0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #340 -: Октомври 25, 2010, 21:47:08 pm »
Случайно попаднах на братя Бойчеви, макар че за мен в живота ми няма нищо случайно. Кръстниците ми живеят в Русе, бяхме им на гости, стана дума, че ми се налага лапароскопия, но не знам дали да я правя и още по-малко къде, кръстницата ми даде номера на клиниката от интернет, обадих се по телефона и 3 дни по късно се видях с Богомил Бойчев. Не съжалявам и за миг, че бях там, че попаднах на тях. Макар че никак не ми е на път тутракан съм се зарекла като родя да си взема бебетата (предполагам, че няма да е само едно) и да отида там и да ги почерпя, защото те ми дадоха увереността да продължа.
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #341 -: Октомври 25, 2010, 23:35:42 pm »
anichka, като прочетох поста ти, сякаш се отнасяше и за мен. Аз пък съм се зарекла, че ще родя(дай Боже) при тях и се надявам също като теб бебетата да са повече от едно и да ги почерпя колкото мога. На мен също д-р Богомил Бойчев ми дава сили да продължа напред. Аз съм правила всички изследвания и манипулации при него. Както с теб сме с близки номера, искам да си пожелаем втория ни опит да е успешен и да отидем в Тутракан с нашите бебета.
« Последна редакция: Октомври 26, 2010, 00:03:56 am от maya_the_bee »
*

    milokami

  • ***
  • 198
  • Това ще е нашата година!
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #342 -: Октомври 26, 2010, 08:14:38 am »
Момичета здравейте!
Само искам, че проблемите с моя хепатит вече са добре.Последните изследвания са много хубави и доц. Антонов ще ми разпише становище, че мога да се подложа на ин витро.
Желая на всички Ви много усмивки, положителни емоции и разбира се  :bfp:
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
*

    Velka

  • ***
  • 315
  • Това е моето Чудо!
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #343 -: Октомври 26, 2010, 10:10:59 am »
Милоками,така се зарадвах на поста ти че имаш вече зелена светлина за нов опит.
Пожелавам ти много късмет и скоро да се похвалиш с бременно коремче.
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!





http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #344 -: Октомври 26, 2010, 11:15:27 am »
milokami, чудесни новини! Какво следва сега? Взехте ли си документите от Фонда?
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #345 -: Октомври 26, 2010, 15:05:58 pm »
milokami, много хубаво. Ти нали си подала за втори опит? Би трябвало да си малко след мен. Хайде да се наредим всички с едни успешни опити по едно и също време и ще напълним клиниката на Бойчеви с бебета.
Звъннах днес във фонда. Казаха ми, че през декември няма да стигнат до моя номер за получаване на заповед. Аз съм 7519. Значи ще получа заповед евентуално през януари. Може би поне ще се обадят през декември. Много ме измъчва това чакане. Наникаде съм. Нито да започвам нещо на свои разноски(не че имам парите), защото е съвсем близо даването на заповедта. От друга страна дали всичко ще е наред за януари? Казах ми, че работели, не били спрели. Дано поне това чакане да си струва. Не ми се мисли за трети тур.
« Последна редакция: Октомври 26, 2010, 16:43:25 pm от maya_the_bee »
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #346 -: Октомври 27, 2010, 10:58:14 am »
Мая, и аз се отчайвам на моменти в чакането, но нали ти самата беше ми писала - още малко потрай. Хубавите неща стават бавно. Явно новата година ще ни донесе нови емоции и се надявам те да са хубави :)
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #347 -: Октомври 27, 2010, 11:15:37 am »
Майче, ще мине бързо времето. Пък и крайният резултат важен. Трудно е, но ще мине и после  :bori_003: :bori_010:.
И аз не съм от търпеливите и не искам да си представям какво ме чака, ако сега не успея........
*

    milokami

  • ***
  • 198
  • Това ще е нашата година!
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #348 -: Октомври 27, 2010, 13:54:02 pm »
Момичета, ние си подадох ме новите документи още 07 месец. Искрено се надявам този път всичко да потръгне като хората.

Майче, бъди по търпелива и спокойна, само така всичко ще се подрежда едно по едно самичко. Мислиш ли че всички ние не искаме да дойде и нашия ред.

Аз лично бях готова веднага на втори опит, след като разбрах резултата, НО ...
Наистина хубавите неща стават бавно.
От цялата работа с този хепатит, най- много съжалявам сега, че забравих да попитам д-р Стаменов защо не се получи, какъв е проблема?
Хайде стига сам се оплаквала, че ме хваща депресията.

Желая на всички Ви положителни емоции, радвайте се на любимия човек до себе си, че после  :balk_600:... няма да имаме време.
 :bighug: :bighug: :bighug:
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #349 -: Октомври 27, 2010, 20:16:09 pm »
Момичета, благодаря ви за подкрепата. Не ме притеснява толкова чакането, колкото напредъка в годините. Страхувам се, че възрастта може да ми попречи и то заради чакането. Но ще гледам да съм по-спокойна. Понякога просто страха ме връхлита и хваща за гушата. Обзема ме паника.
Някои от вас правили ли са генетични изследвания? Мислех си, да питам д-р Бойчев дали да ги правим. Тъй и тъй чакаме. Поне да използвам тези месеци за да направя всичко, което може да се изследва. Наведнъж ми е много трудно финансово, а поне да използвам това забавяне за разни изследвания. Поне една добра страна да има.в това чакане. Ако сте правили, пишете ми как се правят. Разбрах, че е в МА и май са 150 лв.на човек. Мисля дали декември да не отида.
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #350 -: Октомври 27, 2010, 21:53:04 pm »
Смятам първо като си взема заповедта да говоря със Стаменов или друг от лекарите в Надежда, още не знам при кой ще ме разпределят, и вече лекаря да реши дали да правим имунобиологични. Досега не съм правила ин витро, но искам всичко да е точно, за да намаля вероятността за неуспех.
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #351 -: Октомври 28, 2010, 09:29:52 am »
maya_the_bee, генетичните ги направих по следния начин - Дадох кръв в Тутракан. Те ги изпратиха в София и след това резултатите си ги получих пак в Тутракан. Обсъдихме ги с д-р Бойчев и така. На мъжа ми казаха, че няма смисъл да му правят. Нямам представа защо. Аз пък така исках поне кръв да му вземат, ама не, та не........... :wink:
anichka.bs и аз исках да ми пуснат имунологични и генетични преди първото инвитро, но не ми ги назначиха. Много настоявах и все още смятам, че трябва да се правят предварително.
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #352 -: Октомври 28, 2010, 09:55:12 am »
Моите генетични са правени в Плевен, преди първия ми и успешен опит.

[/url]
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #353 -: Октомври 28, 2010, 12:23:02 pm »
maya_the_bee, генетичните ги направих по следния начин - Дадох кръв в Тутракан. Те ги изпратиха в София и след това резултатите си ги получих пак в Тутракан. Обсъдихме ги с д-р Бойчев и така.

Това е много добър вариант. Ние от години ползваме услугите на Националната генетична лаболатория в София, генетичната лаборатория в Пловдив и лаборатория Геника във варианта дистанционно изследване и сме много доволни. Няма загубени проби, забавени изследвания, объркани резултати, повтаряне на пробите, изследвания без коментар и т.н. Винаги може да се разчита на компетентна консултация от работещите в тези лаборатории специалисти. Освен това се пести едно ходене на пациентите ни до друг град, схемата за вземане и изпращане на биологичните проби и придружаващите ги документи е изпробвана с години и с хиляди проби и работи безупречно. Допълнително предимство е възможността да се правят изследвания за някои маркери след време със запазените проби и така спестяваме ново даване на кръв.  


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #354 -: Октомври 28, 2010, 15:28:08 pm »
ами освен като ходя да си вземам заповедта да си направя и изследванията в София, защото и Тутракан и София са ми горе долу на едно разстояние, но така или иначе ще трябва да се ходи за заповедта. Според мъжа ми няма смисъл да правя, той ме разколебава...
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #355 -: Октомври 28, 2010, 16:38:06 pm »
Не знам дали има смисъл, но ако аз сега започвам, задължително ще ги направя.
При първото ми инвитро нямах назначена терапия с фраксипарин, защото не бяхме направили изследвания и не бяхме открили тромбофилията. Нямах назначена терапия за повишените НК-клетки по същата причина. Нямам представа дали това повлия на резултата-положителен тест и кюртаж на по късен етап, но определено съжалявах, че не съм ги направила предварително.
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #356 -: Октомври 28, 2010, 17:14:17 pm »
И аз като преживяла вече едно неуспешно ин витро, искам да направя всичко предварително. поне ще зная, че каквото зависи от мен е направено. Единственото хубаво на това забавяне на заповедите е, че ще имам време да направя  тези изследвания. Много би ми било трудно да ги понеса финансово накуп, а така малко по малко ще отхвърлям едно по едно.
cream, не знаех, че мога и генетичните да направя чрез Тутракан. Зная за имунологичните. Нали правилно съм разбрала. Знаех, че за имунологичните се взема кръв в Тутракан и я изпращат в София. Щом е така и за генетичните, е страхотно. Няма нужда да ходя до София. Ще питам за мъжа ми дали да прави и той. Тия мъже минават метър на тия процедури. Малко като наблюдатели се явяват.
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #357 -: Октомври 28, 2010, 17:32:17 pm »
а какви са сумите за изследванията? за имунобиологични и другите генетични ли, каквито са?
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #358 -: Октомври 28, 2010, 17:38:23 pm »
Пълният пакет имунологични струва 260 лв. За генетичните не съм сигурна. Някой май ми писа, че са по 150 лв. на човек. Аз ще правя и едни МБ, които са около 60-70 лв. Май това е всичко.
*
Re: Пациентки на д-р Бойчев - втора част
« Отговор #359 -: Октомври 28, 2010, 17:42:20 pm »
cream, не знаех, че мога и генетичните да направя чрез Тутракан. Зная за имунологичните. Нали правилно съм разбрала.
Точно така, майче!

а какви са сумите за изследванията? за имунобиологични и другите генетични ли, каквито са?
Точните цени не помня за съжаление, но ориентировъчно за имунологичните и генетичните общо платих около 400 лв.