0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Татковци над 40 години?
« -: Февруари 02, 2010, 15:01:23 pm »
Здравейте момичета,
За първи път пиша тук и искам да ви попитам дали има бъдещи или вече настоящи мами, чиито партньори са над 40 годишна възраст?
Моята половинка е на 45г, има две големи деца. Повече от половин година се опитваме да имаме общо дете, но не се получава. Дали неговата възраст е фактор (аз съм на 30).
И ако има такива мами - моля споделете как сте се сдобили с наследник - спонтанно или с АРТ?
*
Re: Татковци над 40 години?
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2010, 15:05:42 pm »
Здравейте момичета,
За първи път пиша тук и искам да ви попитам дали има бъдещи или вече настоящи мами, чиито партньори са над 40 годишна възраст?
Моята половинка е на 45г, има две големи деца. Повече от половин година се опитваме да имаме общо дете, но не се получава. Дали неговата възраст е фактор (аз съм на 30).
И ако има такива мами - моля споделете как сте се сдобили с наследник - спонтанно или с АРТ?

45 е една чудесна възраст за мъжа ;-)

Пробвайте 6 месеца спонтанно, ако не стане направете спермограма и след това ще мислите за АРТ.

Поздрави
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2010, 15:08:09 pm »
Неговата възраст от медицинска гледна точка не е фактор за незабременяване.
Малко повече рискове има при мъже над 50 години.

Една спермограма може бързо да ви даде отговор поне на част от въпросите.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2010, 15:14:21 pm »
Нашият татко е над 40 :D Имаме 2 прекрасни дечица след АРТ.
Направете спермограма. Децата от предишен брак не са гаранция за липса на проблем.
Късмет. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2010, 15:22:24 pm »
Имаме спермограма с много лоша морфология - 2%, другите показатели (количество, подвижност и т.н.)са в норма. Чудя се дали това е причината за толкова много ненормални опашатковци?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2010, 15:50:18 pm »
д-р Даскалова вече отговори - възрастта при мъжете не е фактор.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2010, 10:18:50 am »
Имаме спермограма с много лоша морфология - 2%, другите показатели (количество, подвижност и т.н.)са в норма. Чудя се дали това е причината за толкова много ненормални опашатковци?

Влошената морфология на сперматозоидите вече е проблем. Изясняването му започва с изследвания, които са еднакви при всички мъже във фертилна възраст.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

e36

• **
  • 60
  • http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycl
« Отговор #7 -: Февруари 04, 2010, 10:54:57 am »
Живот и здраве нашия татко ще навърши 40 г Термина ми е около наговата 40 годишнина Надявам се да му подаря едно здраво бебче на рожденния му ден
Винаги и ма чудеса стига да ги вярва човек  :rainbow: yahoo_17
« Отговор #8 -: Февруари 08, 2010, 13:56:09 pm »
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ
СЪПРУГЪТ МИ Е НА 39 АЗ НА 27 СЛЕД 6М. ОПИТИ НАЙ НАКРАЯ СЕ ПОЛУЧИ И ДАНО ВСИЧКО ЗАВЪРШИ БЛАГОПОЛУЧНО НО И АЗ КАТО ТЕБ БЯХ ГОТОВА ДА НАМЕРЯ ПРИЧИНА ВЪВ ВЪЗРАСТА , ПРОУЧИХ КЪДЕ СЕ ПРАВИ СПЕРМОГРАМА И КОЛКО СТРУВА , ЩЯХ ДА СЕ ПОДЛАГАМ НА ФОЛИКУЛОМЕТРИЯ И КАКВО ЛИ НЕ, ТЪПЧЕХ СЪПРУГА МИ С ВСЯКАКВИ ВИТАМИНИ  ,НО ЕТО ЧЕ ТО ВЗЕЛО ЧЕ СТАНАЛО И НЯМАШЕ НУЖДА ОТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ПРОЦЕДУРИ
ПРОСТО СИ СЛЕДИ МНОГО ВНИМАТЕЛНО ОВУЛАЦИЯТА , ПРИЗНАЦИ ТЕСТОВЕ И Т.Н.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #9 -: Февруари 08, 2010, 15:30:10 pm »
ЛИНДА, момичето е казало, че пробват повече от половин година и тя е на 30. При това положение твоя съвет не е особено адекватен - трябва да се започнат изследвания. И те са започнали. Както каза и Мели не толкова възрастта, а влошената морфология е причина за притеснение.

п.п. Моля, не пиши само с главни букви! В нет пространството това се приема за крещене.
« Отговор #10 -: Март 03, 2010, 23:27:29 pm »
здравеите момичета,и аз да се запиша в тази тема.Моят мъж също е на 45 и от скоро оптитваме за бебче,надявам се да стане,аз сам на 29,ако не стане до няколко месеца ще правим спермограма,и за мен също изследвания,макар че се надявам да не се стига до там,и ако има нещо 6те пиша и успех на всички оптващи :lol:
*
« Отговор #11 -: Март 04, 2010, 08:27:14 am »
Успех, Ваня!
Дано при вас станат нещата по-бързичко!
« Отговор #12 -: Юни 12, 2010, 13:49:40 pm »
благодаря икеми,от този месец започнахме по-усилени опити-тестове за овулация и в дните на овулацията използване на preseed,дано да стане.успех на всички :lol:
« Отговор #13 -: Януари 08, 2011, 21:15:34 pm »
При всеки мъж е индивидуално.Имам познат на 54 години направи бебе.Чула съм за мъж на 72 години с бебе ,но това естествено е изключение.Зависи както казват колко са му силни гените.Има мъже които да плюнат е достатъчно ,независимо от възрастта.