0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Инвитро /Икси - Февруари 2010 - Март 2010
« Отговор #40 -: Февруари 06, 2010, 18:40:37 pm »
Мен май няма сила ,която да ме  задържи "арестувана"  дълго време в леглото.Даже ,когато съм у дома ,пак не мога да  лежа дълго .

И да лежа ,и  да не лежа -смятам ,че каквото е писано  ,това ще става.Естествено  избягвам натоварвания и най -вече се пазя от контакти с   много хора,за  да не пипна някое вирусче.
Ще видим кога ще правя тестче -време има.

Но дано стигна до него ,че нещо ме присвива кръста ,появиха се едни бодежи в яйчниците - цикъла  дано не подранява и да известява за себе си .

nikkita ,  писали сме едновременно .Мислех  за теб и ,че е  време да се появиш с отчет .Съжалявам  :bighug:. за резултата . пп.редактирам  се  следотговора ти .

« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 19:16:04 pm от nimika »

« Отговор #41 -: Февруари 06, 2010, 18:54:22 pm »
Аз имам още 7 замразени,но първо трябва да търся причината за неуспеха,чак като я открия тогава ще направя нов опит. Иначе и аз не съм почивала много,първите дни стоях вкъщи,на петия се върнах на работа,чувствах се чудесно,за разлика от първия път,но уви...
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #42 -: Февруари 06, 2010, 19:17:06 pm »
Дано следващия ЕТ да ти е  за последно!
Още  7 снежковжи -страхотно - някое от тях трябва  да е  !!!Пиши  след консултацията с д-р Владимиров  -в каква насока ще търсите причините за неуспеха?

« Отговор #43 -: Февруари 06, 2010, 19:19:26 pm »
Аз мисля да заложа на имунология,надявам се и той вече да е на моето мнение,защото предния път смяташе неуспеха за мал шанс. Абе ,тежката битка май тепърва започва,ама няма как,такава ми била съдбата :?
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #44 -: Февруари 06, 2010, 19:31:15 pm »
пак се редактирам  :oops:;
Прочетох в друга тема ,че Имунология въобще  не си правила досега.

Надявам се не те притеснявам с въпросите си :oops: - питайки  и коментирайки ,се надявам да сме полезни  и  на други момичета .

След  неуспешния опит през есента ,щяхме да обсъждаме причините за неуспеха ,но   май нямаше какво  или аз не знам къде да ги търсим -правила съм имунологични ,генетични ,  следя ТСХ  при ендокринологи.
Та не знам какво друго .
Всъщност знам ,но д-ра не поиска да направим - цветна снимка така и не ми е направена и страха от хидросалпингс  е единственото ми притеснениеж-този проблем е отхвърлен при теб , доколкото разбрах.

И при мен д-ра каза ,че няма смисъл да бързаме  да пускаме имунологични ,генетични ,но аз сама си записах часове и си ги направих   за свое  успокоение.
Така, че смело напред!
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 19:42:17 pm от nimika »

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #45 -: Февруари 06, 2010, 19:44:02 pm »
Нимика,извинявай че се намесвам,но нито ЦС нито лапароскопия ли не си правила?На мен ми се струва много безотговорно от страна на док.ако не е наясно с тръбите ти.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #46 -: Февруари 06, 2010, 19:44:44 pm »
Всъщност знам ,но д-ра не поиска да направим - цветна снимка така и не ми е направена и страха от хидросалпингс  е единственото ми притеснение.

И с право ти е притеснението! Намери си къде и не чакай - направи си цветна снимка! Знам, че Владимиров не ги иска, а не ги и гледа даже и да му я занесеш готова, но си я направи и гледай и да ти я разчетат добре преди следваща процедура! Хич не е маловажно! Даже е задължително!

Имала съм опит при Владимиров и точно това коментирахме след неуспеха. Аз го попитах защо не ми погледна цветната снимка, а той каза, че не му трябвала! Ами не съм съгласна с това! Каза, че ако имало хидросалпикс, той щял да го види на УЗИ  8O Ама кога - като ме натъпче с хормони ли?!?!?
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #47 -: Февруари 06, 2010, 19:59:16 pm »
Нимика,извинявай че се намесвам,но нито ЦС нито лапароскопия ли не си правила?color]
Последната лапароскопия ми е 02.2008 .

Аз самата смятам ,че от тогава е минало достатъчно дълго време ,за да се доверим  само на нея.
Имам опити през м.01-02.2009  ; 10-11.2009   и -ДА - преди тези опити  -и сега  -замразен ЕТ  - не ми е правена  цветна  снимка!

Намери си къде и не чакай - направи си цветна снимка! Знам, че Владимиров не ги иска, а не ги и гледа даже и да му я занесеш готова, но си я направи и гледай и да ти я разчетат добре преди следваща процедура! ! Каза, че ако имало хидросалпикс, той щял да го види на УЗИ  

е, аз съм  в момента 5 ден след ЕТ  на снежковци и в  в очакване на резултат .
Дано не ми се наложи все пак да правя  цв.снимка  :crossfingers:
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 20:01:17 pm от nimika »

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #48 -: Февруари 06, 2010, 19:59:48 pm »
Момичета не сте съвсем прави за Владимиров!

Моята ЦС той я погледна доста внимателно и след нея заключи, че неможем да предприемаме каквито и да било действия без да се направи лапароскопия на която да стане ясно какво точно е състоянието им!

От друга страна съм съгласна, че неможе без нито ЦС или лапаро да се премине директно към инвитро, защото крие рискове от неуспешен опит, което означава пък само по себе си емоционална, финансова, физическа загуба.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #49 -: Февруари 06, 2010, 20:13:16 pm »
Криска ,аз не казвам нищо за лекаря,дори не знаех че Нимика е при Владимиров,нито пък съм го посещавала,че да имам впечатления.По принцип не е редно да се предприема нещо без да е направена поне ЦС.Но пък Нимика,ти щом преди 2 год.имаш правено лапаро,защо се притесняваш.Да вярно е че са минали 2 год.,но щом док.е преценил,довери му се.Аз се намесих понеже останах с впечатлението ,че не са ти проверени въобще тръбите.Искрено ти желая това да е последния ти опит.Успокой се и не го мисли,мисли само за успеха.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #50 -: Февруари 06, 2010, 20:16:39 pm »
Маринка конкретно имах в предвид изкаването на Барбарон  :wink:
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #51 -: Февруари 06, 2010, 20:24:05 pm »
kriska ,спомням си  ,че д-ра те насочи  за лапаро ,веднага след първичния преглед.
успех   и възстановяване сега  ти желая!

Марина75 ,благодаря за пожеланията.

Дълбоко уважавам и ценя  д-р Владимиров -щом вече  две години и половина  съм му пациент - значи съм му се доверила!

Въпросът беше ,че имаме страховете и притесненията си  ,търсим причини за неуспеха  и  така.

По никакъв начин не съм искала да оспорвам или коментирам  д-р Владимиров и решенията му -само споделих какво  ме притеснява.
Не исках да превръщам темата в поле за спор  и се извинявам ,ако наруших тона .
Аз може би неправилно се изразих ,че  въобще нямам правена светна снимка - просто  2 години от последното лапаро  ми се  струва много време  ,още повече след  неуспехите.

« Отговор #52 -: Февруари 06, 2010, 20:29:32 pm »
Дано, Нимика, не ти се наложи да правиш ЦС! Пожелавам ти го от сърце!

А аз говоря от личен опит! Когато отидох за 3-я си опит при Владимиров, отидох с ЦС отпреди 6-7-8 мес /не помня точно/. И когато му показвах всички изследвания, които имах, той ми върна ЦС без да я погледне и каза, че не му трябва! Ами опита беше неуспешен и след него в разговора, когато обсъждахме кое, какво, го попитах за ЦС. И тогава той каза, че щял да види на УЗИ, ако има хидросалпинкс! Не знам защо така процедира, но съм чувала и от други момичета с по 2-3 опита - неуспешни и пак не препоръчва проверка на тръби!
Аз лично, преди всеки опит си правя профилактично по една ЦС, за да ми е мирна главата. Все пак си минава време между опитите!
Това е мое мнение естествено! И не ангажирам никой с него!

Може и да не ме познавате тук - намъкнах се малко в темата ви. Но ми предстои отново да се записвам в тези темички и ви следя  :wink:
А на всички тук пожелавам по най-бързия начин да се изстрелват към един друг подфорум - Дългоочаквана бременност  :lol:
Успех, момичета!
« Отговор #53 -: Февруари 06, 2010, 20:35:08 pm »
По този повод - моя хидросалпингс д-р Владимиров го видя именно на узи ,още на първия преглед при него, прати ме директно на лапаро, тъй като ЦС само би ми загубила времето. Така и направих, а след лапарото направих и ЦС на останалата ми единствена тръба. Занесох му да я види,но честно казано той само бегло я погледна и дори не сме я прилагали към документите за фонда. Важното в случая е ,че бързо откри проблема ми с точното си око, за което съм му безкрайно благодарна,защото година преди това кварталните гинеколози изобщо не допуснаха такъв проблем.
 В крайна сметка преди всичко трябва да имаме вяра в лекаря си,защото иначе няма смисъл
« Отговор #54 -: Февруари 06, 2010, 20:46:33 pm »
Не говорим за квартални гинеколози! За тях просто думите са излишни!
Ти си била "късметлийка", че го е видял на УЗИ или просто е бил толкова голям, че....
Иначе ако се виждаше по принцип на УЗИ хидросалпинкс - защо ли щяха да правят цветни снимки  :?
И естествено, че трябва да имаме доверие в лекаря си! Какъв е смисъла иначе?!?!?!
Тук просто споделяме мнения! Моето е: Преди процедура - задължително ЦС, ако има повече от 6 месеца м/у процедурите или пък някакви други интервенции междувременно!
« Отговор #55 -: Февруари 06, 2010, 20:53:30 pm »
Запушването на тръбите не винаги е в следствие на хидросалпингс,така че мисля, че ЦС се прави по повече причини. По- скоро аз имах в предвид ,че при мен лапарото беше правилния вариант,ЦС щеше единствено да потвърди видяното на УЗИ, но не и да го оправи. И да, наистина е бил голям хидросалпингса, но не във всяка фаза на цикъла, в началото едва се забелязваше
« Отговор #56 -: Февруари 06, 2010, 21:00:37 pm »
Не, то запушването не е следствие от хидросалпинкса. Моята единствена тръба си е запушена, но хидросалпикс няма. Евентуално може да се появи по някое време - не знам точно от какво и затова аз преди процедура винаги проверявам! А на ЦС се вижда и матката може би донякъде - не всичко - не знам!
А при теб - естествено, че щом се е видял на УЗИ е трябвало с лапаро да се премахне хидросалпикса /или тръбите де/. Безсмислено е било да правите в такъв случай ЦС.
*
« Отговор #57 -: Февруари 10, 2010, 14:35:13 pm »
И аз да се запиша в темичката. На мен ще ми предстои първо и надявам се успешно инвитро в началото на март. Сега пия Регулон.
Пожелавам успешни процедури на всички!
Имам вече две ангелчета на небето

*
« Отговор #58 -: Февруари 10, 2010, 15:56:36 pm »
Здравейте момичета, днес ми е 14 ден след ЕТ  ЧХГ - 666.61 mIU/ml .Много съм щастлива, дано този път всичко е наред и се сбъдне мечтата ми да имаме бебче!На всички вас желая от тук нататък само +++ в нашата темичка!
« Отговор #59 -: Февруари 10, 2010, 16:02:33 pm »
Еееее, браво, Tais   :D. Страхотен резултат, ти си голяма отличничка с толкова шестици  :D. Пожелавам ти много щастливи девет месеца!!!