Нямам идея дали правят микробиология в клиниката в Тутракан, но на мен ми съобщиха, че трябва да ги направя няколко дена след блокиращата инжекция по телефона. Казаха ми какви изследвания са необходими без да уточняват къде да ги направя. Взех си направление от личния лекар за гинеколог, той взе проба и занесох изследването в Микробиологична лаборатория в МБАЛ - гр. Русе, която работи и по Здравна каса. Платих на гинеколога само потребителска такса и 2.40 лева в лабораторията. За партньора ми нямах направление и просто занесохме взет при домашни условия еякулат в стерилен контейнер, закупен предварително от аптеката - изследването струваше 17.00 лева. Изследванията за ХИВ, Васерман и Хепатит, смятам да направим в ХЕИ, защото излизат по - евтино, доколкото ми обясниха мои близки около 45 лева за двамата. Предишния път платихме в лаборатория "Здраве" около 95 лева за двамата. Първоначалните хормонални изследвания ще направя в Тутракан, защото така ми каза Ванчето, но при инсеминациите и опита за ИКСИ на естествен цикъл направих повечето от изследванията в Лаборатория "Здраве" в гр. Русе. Д-р Б. Бойчев не е настоявал непременно да ги правя в Тутракан. Единствено за Фонда. Що се отнася за кръвната картина и предишния път и сега ще я направя с направление от личния лекар по Здравна каса. Доколкото си спомня предния път ми излезе 2.00 лева. Тогава лаборантката в Тутракан ми каза, че трябва да си направя това изследване един ден преди или в деня на пункцията, като ми препоръча предния ден да отида в някоя лаборатория в Русе, за да не се притеснявам. Надявам се да съм помогнала на някоя от Вас да се ориентира, защото лично аз се чувствах доста объркна в началото. Но, в която и лаборатория да отидете, като обясните, че са за Инвитро, лаборантите ще Ви обяснят каквото е необходими. Успех на всички. Дано скоро се поздравим с хубави новини.