0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ioly

• 785
  • Очаквам те ... За да си истина...
Опит и надежда след лапароскопия
« -: Февруари 12, 2010, 10:33:16 am »
Здравейте на всички.За първи път съм тук и все още гледам странно, но ми се иска да споделя преживяването си и търся съвети и приятели, които също са минали по пътя на лапароскопията и вълението след нея за резултат.На 09,02,2010 ми беше лапарото и вчера ме изписаха- боли, неприятно е и ми е странно като слушам как има хора, които на следващият ден са супер.Споделете вашето преживяване. Разкажете ми колко време след лапарото забременяхте, някакви специални препоръки.Колко време след лапарото възстановихте половия си живот и каквото се сетите.Пишете ми, още съм в шок и уплах и ... много надежда разбира се.Поздрави и благодаря за отговорите  :)

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Опит и надежда след лапароскопия
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2010, 11:12:31 am »
Моята лапароскопия беше на 27 Октомври 2010г. Още след 2 часа бях на крака. Не ме боляха нито рамената, нито съм се превивала. Имах нещо като мускулна треска на корема, но не е било нетърпимо. Още след 2 дена можех да спя и по корем (любимата ми поза за сън). Моята лапароскопия беше диагностична, може за това да не ме е боляло. Секс можех да правя още след 2 дена, но не съм правила. При мен нямаше никакви изменения в коремната кухина, всичко си беше наред, но все още не съм забременяла. Надявам се все пак скоро да съм  :wink:
Късмет ти желая.
Не забравяй, че всеки организъм е различен и донякъде е нормално всеки да се възстановява за различен период. Моят съвет е да се движиш колкото може повечко и скоро ще си много по-добре.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2010, 14:28:12 pm »
И аз да разкажа моята история. Лапарото ми беше малко по спешност и беше оперативно. Последствията - махната тръба, отпушване на другата и отстранявания на полепи от прекарана хладимиялна инфекция. Веднага след като излезнах от упойка и тръгнах да ставам - уви ми се виеше свят и решин оооооще малко да си полежа (40 градуса бях вдигнала). Но след голяма доза антибиотик след 30 минути аз пъплех да си купя нещо за ядене. Дадоха ми 30 дни болничен, от които първата седмица неможех да ставам и ходех много прегърбена като станех. Втората почти се поизправих, но от въздуха в мен адски болеше. Третата ходех почти добре и четвъртата можех вече и на дискотека да ходя (чувствах се прекрасно). Но полудях в къщи.
Забравих да спомена, че ме рязаха началото на ноември (миналата година) и до сега още не съм забременяла. Оказа се, че когато можех вече да правя секс (строго  след 1 месец), фоликула е от яйчника, където липсва тръбата.
Но всеки организъм си е различен и ти пожелавам бързо възстановяване и след 1 месец да видиш  :bfp:
Успех и не си втълпявай в главата глупости. Така няма да си помогнеш.
*

ioly

• 785
  • Очаквам те ... За да си истина...
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2010, 16:17:45 pm »
Съжалявам и се надявам скоро да имаш резултата.Аз нямам махани тръби, казаха, че са проходими и са ми надупчили яйчниците- друго не казват дано да няма. Искрено се надяваме, че след тези мъки съвсем скоро ще имаме резултат.Надявам се всички  :)

« Отговор #4 -: Февруари 23, 2010, 14:36:06 pm »
здравей,
моята лапароскопия беше оперативна на 18.02. и 20 мин. след като излязох от упойка бях на крака.В деня на операцията не ме боля нищо, както до ден днешен,само чувствах леко неразположение в стомаха вероятно от въздуха вътре.Рамената ме боляха два дена след това,но не е болка за умиране.Седях един ден в болницата/в София/ и в деня на изписването си хванах влака/понеже не бях от Сф/ и пътувах с влак 7 часа.Секс не съм правила, защото знам че не е препоръчително поне 2 седмици след операцията.
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2010, 10:17:23 am »
Здравейте, да споделя и моя пресен опит. Правиха ми лапароскопиа сега на 23,02,2010г в бившата Тина Киркова. Не мее боляло особенно, каот се събудих се чуствах изтощтена защото от предния ден не бях яла нищо, нали не дават преди операция, но иначе си бях добре нямах болки, сестрите на няколко пъти ме питаха в реанимцията искам ли болкоуспокоитлени, но нямах нужда от тях. Не сам и махали тръби, на левия ячник съм имала поип, който е махнат, дясната тръба е добре, лявата е запушена и не са могли да я отпушат, май съм имала там хдиросалпингс, но ще рабера повече в понедленик като ходя да ми махат конците, защото доктора като м иобесняваше тукощо бях излязла от упойката и много не схвашах най-добре :)
« Отговор #6 -: Март 06, 2010, 21:47:02 pm »
Здравейте, да споделя и моя пресен опит. Правиха ми лапароскопиа сега на 23,02,2010г в бившата Тина Киркова. Не мее боляло особенно, каот се събудих се чуствах изтощтена защото от предния ден не бях яла нищо, нали не дават преди операция, но иначе си бях добре нямах болки, сестрите на няколко пъти ме питаха в реанимцията искам ли болкоуспокоитлени, но нямах нужда от тях. Не сам и махали тръби, на левия ячник съм имала поип, който е махнат, дясната тръба е добре, лявата е запушена и не са могли да я отпушат, май съм имала там хдиросалпингс, но ще рабера повече в понедленик като ходя да ми махат конците, защото доктора като м иобесняваше тукощо бях излязла от упойката и много не схвашах най-добре :)
Ха, явно много съм бързала докато съм писала предния пост -друго не може да извини крайно неграмотния ми правопис. Да допълня -не съм била разбрала правилно имала съм киста на лявата тръба, махната е, но тръбта си остава запушена. Вече минаха 10-на дни и се чуствам напълно добре, но така или иначе ми дадоха доста дълъг болничен та ще си почивам вкъщи :) 
« Отговор #7 -: Май 09, 2010, 19:31:14 pm »
Здравейте и от мен, на 15 Януари ми беше лапарото /махнаха ми киста от десния яйчник, до последно си мислеха че е ендометриоза, но се оказа че не е/, месец след операцията подновихме половите контакти. През Март опитахме за прав пат, но без резултат. На 7 Май трябваше да ми дойде, днес се реших да си направя тест и се появи втора чертичка. Утре ще си взема още един тест и ще видим резултата, надявам се да е положителен, но дори и да не е няма да се отчайвам и ще продължим с опитите. Това е от мен...успех на всички дами.
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #8 -: Май 09, 2010, 20:06:28 pm »
Здравейте,имам 2 лапароскопи,1-та на 02.12 клампирана лява тръба и премахване на сраствания,станах няколко часа след операцията първите 2-3ч.се чувствах като разглобена,но бързо се възстанових.Секс можех да правя още след 1-та седмица,но изчаках 15 дена 7-ми ден махане на конците.2-та на 22.03 извън маточна бременност в оставената ми проходима дясна тръба бях вече в 6г.с.Пак бързо възстановяване,но вече съм без тръби и този път до ден днешен усещам нещо като подпиране в дясната страна на корема,не ме боли просто понякога нещо ме подпира не знам до кога ще е.Махане на конци 5-ти ден.И така де бременността може да дойде много скоро след лапарото и дано да е успешно.И си мисля,че ако бяхме изчакали с бебеправенето поне 6-7мес.нямаше да се случи така.Но тя каруцата като се обърне пътища много,някой ако иска да пита за подробности с радост бих помогнала.И Благодаря на Момичетата тук за подкрепата и куража който ми даваха да преживея всичко това :bighug:
« Последна редакция: Май 09, 2010, 20:09:26 pm от бина »
*
« Отговор #9 -: Май 21, 2010, 16:17:09 pm »
Здравейте момичета, моята лапароскопия беше на 15.04.2010 в Майчин дом след операцията бях 24ч в реанимация под наблюдение не че е имало нещо особено просто там така процедират. На следващия ден сутринта бях на крак макар и превита и без никакви сили, но все пак два дни нищо не бях яла!Още на втория ден се чувствах много добре ходех, хапвах и всичко беше ОК еее имах болки в корема, но моето лапаро беше оперативно. Запушена лява тръба с хидросалпингс и сраствания и дясна тръба със сраствания.Доктора каза, че е премахнал хидросалпингса, отпушил е тръбата и е изрязал срастванията.Каза ми да внимавам, че имам голям шанс за извънматочна бременност и спонтанен аборт....ако забременея. Как по-точно се внимава нямам никаква представа! Вече мина повече от месец, чувствам се много добре като изключим от време на време леко придърпване ту отляво ту отдясно! Сега чакам с ограмно нетърпение да видя двете чертички!Започнахме да правим опитите след първия цикъл т.е 20-22 дни след операцията!Бързах с опитите защото доколкото знам състоянието ми преди лапарото след няколко месеца може да се възвърне! Това е от мен! Стискам всичките си палци...за всички нас!!!
« Отговор #10 -: Юни 06, 2010, 17:18:02 pm »
Правих лапаро в Майчин дом. Единственото ми гадно преживяване беше страха от упойката и повръщането след излизане от нея. На третия час станах , ходих до кафето долу , пуших. На следващих ден след изписването се наложи да се върна на работа. Болки съм нямала. Само някакво придърпване усещах. Много странно ми беше , че нищо не ми течеше. Нали след проверка на тръбите тръбва да изтече контрастното вещество. Извинявам се за глупавия въпрос , но имам съмнения , че нищо не ми е правено.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #11 -: Юни 06, 2010, 18:41:14 pm »
Правих лапаро в Майчин дом. Извинявам се за глупавия въпрос , но имам съмнения , че нищо не ми е правено.
трябва да ти дадат епикриза и евентуално диск със запис на операцията в случай, че продължаваш лечението си при друг доктор. ако не, просто ще остана без коментар. потърси си правата при доктора, който е правил лапарото и поговорете какво е било и какво е сега. дано всичко е наред. успех
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #12 -: Юни 06, 2010, 19:41:27 pm »
Имам епикриза и протокол. Съмнявам се , че нищо не ми е направено понеже когато се реших на лапаро в Майчин дом реших да мина по здравната каса. Като им обявих , че няма да плащам за избор на екип останаха много разочаровани.Особенно д-р Филипов направо побесня. За радост не ми се падна той да ме оперира. Все си мисля , че само са ме резнали и отново зашили. Тъй като не им плащам извънредно защо да си правят труда да се занимават по обстойно с мен.Незнам дали ако отида да си поискам диска ще ми обърнат изобщо някакво внимание.
*
« Отговор #13 -: Юни 09, 2010, 17:43:30 pm »
В Майчин Дом не дават дискове, аз си платих и за избор и още малко, но диск няма!Написаха ми много смотана епикриза от 3 реда....така че смятам плащаш или не плащаш все тая!
На мен контрастното вещество ми изтече през катетъра и дренажа в реанимацията, след това нищо синьо нямаше. Ти видя ли в реанимацията торбичката на катетъра с какъв цвят течност беше пълна, както и торбичката на дренажа?
Ако не е тайна кой в Майчин Дом те оперира?
« Отговор #14 -: Юни 10, 2010, 00:58:18 am »
Преди да вляза в операционната една сестра ли беше , акушерка ли ми каза , че ако мога да се изпикая. Дори и малко да е , но било по добре от това да ми сложат катетър. Каквото имаше изпиках.Като се събудих в реанимацията нямах нито катетър , нито дренаж. Още на втория час станах. Болки никакви. Иначе ме оперира д-р Пъневска.
« Отговор #15 -: Юни 14, 2010, 23:10:58 pm »
да не искате да кажете, че плащате не само за избор на екип, но и още "на ръка"..? не мисля че е редно и че има смисъл. Но независимо каква епикриза са ти дали, трябва да знаеш кой те е оперирал (в епикризата и протокола га пише) и да го търсиш и разпиташ. Иначе повечето не се сещат, че важна част от лечението е пациента да знае какво е положението и какво да прави.. и то независимо колко са получили за това
*
« Отговор #16 -: Юни 17, 2010, 18:33:14 pm »
Дааа и на ръка...какво да ти кажа...чакат си, намекват и т.н., а когато става въпрос за здравето на човек е готов на всичко, преглъща и дава.Може би от страх да не стане така че един ден да си казва "Ако бях дала още някой лев нямаше да стане така".Що се отнася до лекаря, който те е оперирал това се знае още преди да влезеш на операция от предишния ден поне...звучи несериозно ако някой азва, че не знае кой го е оперирал!
« Отговор #17 -: Октомври 06, 2010, 09:33:23 am »
здравейте момичета ето и моята изтория!от 14 годишна съм с поликистоза на яйчниците,какво ли не съм пила какви ли не изследвания не съм правила включително и гадната цветна снимка която ми правиха в майчин дом,но резултат до този момент никакъв.на 23.09.2010г ми направиха лапароскопия.направих я в частна клиника света марина в плевен.невероятни хора невероятен екип,да платих си цялата операция но нали е частна клиника.казаха ми че сами махнали кистите и че са ми проверили трабите които са проходими въпреки че в майчин дом ми казаха че дясната ми е прещипана като са ме оперирали от апендесит и при зашиването сами я прихванали,но по време на лапароскопията док каза че няма нищо такова и че двете тръби сами проходими прави и няма проблем.след операцията се чувствах отпаднала имаше и болка няма да го крия много ме болеше бях и с катетър отврат голяма е това но нищо сега се възтановявам и след няколко дена почваме с опитите дано има резултат защото ми омръзна да ходя по мъките толкова години.успех момичета и не се страхувайте от лапарото има и по гадни неща пък и като се замисли човек всичко това си заслужава заради финала едно красиво бебче нали така? :bori_002: :babbycarrage: :balk_102: :lol:
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #18 -: Октомври 06, 2010, 22:15:10 pm »
пожелавам ти успех таня 82 :D
« Отговор #19 -: Октомври 11, 2010, 07:54:28 am »
пожелавам ти успех таня 82 :D
  мерси миличка :balk_102: