0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #200 -: Март 09, 2010, 21:50:28 pm »
Добре.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #201 -: Март 09, 2010, 21:55:44 pm »
Докторе детето спа около час, събуди се и температурата веднага се качи. беше крив известно време и вървеше като замаян, но след като се  нахрани, все едно нищо не е било. Температурта в момента е 36.6. Между другото личната, взе че си вдигна телефона най накрая, обаче каза, че по описанието не можела да свърже с нищо тази ниска температура, освен с преохлаждане, а такова не е имало. Да изчакам още и ако падне под 35.5 да отидем до спешният кабинет да го видят.
След като вечеря, детето изглежда съвсем добре, все едно нищо не е имало.

Благодаря ви докторе, утре ще пусна ПКК и посетим лекар.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #202 -: Март 09, 2010, 23:18:29 pm »
Перденце, сега като чета че се шашкаш от тази ниска температора, се замислям че на Виктория нормалната и температура варира от 35,5-36,2. При нея пък температурата мине ли 36,6-36,7 е вече сигнал че се разболява.В периода, когато забелязах че температурата и е в стойности ок. 35 и нещо, за да се уверя в това я мерих често и с различи термометри. Мерила съм в 3ч. през нощта стойност от 34,9.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #203 -: Март 10, 2010, 00:00:21 am »
Докторе детето спа около час, събуди се и температурата веднага се качи. беше крив известно време и вървеше като замаян, но след като се  нахрани, все едно нищо не е било. Температурта в момента е 36.6. Между другото личната, взе че си вдигна телефона най накрая, обаче каза, че по описанието не можела да свърже с нищо тази ниска температура, освен с преохлаждане, а такова не е имало. Да изчакам още и ако падне под 35.5 да отидем до спешният кабинет да го видят.
След като вечеря, детето изглежда съвсем добре, все едно нищо не е имало.

Благодаря ви докторе, утре ще пусна ПКК и посетим лекар.

чела съм в книжки, че понякога след вирусна инфекция с повишена температура при децата, следва период на понижена температура - дори и под 36.0.
ти къде я мериш и с какъв термометър - кажи ми, за да ти кажа дали е вярна.

Марти като 5-месечен имаше епизод от 4-5 дена с понижена телесна температура - до 35.5 ректално е спадала, което си е 35.0, и никакви други симптоми. нищо не му откриха тогава, но все пак беше още малко бебе...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #204 -: Март 10, 2010, 07:39:52 am »
Джам, за вашият случай с Марти си спомних веднага, обаче в такива случай, като снощният, изпадаш в паника. В смисъл, че както си играеше детето с пастелите, дойде до мен и буквално се свлече в скута ми заспивайки. Преди това описах на д-р Бърди, играеше си детето, но поседна/полегна за малко на фотьойла и физиономията му не ми хареса, измерих беше 36.9 /да речем, че е била от играта/ . Десет минути по късно, вече беше 35.7 когато заспа. Меря с инфрачервен термометър на чело.Точен е, изпробвала съм го и с други термометри. Нормалната температура на Тони когато спи е 36.2-36.4, когато е в движение 36.4-36.6, вдигне ли над 36.8 знам че следва разболяване.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #205 -: Март 10, 2010, 10:12:43 am »
Абсолютно същото се е случвало и с Боян. След изкарана /и отминала/ вирусна инфекция изкара 4 дни с ниска температура. Започна плавно да се вдига на 5ия ден.
*
« Отговор #206 -: Март 10, 2010, 22:57:04 pm »
Докторе, обръщам се отново към Вас с молба за съвет!
Преди 5 дни на дъщеря ми се появиха червени петна по бузките, след няколко дни постепенно кожата се успокои, но днес отново се появиха. Всъщност първия път като се зачерви беше след петъчно пазаруване в голям магазин с много рекламни щандове от които  малката опита почти всичко, предполагам че е алергия към нещо, но днес се е хранила с обичайни неща и нямам идея на какво се дължи. Мазах с а-дерма, но се повлия бавно и ефекта явно е краткотраен. Опитах се да снимам, надявам се да добиете представа за какво става въпрос - http://picasaweb.google.com/maiastancheva/201003#5447103141205745362

Притеснява ме и друго, долната челюст е по-навътре от горната и се разминават доста. Имате ли представа това с възрастта дали ще се оправи или е необходимо ние да направим нещо и изобщо възможно ли е? Ако е от значение от пет месеца има 16 зъбчета.
« Последна редакция: Март 10, 2010, 22:59:05 pm от maia_st »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #207 -: Март 10, 2010, 23:13:13 pm »
Малко по-близки и фокусирани снимки?

Това е нормално,когато не са излезли всичките зъбки.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #208 -: Март 11, 2010, 00:33:16 am »
Ще снимам отново утре.
Докторе, благодаря за отделеното време!
Лека и спокойна вечер!

*
« Отговор #209 -: Март 11, 2010, 13:27:13 pm »
Преправих старите и направих нови снимки, но когато снимам много близо не се фокусират и се размазват. Не се справих много добре, но се надявам все пак да добиете представа, кожата е зачервена, грапава и суха. http://picasaweb.google.com/maiastancheva/201003#5447331207700714146

*

Birdie

• 11040
« Отговор #210 -: Март 11, 2010, 13:30:02 pm »
Фусикорт ще е добър избор. 3-4 пъти дневно.
Мийте редовно ръцете на детето и подрежете ниско ноктите му.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #211 -: Март 11, 2010, 13:43:53 pm »
Благодаря Ви!
А необходимо ли е да я ограничавам с някои храни? И трябва ли да изчакам да се успокои кожата за да поставим ваксината за хеп.А или може още днес?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #212 -: Март 11, 2010, 13:50:38 pm »
Храните нямат нищо общо.
Може да поставите ваксината, разбира се.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #213 -: Март 11, 2010, 14:08:33 pm »
Разбрах. Благодаря още веднъж! Жив и здрав да сте !

*
« Отговор #214 -: Март 13, 2010, 16:45:09 pm »
 Доктор Бърди,здравейте.

Миналия четвъртък правихме ПКК ,профилактична ,и от всичко което е в норма, според педиатъра, имаме левкоцити 19,8 при граници от 3,5 - 10,5 .Назначиха ни да пвторим излседването другата седмица ,заедно с диференцирано броене на левкоцити. Видимо на детето му няма нищо . Да спомена само нещата ,които биха могли да имат отношение. Напоследък много тежко ни влияе зъбоникненето ,детето плаче често ,апетита е леко влошен, нервен е ,заспива само на ръце ,вечер се събужда 1-2 пъти скоро след заспиването и плаче .Много е подвижен ,играе постоянно ,дори понякога се чудя как не се спира за секунда. Преди 10 дена бихме 3-тия Пентаксим, а преди 5 дена поставихме анти РСВ ваксина ,която ни отпущат по програма (т.като детето е родено недоносено с много ниско тегло) .
Излишно е да казвам че съм притеснена и много се надявам да е станала грешка. Все пак искам да чуя вашето мнение и размишления. Благодаря предварително.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #215 -: Март 13, 2010, 16:50:47 pm »
За дете на 1г възраст, горната граница е 17.5.
Описаните симптоми не се дължат на зъбки!
Не давайте кисело мляко.
Въведете добро хранене в 19-20 часа.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #216 -: Март 13, 2010, 17:25:03 pm »
 Благодаря ви докторе.

Малко ме успкоихте ,намерих инфо ,че до 15 тата година левкоцитите се изравняват с тези на възрастните .Кисело мляко не давам ,до сега съм давала само 2-3 пъти и не го хареса .А в момената още спи и не си е ял следобедната закуска,така че вечеря мога да дам не по-рано от 8.30 -9 часа. После давам мляко.
забравих да спомена че напоследък прави едно особено съскане с нос като издиша въздух навън, на изписването от болницата преди почти година имаше заден ринит ,който така и не разбрах дали се излекува. Дали оттам може да има нещо. Спим на конвектор и аз имам често проблеми с носа ,без да съм болна, мисля че е от сухия въздух.
Поздрави!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #217 -: Март 13, 2010, 17:33:28 pm »
Капнете за ден Олинт в нослето.
Ако спи по-добре- имаме проблеми с нослето.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #218 -: Март 13, 2010, 17:48:05 pm »
 Ще пробваме.
 Какво имате предвид, от сухия въздух или нещо ,което трябва да се лекува.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #219 -: Март 14, 2010, 00:26:54 am »
Капнете и после пишете... :)
Sir Alec Guinness