0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

моля за помощ
« -: Януари 31, 2010, 14:19:13 pm »
Моля за вашия съвет-откриха ми хпв вирус-високорисковите 18,31 и 58.Цитонамазката ми е пап2-пап3,гледаха ме с колпоскоп-нямам изменения,всичко е наред,гинеколожката каза,че съм само носител.
Проблема е,че вече 10 месеца съм все така,през 3 месеца ходя на преглед,все едно и също,вируса си стои,промени няма.Приятеля ми е с кондиломи,които ту се появяват,ту изчезват.
Пазим се,но четох,че има вероятност и с презарватив,пак да си го прехвърляме,затова от месец спряхме и половите контакти.Отчаяна съм и незнам какво да правя и как да се излекуваме.Единственото,което пием и двамата е  Изопринозин.
Моля,ако някои се е сблъсквал с този вирус да ми даде някакъв съвет.
Благодаря предварително.
*
Re: моля за помощ
« Отговор #1 -: Януари 31, 2010, 18:20:21 pm »
Няма място за паника. :)
Първо неразбрах вискорисковите типове 31,18 и 58 при теб дали са положителни. Пап 2 за цитонамазка е съвсем добре но пап 3 вече не е. Аз също съм само носител на ХПВ , при мен имаше изменения , който показваха наличието на ХПВ, открити ми при колпоскопия миналата година. Това е хуБавото че си само носител и нямаш никава инфекция или промени. Аз пък за 1 път чувам че кондиломи могат да се прехвърлят и на жената с презерватив.  8O
Мисля си че е необходимо ефективно лечение на приятеля ти до пълното му излекуване от кондиломите. А щом ти нямаш изменения и ХПВ инфекция, това е добре. Аз пък ходя задължително на колпоскопия и цитонамазка на 6 месеца.  :wink:
« Отговор #2 -: Януари 31, 2010, 19:23:12 pm »
Благодаря за отговора:)
Типовете 18,31 и 58 са ми положителни,нямам кондиломи,нямам и изменения,но гинеколожката ми каза,че дори и с презарватив си прехвърляме вируса и явно затова не се оправяме.Притеснява ме това,че вече много време го нося този вирус.На теб какво лечение са ти предписали и за колко време се излекува?
*
« Отговор #3 -: Януари 31, 2010, 20:36:44 pm »
Още едно допълнение към моята история - по време на колпоскопията април 2009 моята докторка каза че имам изменения който тя вижда и ми поиска да направим биопсия на маточна шийка. Когато резултата стана готв разбрахме че съм носител на ХПВ, защото ми бяха открили койлоцити при биопсията, но иначе при мен всички високорискови типове са отрицателни.  :wink:
След като приятелят ти има кондиломи си направи изследване за типовете 6 и 11-нискорисковите типове на ХПВ. Това и на мен ми предстои.
Добре но си мисля че няма място за притеснение при положение че ти си само носител и няма ХПВ инфекция. Мисля че трябва да се търси ефективно лечение за кондиломите на приятеля ти, аз съм само носител , не съм предприела лечение.  :?
*
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2010, 08:30:25 am »
Миличка и ние сме с такъв проблем.Аз пих имуностимуланти и ги третирахме с кондилин.Да не чуе дявол аз вече нямам,а при мъжо пак се показват.Освен мазане с кондилин и той сега пи имуностимуланти и да се надяваме ,че и при него няма да се показват.Много е неприятно знам.Кондиломите може да ти ги предаде и само при допира в кожата

« Отговор #5 -: Февруари 03, 2010, 10:37:32 am »
Много благодаря за отговорите,поуспокоихте ме,надявам се да се оправим и аз и Вие:)Успех:)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #6 -: Февруари 04, 2010, 06:59:42 am »
Моля за вашия съвет-откриха ми хпв вирус-високорисковите 18,31 и 58.Цитонамазката ми е пап2-пап3,гледаха ме с колпоскоп-нямам изменения,всичко е наред,гинеколожката каза,че съм само носител.
Проблема е,че вече 10 месеца съм все така,през 3 месеца ходя на преглед,все едно и също,вируса си стои,промени няма.Приятеля ми е с кондиломи,които ту се появяват,ту изчезват.
Нещо ме обърка поста ти. Типовете ХПВ, които причиняват кондиломи не са същите, които са високорисковите за рак.

Колкото до вируса -  за съжаление него ще си го носиш цял живот. Поне е добре, че поне ти нямаш кондиломи.  Това с появяването на кондиломите при приятеля ти е нормално и за съжаление не може много да се направи, освен при най-малък признак да се третират с Кондилина (или каквото ти предпише лекаря). Рецидиви пак можеда има, но понякога с времето честотата им намалява.

Б.
« Последна редакция: Февруари 04, 2010, 07:01:27 am от Bobbie »

« Отговор #7 -: Февруари 04, 2010, 12:36:09 pm »
Аз имам високорисковите 18,31 и 58,а приятеля ми е с нискорисковия хпв 6,който е на кондиломите и високорисковия 31.
Възможно ли е да си го прехвърляме и затова да не се оправяме и ако спрем половите контакти да се отчистим? Това,че ще си го нося цял живот ме поизплаши:(