Elena B, ти май беше по дълъг протокол, нали? Аз имам само един опит, по къс протокол, но ми прави впечатление, че лекарствата за блокаж по дълъг протокол се отразяват масово на психиката на момичетата по време на блокажа и стимулацията, по посока повишена раздразнителност, повечето казват - да не ме пипне някой или да ме заговори, че съм направо неконтролируема какъв взрив ще последва...
На мен отражението ми беше повишена ревливост след ембриотрансфера, сълзите ми потичаха от нищо...
Що се отнася до мъжа ти - моят не е такъв, ама и аз не го намерих лесно, от третия път ми е...моят говори, казва страховете си, притесненията си, но съгласи се, нашето общество е все още патриархално, и са много малко мъжете, които вербализират чувствата си, притесненията си, страховете си. Стандартният модел на мъжко поведение е мълчаливо-нападателен, а не "гальовно-разбирателен", и не е лесно на мъж, с години бил от първия тип да се старае да се превърне във втория.
Стисни зъби в името на детето и брой дните до теста за бременност, не се отдавай на гнева си, той не ти помага нито на теб, нито на него. Използвай отпуската да правите неща заедно, които със сигурност ви доставят удоволстие (примерно, киснене на плажа на дебела сянка с книжка в ръка и без мобилен телефон и интернет).
Сигурно ти повтаряме едно и също, ама те е болките са ни едни и същи.