Здравейте,
Темата не е посещавана от много време, но бих искала да споделя притесненията си и да поискам съвет.
Дъщеря ми е на 1 г. и 8 м. и след направена микробиология установихме, че има STREPTOCOCCUS PNEUMONIAE. Боледуваше често и сме стигали няколко пъти до използване на АБ. До сега всеки път имахме силно зачервено гърло и много висока температура (40, дори сме стигали до 40,5), възпаление по - специално на дясното ухо и хрема. И в момента състоянието е сходно, като искам да подчертая, че последното й боледуване беше преди 2 седмици със абсолютно същите симптоми и пихме Клацид.
Към момента все още не сме започнали антибиотик, но по антибиограма лечението ще продължи с Оспамокс. До момента сме имали проблеми само с антибиотици от групата на цефалоспорините, които не й понасят видимо. Като бебе са й направени всички приеми на Симфорикс-а, като при първия имахме 38,6 температура.
Каква е вероятността ваксината да не е помогнала и сега поради тази причина да стигаме до тази бактерия отново?
И другото, което ме интересува е ваксината Превенар. Можете ли да ми обясните малко повече за нея? В нашия слушай трябва ли да премине първо курса на лечение, при какви условия трябва да бъде поставена, има ли значение предстоящите горещини, детска градина и т.н.
Ще бъда много благодарна за отговора!!!