Д-р Бърди, имам нужда от Вашия съвет.
Във вторник вечер, синът ми (почти на 2 г.)изведнъж започна да повръща, без никакви признаци за разболяване преди това. Повръщането продължи около 8 часа. На другия ден - сряда, започна и разтройство, около 12 пъти за денонощието. Повърна само веднъж привечер.Разтройството продължава и до сега, вече 3-ти ден. Консистенцията е много водниста, цветът - жълтеникав, понякога леко зеленикав,без кървави жилки. Слуз не забелязвам. Педиатърката ни изписа Вомитусхил и Хидрасек (2x1 саше от 30 mg), но вече 3-ти ден разстройството не се повлиява. Да спомена и че не е вдигал температура. Притеснявам се, че отказва да се храни, но яде съвсем малко попара сутрин и вечер малко банан. Всичко друго отказва, а по принцип е ящен. Вода приема с охота.
И още нещо - 2 часа преди да започне повръщането във вторник яде малко парфе. Първоначално се осъмнихме, че е от него, но и ние с баща му ядохме, а на нас нищо ни няма.
Моля Ви, докторе, кажете необходимо ли е да правим някакви изследвания и колко време може да продължи едно такова разстройство. Притеснено ми е да не се обезводни, а и почти нищо 3 дена не е ял. Да продължава ме ли с Хидрасека?
Предварително благодаря.