0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част ІІ
« Отговор #140 -: Февруари 24, 2010, 23:14:54 pm »

Бях Ви писал че не е херпес, или? не помня... .
Ами,не,но и аз не бях сложила снимки,когато се съмнявах дали е херпес.Днес вече като го видях след яслата,разбрах,че със сигурност не е.Ще пробвам с кремчетата първо,за АБ е нужна рецепта,пак ще имаме борба с нашата педиатърка-няма да иска да даде,после ще предпише Клацид...Ако видя,че не се повлиява от мазането,ще ходим при дерматолог.
Благодаря ви пак,докторе,много ценя мнението Ви!Чета вашите постове от лятото на 2007 г.,когато без да преувеличавам,спасихте живота на бебето на моя братовчедка.Беше с пилорна стеноза,не знам дали си спомняте случая,лекарите тук омаловажиха проблема.Важното е все пак,че нещата се оправиха  :D
:)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #141 -: Февруари 24, 2010, 23:22:53 pm »

Бях Ви писал че не е херпес, или? не помня... .
Ами,не,но и аз не бях сложила снимки,когато се съмнявах дали е херпес.Днес вече като го видях след яслата,разбрах,че със сигурност не е.Ще пробвам с кремчетата първо,за АБ е нужна рецепта,пак ще имаме борба с нашата педиатърка-няма да иска да даде,после ще предпише Клацид...Ако видя,че не се повлиява от мазането,ще ходим при дерматолог.
Е вече се ядосах! Със съмнение за импетиго на ясла! А другите деца - на техните родители какво ще обясниш, когато те се заразят : "Съжалявам, педиатърката на сина ми е някаква мърла...".
Ако толкова си опряла до рецепта, доктор Бърди да каже АБ и дозировката и утре я имаш  въпросната рецепта написана грамотно пратена от куриер от мен. Дори и на платен прием от собствен опит в София за незначителен проблем - лишеи /но можеше и да бъде розов лишей/ дерматолог ми взе 30 лева за платен прием. Не определям здравето на сина ми за толкова, а ако е възможно да е заразно - предпочитам да предпазя и останалите, щом някой, от който зависи нехае.
lady_11 ,не се ядосвай!Съмненията за импетиго са ми от буквално 2 часа,дори не знаех за тази болест,още по-малко пък,че е заразна.Пуснах търсачката тук за херпес и намерих подобен случай (на потребителката oceanid).За яслата-естествено,че утре няма да ходи,дори ще предупредя какво е положението.
За таксите на дерматолозите също съм наясно,аз редовно ги посещавам заради АД.Дори за момент ми мина подозрението,че и малкият го има.
Относно ваксинирането с Превенара,надявам се все пак да има имунен отговор,защото петното около устната му изби едва няколко часа преди инжектирането.Не вярвам за толкова време пък и да проникнат стрептококи,при условие,че промивах редовно раничката.
« Последна редакция: Февруари 24, 2010, 23:27:48 pm от ementsaki »
« Отговор #142 -: Февруари 25, 2010, 10:58:14 am »
Съжелявам за настояването, но може ли да кажете в общи линии какви са необходимите тестове и изследвания, за да може да говорим по-конкретно с нашата докторка. Защото според нея наистина няма проблем щом детето наддава добре и е жизнено, но аз се притеснявам. Тези диарии забавят захранването и се тревожа, че я лишавам от важни за здравето и храни.
Може би наистина ставам досадна, но Ви моля за помощ! Повечето деца на нейната възраст, които познаваме вече са минали почти на обща храна. Просто нямам представа кого да моля за помощ и как да намерим решение на проблема. Наистина не бих Ви притеснявала без да сме опитали други варианти, но просто вече нямам идея кого да питам.
С какво мога да помогна? изследвания да пиша, или?
Все пак и изследвания да имате, трябва да намерите съгласен за да ги направите... .
Ако те не приемат че имате проблем?...

Прощавайте за безпокойството тогава.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #143 -: Февруари 25, 2010, 11:27:43 am »
Проблемите за които пишете, се решават от Педиатри в рамките на общата практика. Тук няма детски гастрентеролози, освен в големи болници за специални случаи. Наистина не знам в Бг кой ги разрешава.
Затова и нямам възможност да предоставя повече информация.

Прегледа и общата представа от детето дават отговор и какви изследвания ще са нужни.
« Последна редакция: Февруари 25, 2010, 11:57:17 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #144 -: Февруари 25, 2010, 20:07:41 pm »
Доктор Бърди, имам въпрос към Вас . :D
Мога ли да ползвам Контрактубекс или нещо друго за третиране на белези при дъщеря ми?
Веднъж си разби челото и гледам, че е останал белег и веднъж се удари под веждата и има резка. Бързо зарастна, но резката си стои и не е съвсем повърхностна.
Благодаря предварително! :D
« Отговор #145 -: Февруари 25, 2010, 21:22:59 pm »
Здравейте докторе, имам един въпрос, който ме притеснява относно дъщеря ми. Понякога едната бузка се зачервява, значително повече от другата и леко по-отекла. Водила съм я при педиатъра й, не намира нищо притеснително. Обаче мен все пак ми е чуденка защо се получава. Има 4 кътника, които още не са излезли (ако изобщо има връзка).Ще се радвам на някакво мнение или насочване поне.
Благодаря предварително!
« Отговор #146 -: Февруари 25, 2010, 22:02:13 pm »
Включвам се да кажа,че диагнозата на малкия наистина се оказа импетиго.Водихме го при педиатърката,която веднага го определи като такова,но за всеки случай ни изпрати да го види дерматолог.При прегледа се потвърди.Лечението е с Бактробан маз,като поне първите 2-3 дни третирам по веднъж на ден и с Пиоктанин.Ако няма подобрение до понеделник или пък наблюдавам влошаване ще пие АБ.Мисля да взема и Фуцидин и да редувам с Бактробана,както писа д-р Бърди.Ще видим какъв ще е резултатът.Днес раните изглеждаха малко по-добре,хванали са коричка,засега не са се увеличили или разпространили.Да спазваме добра хигиена,пране на високи градуси,гладене на всичко и ограничаване на контактите.В общи линии е това  :)
*

Birdie

• 11040
« Отговор #147 -: Февруари 25, 2010, 22:06:20 pm »
И двете... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #148 -: Февруари 25, 2010, 22:19:24 pm »
Здравей докторе,направиха ни изследване на кръвта и ми казаха,че може да имаме средиземн. анемия.                                                                      MCV-77,1    Hb-10,6  RBC-4,17   Hct-32,1   MCH-25,4   MCHC-32,9...,искам твоето мнение,изследването е от носоком. агиа софиа
Привет докторе,извинете ме че настоявам ,но кажете ми има ли място за притеснение,защото кръв за Fe и феретин ще ни вземат чак след 2 седмици :thankyousign:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #149 -: Февруари 27, 2010, 15:21:44 pm »
Докторе, Стефания от месец е на терапия Фликсотайд/2х1 от 50 мкг/. Бях ви писала, че забелязах промяна при спането й- изчезна хъркането, спането с отворена уста. От снощи обаче пак започна да хърка, със затворена устичка, но хърка докато спи. Удачно ли е да увелича броя на инхалациите на три пъти според вас?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
« Отговор #150 -: Февруари 27, 2010, 20:02:35 pm »
Не.
Може да повиши температура скоро... .
Логично е да се преслуша,оцени и изчака.
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #151 -: Февруари 28, 2010, 02:47:57 am »
Мерси, докторе. Ще наблюдавам.
Много неприятна ситуация се разви при нас, неблагоприятна за детето, още по-нещастна за други- комшиите ни на третия етаж се запалиха, сега кооперацията е в кълба дим, чудя се да изчезваме ли или да си стоим затворени, но дима прониква навсякъде. ОФ, дано не й повлияе това.  :?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #152 -: Февруари 28, 2010, 08:51:54 am »
Мини ако трябва отидете за няколко дни на чисто и проветриво място.
На моя приятелка детенце е така като Стефи  и зимата комшиите им щом си запалят камината /а тя е нон стоп/ в апартамента влиза пушек, понеже е панелен блока и там на свръзките на комина влиза дим. Не вярвах но го видях. Малко дим влизаше и не ми пречеше на мен кой знае колко, но детенцето е с чести пристъпи поради което. На същата възраст е като Стефи.Това са токсини, идете на хотел ако трябва за няколко дни, това е моят съвет.
« Последна редакция: Февруари 28, 2010, 08:54:15 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #153 -: Март 01, 2010, 10:57:41 am »
Здравейте, dr Birdie!
За първи път пиша. Накратко дъщеря ми е на 2 години и от скоро ходи на ясла. Разбира се, ефектът  не закъсня - доста боледуваме. От скоро срещам доста майки, които дават на децата си Колактив или Колактив3 и са доволни. Поразтърсих се за информация и открих доста противоречиви мнения. Моля, ако може да изразите мнение за тези продукти. Благодаря предварително!
« Отговор #154 -: Март 01, 2010, 16:56:37 pm »
Здравейте, д-р Бърди! Синът ми е на 1г.5м. На 16.02 вечерта му поставиха ваксина за полиомиелит и два часа след това вдигна температура 39С. На 17.02 през деня му нямаше нищо, но вечерта температурата се повтори. Отидохме на лекар-зачервено гърло, изписаха му Аугментин. И така до 19.02 ситуацията се повтаряше-през деня весел, а вечер висока Т. На 20.02 изглеждаше здрав, но на 21.02 получи обрив по телцето. Дадохме му фенистил през деня за обрива/неделя е и поликлиниката не работи/. На 22.02 отидохме при личната, която се усъмни, че може да сме болни от скарлатина. Изпрати ни при детски специалист, за да потвърди. Продължихме да пием само Фенистил, защото антибиотика вече си го бяхме изпили. На 25.02 пъпчиците прераснаха в червени петна-почти не се виждаше бяло по кожата. Изпратиха ни при инфекционист, която отрече това да е скарлатина-тръгнахме си с диагноза алергия-най-вероятно към антибиотика. На 26.02 ни взеха гърлен секрет и преди малко излязоха резултатите-Candida albicans. Петната през деня позатихват и сутрин се проявяват с пълна сила. Чисти са само крачетата. Още не сме ходили на лекар-това ще го направим утре следобед. Какви съвети ще ни дадете, за да се справим по-бързо? Благодаря Ви предварително! Помагайте все така отзивчиво!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #155 -: Март 01, 2010, 17:36:03 pm »
Не мога да дам съвет без преглед.
Или снимки на обрива.
Sir Alec Guinness
« Отговор #156 -: Март 01, 2010, 22:56:11 pm »
При нас нещата с импетигото май не вървят добре  :( Раните по лицето горе-долу позарастнаха,въпреки че малкият ги чопли непрекъснато,но от вчера вечерта се появиха и две големи подути червенини на бедрото му.Помислих,че го е ухапало насекомо,но не отшумяват.Може би изпуснах момента на навременно лечение и се разпространиха.Утре ще идем на контролен преглед и май ще почваме АБ.Искаше ми се да го избегнем,че му се струпаха много от есента,но няма как...
valia_b,с изключение на ваксината,все едно чета за нашия случай преди няколко месеца.Първото разболяване на малкия точно на втория му рожден ден-температура 39,зачервено гърло,изписан Аугментин,спадане на температурата,обрив,Фенистил...Две вероятни диагнози-розеола инфантум или алергия към АБ.И до ден днешен не знам кое е било.Доколкото разбрах сте пили АБ около 5 дни,ние го спряхме още на третия ден,малко след обрива.Не че ще ти помогне много,но ако искаш прегледай старите ми постове,сложила съм снимки.
« Отговор #157 -: Март 02, 2010, 12:21:36 pm »
Прочетох, че при вас обривът е отминал за два дни, а при нас се задържа вече десети ден. Днес е поотслабнал, но все още го има.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #158 -: Март 02, 2010, 22:53:35 pm »
При нас нещата с импетигото май не вървят добре  :( Раните по лицето горе-долу позарастнаха,въпреки че малкият ги чопли непрекъснато,но от вчера вечерта се появиха и две големи подути червенини на бедрото му.Помислих,че го е ухапало насекомо,но не отшумяват.Може би изпуснах момента на навременно лечение и се разпространиха.Утре ще идем на контролен преглед и май ще почваме АБ.Искаше ми се да го избегнем,че му се струпаха много от есента,но няма как...
Според мен трябва да "си сложиш една обеца на ухото", че когато е нужно да се даде АБ , той се дава , все пак не е отрова.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #159 -: Март 02, 2010, 23:06:25 pm »
Това е голям проблем в Бг... .
Не дват,когато трябва, дават когато не трябва.
Истерия за ваксините- не ваксинират... .
Истерия за АБиотиците.
Всъщност животът е причина...останалото е само проява.
Sir Alec Guinness