Здравейте! Преди няколко дни бях при док., и тя каза, че следващия ми опит ще е по дълъг протокол (до сега имам един на ЕЦ - при който имаше имплантация и след това спонтанен аборт и един по къс протокол със сравнително слаба стимулация, на който отговорих добре - 9 фоликула, 8 яйцеклетки, 4 оплодени, но завърши с големи 00 на кръвния).
Изключително много се притеснявам и ще ви кажа защо, като правя уговорката, че въобще не ми е ясен този дълъг протокол.
Аз съм оперирана от миоми и преди самата операция ми назначиха 2 ампули Золадекс депо - аналог на лукрина и другите там блокиращи инжекции по дълъг протокол.
В резултат на това миомата ми не само че не намаля, ами при нея настъпи бурен растеж, цикълът ми след втората инжекция се появи на 65-ия ден - при нормални горе-долу 40-45 дни и получих такъв кръвоизлив, че направо си мислех, че умирам.
И сега страха ми е, че тази инжекция така ще ме блокира, че няма да ми дойде цикъла навреме. Възможно ли е такова нещо според вас и това води ли до прекратяване на опита?
От друга страна пък вероятно този протокол е добър за мен, защото имам високо LH, което се явява основен проблем при мен.