upla6ena, аз съм правила лапаро при д-р Б. Бойчев. Сутринта беше операцията, събудих се без никакви проблеми. Не ми е било лошо от упойката, нямах никакви болки. Така продължи през целия ден и през нощта. Непрекъснато имаше сестра наоколо, коята ме питаше дали ме боли и искам ли болкоуспокояващо. Слагат ти катетър по време на операцията и оставаш с него до сутринта. Аз помолих да ми го сложат като ме приспят. Той въобще не пречи и не е гадно. Даже е удобно, защото иначе не зная как можеш да се изпишкаш. През деня след операцията четох книга, говорих по телефона. На следващия ден махнаха катетъра(нищо особено не е)и станах. С количка ме смъкнаха долу, но можех спокойно да ходя. Тогава сменят превръзките и аз помолих да ми сложат водоустойчиви лепенки, които си носех. Те са много по-удобни от техните превръзки с марля и лейкопласт. След това ме изписаха. Това беше. Аз съм много страхлива, но самата операция не беше нищо страшно. За клизмата-можеш да избереш и друг вариант. Предния ден се пие очистително. Док ще ти каже как се казва и как да го пиеш. То си пише на опаковката. Все пак да уточня, че всеки организъм реагира различно на упойки и манипулации. На мен ми махаха една киста на яйчника и са ми огледали тръби и т.н. Конците се махат след 1 седмица май. Махна ми ги една акушерка. Бих те посъветвала като се качваш към операционната да си вземеш телефон и нещо за четене. Остават до леглото. Иначе цял ден е много скучно в интензивното. Успех