0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Да осиновим дете от Хаити
« Отговор #20 -: Февруари 08, 2010, 23:52:45 pm »
Може би тази информация ще е от помощ, ако все още ни ви е попадала:

http://www.monitor.bg/article?id=231621
*
« Отговор #21 -: Февруари 09, 2010, 10:53:03 am »
Само предупреждавам, че расистки коментари в този форум няма да бъдат допуснати. Има достатъчно други места в интернет пространството, където можете да споделяте и обменяте мисли на тази тема.

Още нещо важно, което ми се струва да бъде казано. Момента е много подходящ да се появят всякакви отрепки, които да спекулират с темата и болката на хората. Категорично ви казвам

На този етап за български граждани е невъзможно да осиновята дете от Хаити

Не се доверявайте на никакви подобни предложения, обаждания от когото и да е. Измамниците могат да бъдат извънредно изобретателни.
В очакване ....
*
« Отговор #22 -: Февруари 09, 2010, 13:08:20 pm »
Това, което аз научих от телевизията миналата седмица е, че на този етап ще се съсредоточат усилията на спасителните отряди върху установяване на реалните сираци от земетресението. Чак след това ще се даде възможност за осиновяване.
Личното ми мнение е, че когато някой човек има сърце да направи нещо добро на друг човек, просто трябва да го направи. Успех! :D
« Отговор #23 -: Февруари 11, 2010, 00:51:08 am »
Личното ми мнение е, че когато някой човек има сърце да направи нещо добро на друг човек, просто трябва да го направи. Успех! :D

Като се замислих,мисля,че си права!Ако някой иска,може да си осинови и сомалийски пират!))))) :ask:Негово си право!

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #24 -: Февруари 11, 2010, 18:52:41 pm »

Като се замислих,мисля,че си права!Ако някой иска,може да си осинови и сомалийски пират!))))) :ask:Негово си право!
Не разбирам какво общо имат пиратите към тази тема.Много ви моля ако няма какво да кажете конкретно по темата не се включвайте изобщо.
anitza много ти благодаря за информацията но от нея стана ясна,че е невъзможно да се осинови дете от Хаити поне на този етап,но за това fussii вече ни беше информирала много подробно ,за което благодаря и на нея.
« Последна редакция: Февруари 11, 2010, 19:00:22 pm от isho75 »
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
« Отговор #25 -: Февруари 11, 2010, 19:43:09 pm »
Общото с темата ли?Правото на избор визирах.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #26 -: Февруари 11, 2010, 19:51:01 pm »
Окей разбрах.
*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #27 -: Февруари 12, 2010, 23:36:02 pm »
Значи едно нещо не мога да разбера на тези форуми,решава си някой да пусне някаква теми и когато се случи така да има и инакомислещи се започва някакво нареждане от авторите кой да пише и кой не и още повече,че "сме си давали мнението,без някой да ни го поиска"е това вече много ме подразни!Ами като не приемате чуждото мнение,не пускайте теми в интернет!До колкото виждам от темата пише:"Да осиновим дете от Хаити",а не "Да пишат само тези,които смятат да осиновяват,ето аз сега направо изместих темата,ама вече ми писна навсякъде и всеки да ми се кара и да ми казва какво да правя и какво да пиша!Лично аз съм получила разбиране и съвети от много жени от този сайт и никога до сега не съм нападнала някоя или да съм се изказала толкова остро!
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
« Отговор #28 -: Февруари 13, 2010, 11:59:43 am »
Значи едно нещо не мога да разбера на тези форуми,решава си някой да пусне някаква теми и когато се случи така да има и инакомислещи се започва някакво нареждане от авторите кой да пише и кой не и още повече,че "сме си давали мнението,без някой да ни го поиска"е това вече много ме подразни!Ами като не приемате чуждото мнение,не пускайте теми в интернет!До колкото виждам от темата пише:"Да осиновим дете от Хаити",а не "Да пишат само тези,които смятат да осиновяват,ето аз сега направо изместих темата,ама вече ми писна навсякъде и всеки да ми се кара и да ми казва какво да правя и какво да пиша!Лично аз съм получила разбиране и съвети от много жени от този сайт и никога до сега не съм нападнала някоя или да съм се изказала толкова остро!

:good_post:

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #29 -: Февруари 14, 2010, 00:47:20 am »

Ински,мацката питаше за информация относно процедурата по осиновяване,а не какво мислим ние по самия въпрос - ЗА или Против или кой какво смята... :wink:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #30 -: Февруари 14, 2010, 09:46:31 am »
Ински,мацката питаше за информация относно процедурата по осиновяване,а не какво мислим ние по самия въпрос - ЗА или Против или кой какво смята... :wink:

Именно, ама ински избърза да си каже "компетентното" мнение и сега страда, че и се карат и никой не я разбира.

*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #31 -: Февруари 14, 2010, 13:46:38 pm »
Хич не страдам,просто си изказах мнението. :)Просто впечатлението ми е общо за тези форуми,а не само за тази тема. :wink:
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #32 -: Февруари 14, 2010, 13:52:24 pm »
Ами то е ясна,че никога няма да сме на едно мнение.Всеки си има глава на раменете и сам си взима решението.Когато някой поиска нечие мнение го получава,но аз не съм искала мнение а информация.Ето там е разликата а тона ние сами си го правиме такъв и никой не ни е виновен.
Честит ви Свети Валентит мамичета и от цялото си сърце ви пожелавам да сбъднете най съкровенните си мечти.
*
« Отговор #33 -: Февруари 14, 2010, 22:49:27 pm »
Не съм привърженик на дърлянето по принцип, но форума е свободен и стига да не съдържат, простете клишето, "реч на омразата"  в постовете всеки е свободен да изказва мнение. Иначе какво ... ще има една тема като тази и отдолу нова - "Мнения за осиновяванията от Хаити"
В очакване ....
*

Nina

• 2643
« Отговор #34 -: Февруари 14, 2010, 23:09:59 pm »
Не съм привърженик на дърлянето по принцип, но форума е свободен и стига да не съдържат, простете клишето, "реч на омразата"  в постовете всеки е свободен да изказва мнение. Иначе какво ... ще има една тема като тази и отдолу нова - "Мнения за осиновяванията от Хаити"

Права си, разбира се.
Знаеш ли, понякога даже ми допада и дърлянето дори. И там излиза по някоя истина.
Хем ми се ще много неща да кажа по темата, хем не.
Обаче едно го държа в устата/ клавиатурата си/ много отдавна и ще го напиша, разбира се, то инак няма да съм аз.
То е по повод на острите критики, че и тук има деца, които чакат.
Така е. И вие питате защо не си осиновите от тук...
А сега си представете, че един ден срещнете някоя мама, осиновила си хаитянче, да речем, щото за това е темата. Та, бихте ли я попитали тогава /както сега/, като и ако ги видите заедно - ти защо взе това дете, а не друго дете, наше. Ама със същата интонация и критика.
Това са деца.
Това, което питате ми звучи като - абе, ти защо взе здраво, като болните имат повече нужда, това все някак ще се оправи. И подобни.

Да, мен понякога също за секунда са ме дразнили някакви моментни пориви и ентусиазъм. Но тъй като съм била убедена, че те ще си останат само порив, то си казвам - нека, и това е проява на милосърдие, на човещина, на някакви чувства. В крайна сметка след първоначалния възторг човекът е размисли и се е отказал да осиновява. Ние тука нали не обвиняваме хора, които казват, може и след размисъл, че в крайна сметка не стават за тая работа?
« Последна редакция: Февруари 15, 2010, 00:14:14 am от Nina »
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #35 -: Февруари 15, 2010, 00:35:20 am »
...
А сега си представете, че един ден срещнете някоя мама, осиновила си хаитянче, да речем, щото за това е темата. Та, бихте ли я попитали тогава /както сега/, като и ако ги видите заедно - ти защо взе това дете, а не друго дете, наше. Ама със същата интонация и критика.
:good_post: :good_post: :good_post:
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #36 -: Февруари 15, 2010, 00:50:24 am »
 :lol: понеже е сред нощ и понеже право куме в очи сме почнали  :D :D да си кажа и аз ...
 Моля, долното не е към никого лично, и е написано без грам злост ...

Има една реклама ... ако я намеря отнова ще я постна ... попаднах на нея докато четях статии за осиновяването,децата и адаптацията им в семейството... въобще не беше свързано с темата Хаити. Та рекламата е - е едно момиченце наднича от кучешка колибка, а отдолу надпис - "Тя не е куче, не я възприемайте така!"
Общо взето това мисля и аз по темата...

и понеже без преувеличение поне 15 души ми се обадиха по телефона, и твърдяха че имат сериозни намерения  да осиновят дете от Хаити, та ... забелязах следното:

1. сто процента от хората започваха с това, че искат да осиновят дете от Хаити, защото не искат циганче
2. сто процента от хората, по неизвестни за мен причини бяха убедени, че ще осиновят бебе
3. нито един, ама нито един от хората, които ми се обадиха,до един ползващи интернет, дори не беше написал в гугъл "Haiti adoption"
4. нито един, ама нито един от хората, които ми се обадиха,до един ползващи интернет, дори не беше написал на чист български "осиновяване", баре да види дали няма нещо написано по въпроса, я за процедура, я за това как се отглежда осиновено дете...

ами няма как да погледна сериозно на подобни желания ... а ако съм била афектирана и това ми е проличало, моля за извинение ... просто наистина мисля, че част от хората възприемат тези  децата като домашни любимци, които ще си гледат в къщи ...

:lol: :lol: :lol: а как успя да усетиш интонация в написаното ... направо ми скри шапката  :wink:
В очакване ....
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #37 -: Февруари 15, 2010, 01:08:26 am »
"Ромче или хаитянче" - каквато посока в крайна сметка взе дискусията, според мене също е доста необмислен и несериозно поставен въпрос! :?

Аз лично не мога да разбера смисъла на подобно противопоставяне...
« Последна редакция: Февруари 15, 2010, 01:11:22 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #38 -: Февруари 15, 2010, 02:10:08 am »
Може би въпросът е по-скоро защо точно хаитянче. Е, отговорът може да е и "защо не". Но може би е интересно да се замислим /и тези, които искат да осиновят хаитянче и другите/ защо хаитянче? Дали само защото са ни ги показали страдащи по телевизията, дали така се чувстваме благородни или има и други подбуди и желания. Бедстващи деца има и на други места по света, в Хаити също има бедстващи деца от много години преди земетресението. Защо сега интерес точно към там?
Не искам нито да налагам мнение, нито /не дай си Боже/ да упреквам някого в нещо. Наистина сме големи хора и сами си решаваме.
Просто за мен също темата е повод за размисъл. И мисля, че точно такива поводи могат да ни помогнат да си изясним принципни въпроси.
Доколкото съм чела за осиновяванията и то точно след война или бедствие, отношенията между осиновители и осиновени след това не винаги са лесни. Понякога децата се чувстват прекалено задължени към осиовителите, което ги кара да се бунтуват, да се чувстват подтиснати и т.н. Понякога явно у осиновителите пък се прокрадват мисли и чувства, че детето трябва да им е длъжно, че са го измкнали от бедствието. Само благородният жест май не винаги стига за осиновяването.
Сигурно има хора, които като са решили, няма да трепнат и ще се справят блестящо с такова осиновяване, но все си мисля, че размислите не са излишни.
Вярно е, темата беше започната с друга цел, но може и подтема да се направи, защо не? И без това осиновявания на деца от други държави са все още рядкост в БГ,така че темата може да е полезна.
*

Nina

• 2643
« Отговор #39 -: Февруари 15, 2010, 07:54:12 am »
:lol: :lol: :lol: а как успя да усетиш интонация в написаното ... направо ми скри шапката  :wink:

Aз интонацията в написаното не съм я чула, усеща се, а и ти си твърде описателна когато се правиш на много страшна, а всъщност не си.

а ако съм била афектирана и това ми е проличало, моля за извинение ...

Е, пролича ти, ей ти на усещане за интонация.

При всички положения друго "звучиш" сега. 

Просто аргументът вземет наше дете, а не хаитянче, при едни по-сериозни намерения, не е аргумент. А е въздух под налягане.
Аргумент може да е адаптацията, ако детето е по-голямо, поради културни, расови и прочие различия. Въпреки, че историята знае за трагични осиновявания на българчета....