмица беше с фарингит. Точно в деня на разболяването направихме ПКК. Всичко си беше в норма само тромбоцитите бяха леко занижени - 152. Днес пуснахме още една ПКК, заради тромбоцитите, но сега съм още по-притеснена. Ето и по-важните показатели:
хемоглобин - 121
етитроцити - 4,54
хематокрит - 0,36
левкоцити - 11,3
тромбоцити - 160
За личната ни лекарка няма проблем. Но на мен ми е много притеснено, каза ако искам след 10 дни да пуснем пак една контрола, но до тогава ще се побъркам. мислите ли, че има нещо притеснително. Моля Ви за мнение.
*
« Отговор #326 -: Април 14, 2010, 11:21:44 am »
Докторе, има ли проблем? Не отговаряте.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #327 -: Април 14, 2010, 11:33:52 am »
Тан, имай малко търпение, доктора не стои тук непрекъснато, все пак работи и извън форумите.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #328 -: Април 14, 2010, 11:43:23 am »
Да Гане, така е, не ме разбирайте погрешно. Има си работа и отговорности извън форума, които са си първостепени все пак. Но понеже видях, че е тук и че отговоря и затова. Доктор Birdie не е длъжен да стои тук и да чака да се появя аз и да ми отговаря. Но така ми е стегната душата, а такава пустуш е тук, на кого да разчиташ.
« Последна редакция: Април 14, 2010, 11:47:05 am от tan »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #329 -: Април 14, 2010, 11:45:35 am »
Разбирам те много добре, просто може да е влязъл за малко и да не е имал възможност да отговори. Знам, че е трудно с търпението, когато става дума за детето ти, но понякога се налага да се почака.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #330 -: Април 14, 2010, 11:53:00 am »
tan, какви са референтните граници за тромбоцитите при деца на конкретната лаборатория, където сте правили изследването?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #331 -: Април 14, 2010, 12:02:08 pm »
 jam, не са отбелязани реф.стойности на тези показатели за деца. На тромбоцитите реф. стойности за възрастни са -100-440,на Виктория са 160 /но нейните винаги са се движели ок.260-270/, а левкоцитите реф.стойности са 3,5-10,5 - на Виктория са 11,3.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #332 -: Април 14, 2010, 12:15:29 pm »
За възраст 5-6г нормата на тромбоцитите е 303 +/- 65  10(9)/Л.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #333 -: Април 14, 2010, 12:17:48 pm »
Благодаря за отговора докторе. Моля ви посъветвайте ме какво да направя?
Още след като взехме изследванията минахме през лекарският акбинет. Думите на лекарката бяха, след като са в норма няма нищо страшно, опасно било когато са под 100. А и като довод даде това, че тя е слаба, а в края на зимата било нормално организма да е по-изтощен и показателите да премърдват, а и това че миналата седмица е била болна си е оказало влияние. Мен това като обяснение въобще не ми се стори адекватно и още повече се притесних, тъй като не можах да получа логичен и обоснован отговор.
« Последна редакция: Април 14, 2010, 12:33:53 pm от tan »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #334 -: Април 14, 2010, 13:26:09 pm »
Вероятно лошо взета проба и съсирена кръв.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #335 -: Април 14, 2010, 14:37:09 pm »
Благодаря Ви докторе! Оценявам Вашата помощ!
Лошо взета проба, дано... вече втори път... дано е лошо взета.
Ще ме посъветвате ли да изчакам, или още днес да повторим.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #336 -: Април 14, 2010, 15:02:28 pm »
Вземете венозна кръв- само така ще имате достоверни резултати.
НИЩО друго не работи!
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #337 -: Април 14, 2010, 15:15:07 pm »
Докторе, Виктория сега спи, но като се събуди ще се опитам да и обясня и ще отидат пак с баща си да и вземат венозна кръв. Много я е страх, реве, дърпа се и изпада направо в истерия. Незная как ще успеят да и вземат кръв, но ще трябва вместо през седмица да и бодат пръстчето и да се поболяваме от притеснения. Благодаря Ви! През годините толкова пъти сте помагали и напътствали! Много пъти съм си обещавала, че няма да се притеснявам и изпадам в паника излишно, но този път само всичко да е наред ще го давам по-спокойно. В такива моменти осъзнаваш, колко щастие има и в дребните неща.
Докторе, а това че преди 9 дни е пила Азатрил и имаше фарингит би ли оказало някокво въздействие върху изследването. Ще бъде кошмарно това вземане на кръв и ще я подложа на голям стрес, не искам после да се окаже че е било напразно.
« Последна редакция: Април 14, 2010, 15:21:28 pm от tan »
*
« Отговор #338 -: Април 14, 2010, 15:27:39 pm »
Тан, а защо не го направиш другата седмица, при положение че детето ще го понесе толкова зле. Все пак стойностите са в норма, макар и към долна граница. Тя е голяма, ще имаш 3-4 дни да й обясняваш и да я подготвиш за взимането на венозна кръв. не знам, аз бих постъпила така. поне при нас с много говорене и обяснения нещата се постигат, а сме едва на 3.6г.
*
« Отговор #339 -: Април 14, 2010, 15:34:24 pm »
Незная StefiZ. Може би наистина е по-разумно да изчакам. Но първите изследвания, в които се показаха тези позанижени тромбоцити бяха на 1 април, точно преди празниците. И следващите почти 2 седмици, които изминаха се опитвах да се абстрахирам и да мисля положително. Надявах се, че е грешка, пък и все пак не са под норма, макар и занижени. Днес отидох напълно убедена, че всичко е наред. Тези резултати направо ме сринаха, сега страхът така ме е обзел, че дори не мога да мисля. Ще ми се това напрежение да свърши колкото може по-бързо.