0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #680 -: Юни 18, 2011, 08:37:33 am »
Здравейте момичета. Доколкото разбрах от екипа до сега има приключили напълно  4 инвитро процудури, от които 3 са приключили с бременостти, което ще рече много висок процент на успеваемост - 75%. Дано ние да запазим тази статистика, а може и да я подобрим. Надявам се втория път да извървя всички стъпки до края и аз да се похваля с бременност. Всъщност аз имам няколко забременявания /правим опити от 2006год./, но всеки път приключвам със спонтанен аборт в първите седмици. При д-р Б. Бойчев съм от м. април на 2010год. и наистина мисля, че той е моят гинеколог. Смятам, че е много добър професионалист, въпреки, че съм чувала противоречиви мнения за него. Всъщност и двамата с брат му са много добри, а също и останалите от екипа. Съжалявам, че не съм потърсила по - рано помощ от тях, а се оставих на течението и на глупавите обяснения на нашите русенски лекари. Това ми загуби излишно много време и напразни надежди. Досега доктора винаги се е стремял да ме щади и е подбирал по - леки процедури и хормонални препарати, тъй като физическото ми състояние и хормоналните изследвания са показвали много добри параметри. Много голяма изненада бяха празните фоликули на фона на добрите хормонални изследвания. Това ме притеснява, знам, че е нормално някои от циклите да са ановолаторни /без яйцеклетка/, но това може ли да се случи след стимулация? Има ли вероятност при следващата стимулация фоликулите отново да са празни. Ако някоя е имала подобен случай, моля да пише. Желая искрено успех на всички :bori_007: :bori_004:
« Последна редакция: Юни 18, 2011, 08:40:26 am от disi22 »
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #681 -: Юни 18, 2011, 08:45:20 am »
Здравейте!gergana аз бях с теб в един ден на теста.Бяхме първите три опита на клиниката за радост и трете положителни.Миналата седмица когато се видяхме с доктора той беше невероятно щастлив от резултатите!
Засега моето бебче е едно,но има вероятност и да са две.
А таблото според мен по-скоро е сложено за ценоразписите на лабораторията и клиниката.Ще им трябва доста по-голамо за всички техни бебета! :D
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #682 -: Юни 18, 2011, 08:55:50 am »
А, значи сме били първите 3? На мен ми казаха, че е имало пункции и преди нас :ask: Много се радвам за положителните резултати :D! Само за твоя ми казаха в клиниката, но и аз само теб помнех по физиономия. Пиши когато разбереш колко бебчета са. Ей така - да вдъхнем надежда на следващите :wink:.
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #683 -: Юни 18, 2011, 09:35:06 am »
Честито и на двете, желая Ви лека бременност, здрави, красиви и щастливи бебчета.  :bori_015: :bori_002: Момичета, можете ли да ми кажете каква е цената на самата инвитро процедура, защото от таблото нищо не се разбира - в цената, която е посочена, мисля, че беше 2 100 лева, влизат ли пункцията, лабораторните дейности и ембриотрансфера или те са заплащат допълнително?
« Последна редакция: Юни 18, 2011, 09:39:05 am от disi22 »
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #684 -: Юни 18, 2011, 10:26:25 am »
disi22,2 100лв. е само ембриотрансфера,а пункцията е 400лв.
На мен ми излезе 5000лв с лекарства и изследвания.
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #685 -: Юни 18, 2011, 10:36:08 am »
Да, пункцията е отделно. Май беше 350 на таблото, но да не те излъжа.
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #686 -: Юни 18, 2011, 11:59:36 am »
Благодаря ти disi22, аз неможах да стигна до пункция защото фоликула ми се беше скапал и лигавицата също и затова д-ра сега реши да има лека стимулация но аз до вчера пих дуфастон и сега чакам цикъл и от 3ти до 7ми ден трябва даа пия клостилбегит 2х1.Моите лекарства са много малко спрямо твоите но те си знаят. А прегнил ми казаха че нямат ако мога аз да си намеря от някъде но се оказа че липсва в БГ. Успех на всички!
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #687 -: Юни 18, 2011, 13:00:58 pm »
Интересувам се от цените, защото смятам да поема сама разходите по ИКСИ-то. Принципно съм се записала в фонда, но при приема на документите ми казаха да очаквам обаждане едва през пролетта на следващата година. Това за мен е безкрайно много. Що се отнася до Прегнила, действително го няма никъде в България, но аз си го закупих чрез познати от Гърция. Мисля да си закупя и следващите лекарства от чужбина, но първо трябва да проверя цените. В момента от клиниката са закупили Прегнил, така, че не се притеснявай. Другата възможност е Овитреле, което е адски гадно. От него ме боляха яйчниците и се чувствах подута чак до следващия МЦ.
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #688 -: Юни 18, 2011, 13:01:57 pm »
Браво,браво момичета :D.
disi22 аз например имах 6 фоликула, но извадиха 3 яйцеклетки т.е. другите 3 са били кухи. Случва се подобна ситуацията и затова при следващ опит се сменят лекарства, протокол... докторите знаят по-добре.
mushmul 79 предполагам знаеш, че има заместител на Прегнила-Овитрел но е много по-скъп (около 80 лева).
Ивкон радвам се и за теб.

п.п. а Диси е писала. Аз нямах такива странични ефекти от овитрела.
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #689 -: Юни 18, 2011, 13:38:21 pm »
да знам за овитрела но е доста скъп аз го намерих в румъния. Аз също чакам обаждане от фонда моя номер ще излезе като гледам как вървят номерата другия месец -подадох ги септември 2010г. Ние сме с мъжки фактор и решихме преди опита от фонда да се пробваме с по-лекия вариант че за една година лечение неможахме да достигнем резултат за инсеминация.
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #690 -: Юни 18, 2011, 13:45:42 pm »
Благодаря за положителния отговор Цецинка. Надявам се следващия път всичко да е наред. Доктора каза, че се надява с дългия протокол да постигнем по 5-6 фоликула на яйчник и оттам вероятността за успех да бъде по - голяма. При леката стимулация на 8-мия ден от МЦ бях направила 4 фоликула на десния яйчник и 1 на левия, но впоследния момент след като спрях Клостилбегита останаха само по един на всеки от яйчниците. Надявам се, че с други лекарства ще успея да развия повече зрели фолшкули. Сега просто трябва да си почина малко, а и времето предразполага за почивка, пък не се знае. Миналата година след като направихме всички изследвания доктора ми предложи да направим инсеминация, защото ние сме с мъжки фактор. Наложи се обаче да изчакаме, защото в краяна м. юли - началото на м. август клиниката почива. В края на м. август се оказа, че съм бременна, но от страничните действия на хормоналните препарати, не можах да разбера своевремменно и по много глупав начин загубих бебето - чистих, подреждах и вдигах тежки предмети. Беше ми зацапало на датата на МЦ, но в следващите дни спря и едва тогава си направих тест. Въпреки терапията, влязох в АГ за първи път не да родя, а за абразио. Сега не смея да вдигна нищо и се пазя. Направихме три инсеминации, едната от които със стимулация. Отново имаше бременност, но за съжаление само биохимична, тъй като на 12 - тия ден от инсеминацията ми прокърви и впоследствие ми дойде МЦ. Доктора ме успокоява, че при тази ситуация нещата трябва да се получат. А няма нищо против,докато изчакваме да подновим с опита за ИКСИ, който ще е в края на м. август - началото на м. септември, да го изненадам отново с бременност. Нищо не се знае. Ние форсираме нещата, но организма сам определя момента. Успех на всички момичета.    
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #691 -: Юни 18, 2011, 13:58:07 pm »
да знам за овитрела но е доста скъп аз го намерих в румъния. Аз също чакам обаждане от фонда моя номер ще излезе като гледам как вървят номерата другия месец -подадох ги септември 2010г. Ние сме с мъжки фактор и решихме преди опита от фонда да се пробваме с по-лекия вариант че за една година лечение неможахме да достигнем резултат за инсеминация.
Ние подадохме документи едва в началото на м. май на тази година, тъй като до последно доктора смяташ, че няма да ми се наложи да правя инвитро, но след третата инсеминация реши друго.
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #692 -: Юни 18, 2011, 19:44:44 pm »
Много се радвам за успехите на двамата доктори и целия екип. Напълно заслужени са. Бих направила опита си там, но моята заповед е в София и съм по фонда. За сега не мога да си позволя самофинансиране. Успех на всички момичета, които правят опити там и дано скоро всички поставим и нашите бебета на таблото им. Ще има трябва много голямо табло май.
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #693 -: Юни 18, 2011, 21:42:15 pm »
disi22 това да си закупя лекарствата от чужбина и аз много го мислих(и ние си го самофинансирахме в Надежда). Даже и да знаеш предварително какъв препарат ще се използва, не можеш да предположиш колко дози да вземеш. Ами ако ти остане трябва да го продаваш. Освен това чета, че може да се смени и лекарството в хода на стимулацията, което си е изненада. При късия протокол скъп е Цитротида(добавя се в зависимост от хормоните), при дългия е по-скъпа май първата блокираща инжекция.
Аз бях по къс протокол и предвид че отговарям трудно ми сложиха 33 Мерионала и 5-6 Цитротида.
Пиша ти това за да те предпазя от грешки и ако мога да съм ти полезна. Иначе ако обсъдиш с доктора лекарствата и сметнеш добре, пък може и да ти излезе по-ефтино.

mushmul 79 и аз бях точно като теб. Изобщо не съм мислила, че ще съм за инвитро, ама след 3 инсеминация .... а доктора видя как реагирам на стимулации, добавиха се и имунологични фактори.... и стана ясно в последсвие че сме за инвитро.
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #694 -: Юни 19, 2011, 09:01:01 am »
Много се радвам за успехите на двамата доктори и целия екип. Напълно заслужени са. Бих направила опита си там, но моята заповед е в София и съм по фонда. За сега не мога да си позволя самофинансиране. Успех на всички момичета, които правят опити там и дано скоро всички поставим и нашите бебета на таблото им. Ще има трябва много голямо табло май.
may_the_bee нямам представа на какъв етап си, но зная, че можеш да промениш клиниката, която първоначално си посочила, с писмо до директора на Фонда. Аз също съм посочила в заявлението клиника Малинов. Най - добре се обади във Фонда.
Цецинка аз говорих с доктора и той ми каза, че ще ми изпише рецепта, в която ще включи първоначално планираните лекарства по вид, единици и дози. Това ще бъдат базови лекарства, които в последствие може и да се изменят или да се увеличат като количества. Но ако има разлика в цените у нас и в чужбина, все си мисля, че ще има смисъл да ги закупя от чужбина. Прегнила ми струваше 4 евро. Разбира се първо трябва да проверя каквиса цените и тогава ще преценя.   
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #695 -: Юни 19, 2011, 09:40:07 am »
disi22, клиниката има право да се смени, но в нашата все още не работят по Фонда :wink:.
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #696 -: Юни 19, 2011, 10:28:18 am »
И аз знам, че не работят още по Фонда, но мисля че една двойка направи такъв опит, така че може пак да се провери.

За съжаление развалих хубавата статистика на клиниката - 14 ден от ЕТ на естествен цикъл - отрицателен тест. Имахме много хубаво ембрионче, за първи път без фрагментации, но за съжаление нищо не се получи. А досега съм нямала проблем с инплантацията. Нямам обяснение какво се случва. Мислех, че този път всичко ще е наред................

Браво на всички успели и късмет на всички, които имат предстоящи процедури!
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #697 -: Юни 19, 2011, 11:53:47 am »
cream не бързай да се отчайваш и да спиращ лекарствата. Чувала съм за много случаи, при които първоначално теста е бил отрицателен, а след това се окозва, че девойките са бременни дори с близнаци. Понякога нивата на ЧХГ са много ниски в началото и не могат да се отчетат от уринарните тестове. Изчакай и си направи кръвен тест. в много статии пише, че не трябва да се вярва на 100% на уринарните тестове. Стискам ти палци. :balk_103:
« Последна редакция: Юни 19, 2011, 11:55:32 am от disi22 »
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #698 -: Юни 19, 2011, 12:14:47 pm »
Момичета, искам да ви питам за случаите, в които има имунологичен проблем. При мен има такъв и ще трябва вливане на Киовиг или Имуновенин. Понеже дозите са ми доста високи, за сега не мога да си позволя Киовиг. Разбрах, че Имуновенин се намира по-трудно и сега започвам да търся. Някоя правила ли е вливания в клиниката? Разбрах от д-р Б. Бойчев, че правят и мога там да си ги направя. Но лекарствата аз ли да ги търся и къде? Как преминава едно такова вливане? Ако някой знае, моля да ми пише.
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #699 -: Юни 19, 2011, 12:23:43 pm »
Аз правя вливания в клиниката, но на Интралипид. Имам завишени НК клетки. Купувам си Интралипида и го нося. За Имуновенина сигурно е по същия начин. Не знам ако попиташ в клиниката дали няма да могат да ти го набавят те... Иначе си е нормално вливане на система, няма нещо по-особено. Има си обособена за целта стая.