0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #260 -: Март 20, 2010, 11:37:24 am »
  Извинявам се, докторе, но ако може само още един въпрос: колко продължително без прекъсване може да се пие Зиртек? Детето го пие вече пети месец заради алергичен ларингит, който сега при промените на времето често се "обажда", заради честите хреми - или задни (казват ми, че се дължат на "хипертрофия на трите сливици"), или с бистър воднист секрет (по-рядко). Бях го спряла на моя глава за 1 седмица, но като усетих дрезгавия му глас и стържещата като трион кашлица нощем пак го започнах.
Седмица,две.
Няма профилактичен ефект така или иначе.
Много, много Ви благодаря! Пожелавам Ви още веднъж здраве и много успехи! Вие сте наистина невероятен човек!
« Отговор #261 -: Март 21, 2010, 10:50:16 am »
Здравейте,доктор Бърди!Много време не съм Ви писала,но ето,че пак ми се налага.Голямата ми дъщеря(5,5г) се разболя преди 17 дни,нещата се влошават и незнам какво да предприема.Затова се обръщам към вас за помощ.Една седмица я лекуваха с Проспан и капки за нос,защото имаше само зачервено гърло и хрема.После изведнъж вдигна Т 39,6.Започнахме Цефзил и Вентолин,въпреки,че гърдите й бяха чисти(както каза педиатъра).Нещата уж се пооправиха(разбира се хремата си продължи,появи се кашлица с храчки)и точно преди последната доза антибиотик-пак Т 39,6.За снимката от ренгена казаха-петна от едната страна,наченки на пневмония.Нашия педиатър реши,че не е точно пневмония и й изписа Сумамед,Аугментин и Солволан.Днес е третия ден откакто ги пие и все още има Т 39,3.Вида й и погледа й са изменени,кожата без цвят,сенки под очите.Кашлицата е рядко,с храчки.Трябва ли да оставя нещата така,или да предприемам нещо?Много ми е притеснено,доктор Бърди!Моля,дайте ми съвет!Благодаря предварително!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #262 -: Март 21, 2010, 21:44:41 pm »
Здравейте,доктор Бърди!Много време не съм Ви писала,но ето,че пак ми се налага.Голямата ми дъщеря(5,5г) се разболя преди 17 дни,нещата се влошават и незнам какво да предприема.Затова се обръщам към вас за помощ.Една седмица я лекуваха с Проспан и капки за нос,защото имаше само зачервено гърло и хрема.После изведнъж вдигна Т 39,6.Започнахме Цефзил и Вентолин,въпреки,че гърдите й бяха чисти(както каза педиатъра).Нещата уж се пооправиха(разбира се хремата си продължи,появи се кашлица с храчки)и точно преди последната доза антибиотик-пак Т 39,6.За снимката от ренгена казаха-петна от едната страна,наченки на пневмония.Нашия педиатър реши,че не е точно пневмония и й изписа Сумамед,Аугментин и Солволан.Днес е третия ден откакто ги пие и все още има Т 39,3.Вида й и погледа й са изменени,кожата без цвят,сенки под очите.Кашлицата е рядко,с храчки.Трябва ли да оставя нещата така,или да предприемам нещо?Много ми е притеснено,доктор Бърди!Моля,дайте ми съвет!Благодаря предварително!
Не съм доктора, но нещо ми убягва логиката да се дават два АБ едновременно - Сумамед и Аугментин. Не е лошо да се пусне едно ПКК и една урина за да се отхвъли или установи  някаква налична инфекция. МБ на храчка?
*
« Отговор #263 -: Март 22, 2010, 09:29:48 am »
Не едновременно се дават АБ-ци при пневмония, а последователно един след друг Лейди.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #264 -: Март 22, 2010, 09:51:11 am »
И ние сме били с два АБ едновременно, в болницата с венозни - амикацин и роцефин.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #265 -: Март 22, 2010, 13:34:39 pm »
Болничното лечение е по различно  :wink:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #266 -: Март 22, 2010, 18:09:29 pm »
Давали ли сте на децата си Нелидикс?
Малката е с разстройство от петък, сутринта имаше и 38 температура, после Т спадна сама. Първоначално беше много обилно, болезнено за нея, плака почти през целия ден. Изхожданията бяха 6. Пи само вода, яде три солети и две лъжици попара и половин банан за целия ден. Още от петък започнах да давам Хидрасек 3*1 и да настоявам за течностите на глътки. В събота отказа всякаква храна и течности, изхожданията пак бяха съпроводени със спазъм, 2 за деня. Вчера беше добре, игрива, имаше апетит, пи доста вода, а изхождането беше 1 вече с по-гъста консистенция.
Днес следобяд отново плач по време на сън. Наакала се е и то обилно, после плака много след като се събуди. Отново разстройство.
Педиатърката ми каза да давам Нелидикс по 1/2 табл на 12часа. Повлияха ли се децата ви от него? Каза ми и да спра Хидрасек-а, а ние до сега все с него сме минавали и ми е доста притеснено.

Прочетох листовката, не се дава Нелидикс на деца под 7 г. :( Прочетох и мненията на д-р Бърди относно употребата му и съвсем се обърках. В аптеката не са искали да му го дадат на мъжа ми и в разговор с педиатърката тя е настояла.

Докторе, да продължа ли с хидрасека? Каква дозировка? Досега давах 3*1 от 10 мг. В нета видях, че има детски хидрасек от 30 мг. "Диета" е била обикновени бисквити, кус кус със сирене, крем супичка картоф и морков, такива неща. То и тя не проявява интерес към другата ни храна, иначе бих дала. Само кисело мляко иска да опитва, но не знам до колко е желателно.
Мисля, че вирусно, защото и аз и съпруга ми се разболяхме с повръщане и разстройство, след нея, но мина за 24-30 часа. Едно детенце от техния приятелски кръг също е с повръщане. :(
« Последна редакция: Март 22, 2010, 19:13:15 pm от *vera »
*
« Отговор #267 -: Март 23, 2010, 10:41:05 am »

Д-р Бърди, какво е мнението ви за този обрив? Появи се от нищото след посещение и бърсане с хотелски хавлии. Само по ръцете е засега.
« Последна редакция: Март 23, 2010, 11:35:20 am от via »

*
« Отговор #268 -: Април 01, 2010, 21:59:35 pm »
Доктор Бърди, ще помоля за мнение. Виктория от 2 дни се оплаква от болки в гърлото. При прегледа се оказа, че фарингса е възпален. От днес се оплаква и  периодични болки в корема и при дълбоко вдишване в гърдичките. Поради тази причина и поради предстоящите 4 почивни дни личната ни назначи ПКК.
Ето по-важните стойности:
хемоглобин - 124
левкоцити - 6,9 - реф.стойности - 3,5-10,5
тромбоцити - 152 - реф. стойности 100-440
СУЕ 8мм - реф.стойности - до 12
за личната няма нищо притеснително и каза че са в следствие на вирусното заболяване, но мен меко казано ме притесниха тези стойности на тромбоцитите, макар и в норма  се доближават до долна граница. Винаги до сега са се движили от порядъка на 240-270. Дали да повторим пак изследавнията след седмица? Мислите ли, че има нещо обезпокоително?
« Последна редакция: Април 01, 2010, 22:34:31 pm от tan »
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #269 -: Април 02, 2010, 00:42:14 am »
Венозна кръв?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #270 -: Април 02, 2010, 00:45:32 am »
Не, от пръстчето. Баща й каза, че доста се е дърпала и е плакала, ако има значение и това. Вече отказват за вземат венозна кръв на деца, поне така казват в лабораторията.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #271 -: Април 02, 2010, 00:47:43 am »
Може би пробата е частично съсирена и от там Тро са малко по-ниски... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #272 -: Април 02, 2010, 00:53:10 am »
Да, вече часове наред се опитвам и аз така да се успокоя. Доста се е дърпала и ревала. Накрая за да могат да вземат проба дори и баща й е държал ръката. Можете да си представите какъв натиск е бил. Последната ПКК, която пускахме беше от 01.02.2010г. /заради периодични болки в коремчето/, тогава тромбоцитите бяха 264. Ще пуснем втора ПКК, но това ще стане най-рано след 5 дни, а си ме познавате как ще ги изкарам тези дни.
*
« Отговор #273 -: Април 02, 2010, 10:10:25 am »
Д-р Бърди, ср. обем на тромбоцита /MPV/ би ли ми дал някаква яснота дали ниското съдържание на тромбоците е от вземането на пробата или в действиетлност са по-ниски. Ср. обем е 10,10 при реф. стойности 7,5-11,0.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #274 -: Април 02, 2010, 10:21:11 am »
Не.
Пробата е била полу-съсирена.
Пробите винаги се вземат от венозна кръв със свободно течаща кръв и в подходящо контейнерче.
Не става с "модификации".
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #275 -: Април 02, 2010, 10:36:15 am »
Благодаря Ви, докторе.
Май пак искам отговори, които просто няма как да ми дадете. :?
Първият работен ден пак ще пуснем една проба, със сигурност ще е пак от пръстчето, не искат на деца да вземат от вената, пък да видим...
А иначе въобще не изглежда да и е зле. Всичко друго съм очаквала, но не и ниски тромбоцити. На последната ПКК и беше малко нисък хемоглобина и очаквах изненади пак там, но и такива...
Благодаря още веднъж.
*
« Отговор #276 -: Април 02, 2010, 19:23:06 pm »
Дъщеря ми е с гнойна ангина според дежурната педиатърка която я прегледа днес, има Т39, хрема, разтройство и кашля, но рядко. Изписа Клацид, вит.Ц на ампули и сироп Стодал.
Докторе, ще съм благодарна за мнението ви дали е подходящо лечението, мисля, да не давам ампулите вит.Ц, купихме и лечебна хумана за разстройството, но незнам АБ и сиропа дали са подходящи?
Предварително благодаря!

*
« Отговор #277 -: Април 02, 2010, 21:24:39 pm »
Бебето ми направи гнойна ангина преди седмица.Лечението ни беше почти 1:1 с вашето без АБ.АБ ни беше Зинат.Иначе също Стодал,също вит.С.Давала съм всичко.От антибиотика получихме леко разстройство,което с Хидрасек нормализирахме.След пълното оздравяване нашият доктор иска носен и гърлен секрет,за да види дали няма наличие на някакви коки.Успех!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #278 -: Април 03, 2010, 16:18:52 pm »
Докторе, пак при Вас за съвет- явно е закономерност Стефи да боледува по големи празници.
хода на разболяването е- в сряда привечер гласа почна да пресипва, направих допълнително инхалация с Вентолин с бейбихалера, еднократно. На другия ден пресипването продължи, започнах да давам Хустагил и Исла за смукане /касис/. Леко повиши нормалната си телесна температура- в диапазона 36,8- 37,2, 37,3. Определено даваше признак, че я боли гърлото, пиеше повече вода, храненето нормално. Кашлица и секрети- не. Обадих се на личния лекар на детето- каза, вероятно се касае за ларингит, но това не можем да го предвидим, нищо не каза за посещение, пожела ми да изкараме леки празници  :? По Ваш предишен съвет започнах редуване на Фликсотайд и Вентолин на 3 часа по едно впръскване, 2-3 инхалации с физиологичен разтвор. В четвъртък късно вечерта /към 12 часа/ вдигна 38,1 и дадох Панадол сироп 10 мл /дозата изписана на опаковката за нейните килограми и възраст/. Последва обилно изпотяване и повече не вдигна Т. Вчера положението ми се струваше почти закрепено, продължихме с инхалациите но тази сутрин дишането според мен взе да се влошава. Към 5:30 сутринта се разбуди, имаше 38,3 и отново дадох доза панадол. Снощи започна да се появява кашлица, доста на рядко, но имаше, днес обаче зачести /на 15-20 минути веднъж/. Сутринта я напънах да яде и да пие чай, на последната глътка се закашля и повърна всичко, от тогава повръщане не е имало обаче. Заведохме я на частен преглед- леко зачервено гърло и леки хрипове от едната страна, но като цяло дишането не било нарушено. Ушите са чисти.
Педиатъра изписа Зинат от 250 мг- 2Х5 мл на 12 часа, това което правим до момента да си го продължим- Хустагила и инхалациите, само че мнението й за Вентолина е по 2 впръсквания да правим в бейбихалера, вместо едно.
Иска в понеделник пак да я види, каза че дозата която изписва е малко силна и според нея в понеделник ще я намалим.
Антибиотика не сме го взели, имам вкъщи Аугментин 457 мг.
Излишно е да казвам сигурно, че няма къде да й пусна секрет до вторник поне, който ще стане готов най-рано четвъртък.
Средата на февруари Стефания има поставен Превенар /с тези спазми миналата година така и не успях да се организирам да го поставя по-рано/.
Ще се радвам да чуя Вашия коментар по случая, и ако се налага антибиотик кой от двата е по-удачен.
Мерси предварително.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
« Отговор #279 -: Април 04, 2010, 04:36:01 am »
Зинат.
Но бих давал три пъти по едно впръскване Фликсотайд (50 мкг).
И две Вентолин- сутрин и вечер.

Не мога да кажа дали  е инфекция или обикновено вирусно заболяване.
Все пак двуфазовите температури са белег на инфекция:

"Последва обилно изпотяване и повече не вдигна Т. <<>>> Към 5:30 сутринта се разбуди, имаше 38,3 и отново дадох доза панадол."
« Последна редакция: Април 04, 2010, 20:05:37 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness