0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
соя/тофу и забременяване
« -: Февруари 07, 2010, 15:37:46 pm »
Здравейте,какво мнение имате за консумацията на соя и соеви продукти?
Аз не ям месо,като го замествам с консумирането на соево сирене всекидневно от години наред.Мъжа ми ме светна ,че повода за незабременяване може да е в храните които ям,и като се разрових из нета прочетох доста ужасяващи статии,че води до безплодие,проблемно забременяване и подобни,направо настръхнах.
Незнам като го спра ще се реши ли проблема,или вече ме е "увредило" ,имате ли какво да споделите.?
Също прочетох,че и консумирането на много храни с фибри също влияят негативно на забременяването,а употребявам основно зърнени храни,плодове и зеленчуци.

*
Re: соя/тофу и забременяване
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2010, 16:03:06 pm »
Не се шашкай толкова.  :) Ако сте изследвали и изключили всички далеч по-тривиални фактори за незабременяване, тогава се вторачвай в предполагаемите такива. И аз съм чела доста неприятни неща за соята/соевите продукти и безплодието, вероятно не са написани без основание. За да си спокойна все пак, просто смени хранителния си режим. А и след като планираш бременност, ми се струва разумно да се храниш пълноценно (т.е. по-класически  :lol:), след като родиш - нищо не ти пречи да се върнеш към настоящия си начин на хранене. Истината е, че и най-добрият специалист в областта, не може да каже категорично кои са всички фактори влияещи върху плодовитостта, поради което е най-добре да се изолират всички такива, водещи се за потенциално опасни. Не съм някакъв спец по въпроса де, дано по-компетентните ти отговорят. :)
Късмет ти желая!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2010, 16:35:51 pm »
Ники, не знам какво си чела, но нали соята е един от основните източници на фолиева киселина, а знаеш че тя е така препоръчителна преди и по време на начална бременност.
« Отговор #3 -: Февруари 07, 2010, 16:54:16 pm »
Ники и аз се бях засилила към соевите продукти, но според мен има много Е-та в тях,както и много изкуствени оцветители и овкусители.Аз лично реших да не рискувам със соята, а просто проядох месо.
[/url][/url]
« Отговор #4 -: Февруари 07, 2010, 22:16:47 pm »
Интересно!Не съм срещала до сега такова твърдение!И аз предпочитам тези храни((((((((((( :(

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #5 -: Февруари 07, 2010, 23:20:14 pm »
Вени е права,съдържат доста високо кол Е-та.Фолиевата се съдържа и във много други храни освен в соята...Аз спецялно съм против поради една единствена причина - това са изкуствени храни,а нищо изкуствено не може да е полезно за организмът!!!Така сме устроени,че организмът ни знае как да разгради маслото,но виж - с маргарина имаме проблеми(макар и мн от нас да се заблуждават мажейки маргарин,че се хранят здравословно) просто отидете в магазина и погледнете съдържанието на едно пакетче масло и една кутийка маргарин.Същото е и със соевите производни( не визирам соевите кълнове) - химия,консервани,оцветители,изкуствено добавени протеини и т.н. - организмът ни "познава" протеина на телешкото,но не "познава" всички тези химични съединения и не ги използва пълноценно.....всичко е по-скоро маркетинг....
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Февруари 08, 2010, 09:42:58 am »
Соевите продукти съдържат изофлавони, които имат естрогеноподобен ефект.
Може би това е имал предвид мъжа ти.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #7 -: Февруари 08, 2010, 10:14:24 am »
Мъжа ми като чува сега ,че се говори за генно модифицирани храни и започна много стриктно да ме следи с какво се храня.
Смята,че и мед не трябва да консумирам,за него пък нищо лошо не съм чела или чувала,освен,че е алерген за бебето,но да вреди за зачеване не мисля.

*
« Отговор #8 -: Февруари 08, 2010, 10:23:48 am »
Ники, според това, което аз изчетох по въпроса, соевите продукти пречат на зачеването, затова не ги консумирам преди и около овулация. Но във втората половина от цикъла ги ям. Но още не съм забременяла, така че е добре да прецениш сама режима на храненето си.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #9 -: Февруари 08, 2010, 10:37:29 am »
Ники, според това, което аз изчетох по въпроса, соевите продукти пречат на зачеването, затова не ги консумирам преди и около овулация. Но във втората половина от цикъла ги ям. Но още не съм забременяла, така че е добре да прецениш сама режима на храненето си.
Аз четох статия на изследователи ,че 3 месеца след спирането на консумацията и се очиства организма от нея,така ,че напълно я изключвам.
И ако не стане след 1-2 месеца,то след 3 ще стане бебето  :)

« Отговор #10 -: Февруари 08, 2010, 10:44:44 am »
Относно меда - моята препоръка е да купувате от специализираните магазини, не от супермаркета - там е тоооолкова далече от истината, че направо на светлинни години.
За софиянки - срещу гарата, на Христо Ботев, съвсем в началото има пчеларски магазин, в който продават всякакъв мед и то директно от производител. Вземете си от там един буркан захаросан мед, разтопете на водна баня и вижте разликата :)
Наистина във времена, в които всичко е изкуствено, по-добре яжте опростена храна, с по-малко Е-та и т.н.
[/url][/url]
*
« Отговор #11 -: Февруари 08, 2010, 11:10:15 am »
Е меда който ямпоне,знам ,че е 100%натуралени чист,понеже дядо ми го произвежда и имаме фирма която ни го изкупува,понякога като не остава за мен много внимавам какъв купувам,но съм далеч отСофия,по скоро нашия мед го пращат към София. :)