0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #400 -: Април 25, 2012, 13:00:53 pm »
desitto2, първо направете спермограмата. Това е първото и основното изследване, което се прави при мъжа, за диагностициране на репродуктивни проблеми, докато при жената са много повече, отнемат много повече време и средства. Ако спермограмата е ок поне ще знаете да се фокусирате върху женския фактор.

Спермограма се прави само в специализирана клиника, а не в обикновена лаборатория!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #401 -: Април 25, 2012, 13:41:05 pm »
Здравейте, момичета! Да се включа и аз накратко в темата.От година и 4 месеца не се пазим,но си карахме така несериозно.През това време съм пила противозачатъчни 3 месеца,заради киста 120мм,лекувах се от гъбички,раничка...От няколко месеца  насам всичко е OK,а със сериозните опити започнахме от 2-3 месеца,като меря БТ вече 2-и месец и тестове за ову от този месец! Желая на всички успех и скоро до се похвалите  :bighug:
« Отговор #402 -: Април 25, 2012, 16:57:05 pm »
Здравейте!Да се включа и аз в темата.От около 4 месеца не се пазим и работим за 4-ти член на семейството.Дано скоро всички се похвалим с хубави вести.
« Отговор #403 -: Май 04, 2012, 20:26:04 pm »
 здравейте и от мен, на 33 г. съм и си имаме момченце на 8 години, което се роди след 18 месечни опити за забременяване - дуфастон, стимулиране с клостилбегит и т.н. Искаме да стане батко, и опитите ни са вече от 4 години, но безуспешно. Аз имам проблеми с кисти в яйчниците и нередовен цикъл, и безрезервно си вярвах на лекаря докато си пиех клостилбегит и не настоях за снимка за проходимост на тръбите. Е... резултатът беше и трудно проходими тръби и нищо не предприех като лечение, може би е знак. Но опитите продължават :)
« Отговор #404 -: Май 04, 2012, 20:50:23 pm »
И аз да се запиша вече една година опити и засега никакъв резултат......надявам се скоро да има резултат :bfp:
« Отговор #405 -: Май 07, 2012, 23:09:44 pm »
Здравейте всички. И при нас вече три години няма резултат. Решихме най-сетне да запишем час при специалист по репродуктивно здраве, някой знае ли дали има изследвания, които е добре да се направят преди да се отиде при лекаря, и без това вероятно ще чакаме доста за час за преглед, поне с това да не губим време. Благодаря предварително!
*
« Отговор #406 -: Май 07, 2012, 23:52:34 pm »
Най-добре изчакайте да видите какви изследвания ще ви назначи репродуктивният специалист! Не правете предварително, защото си имат давност, а и ако не са направени компетентно, възможно е лекарят да поиска да ги повторите!

Успех!

« Отговор #407 -: Май 08, 2012, 21:29:45 pm »
Благодаря ти blue_sky. Днес опитах да запиша час при д-р Стаменов, но се оказа, че няма нито един свободен такъв до края на 2013  8O. Това малко ме отчайва, наистина ли толкова хора имат нужда от помощ или просто часовете за прегледи са малко !?
« Отговор #408 -: Май 09, 2012, 11:24:55 am »
Мда, за съжаление за Малинов и конкретно за Стаменов е така. За Персенска е подобно, може би за малко по-рано ще успеят да ти запишат. аз се чудех, а ако искаш да си платиш инвитро, пак ли толкова се чака, или на когото попаднеш?
*
« Отговор #409 -: Май 09, 2012, 11:48:31 am »
Мда, за съжаление за Малинов и конкретно за Стаменов е така. За Персенска е подобно, може би за малко по-рано ще успеят да ти запишат. аз се чудех, а ако искаш да си платиш инвитро, пак ли толкова се чака, или на когото попаднеш?
Пак се чака, поне при мен беше така. Чаках година за д-р Стаменов. Първия ми самофинансиран опит бе неуспешен, въпреки това нито за миг не съжалявам че съм чакала. Скоро ще ми дойде реда по фонда и пак при д-р Стаменов ще се върна.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #410 -: Юли 05, 2012, 15:51:50 pm »
Здравейте,

Ние опитваме от година и половина. Спермограмата е перфектна, но аз имах много пукащи се кисти. От около година пия Инофолик, кистите ги няма и имам сравнително редовна менструация, но нейсе... Стискам палци този месец да се получи.
« Отговор #411 -: Юли 10, 2012, 16:05:06 pm »
oт 2005-та т.е. 7 години
« Отговор #412 -: Юли 10, 2012, 23:15:58 pm »
След месец става година  :(
« Отговор #413 -: Юли 12, 2012, 08:57:47 am »
Да се запиша и аз.На 31 г. съм.2007 декември спрях противозачатъчните , за да започнем опитите.И от януари 2008 започнаха проблемите - липсващ цикъл.Ходих при една гинеколожка и т я 3 години ме лекуваше с противозачатъчни първо 6 месеца,почивка един месец, после 3 месеца и после чакаме да стане от самосебе си.Съжалявам,че изгубих толкова време с нея и едва тази година януари се обърнахме към специалист.И в момента правим едно по едно изследванията,пия шепа лекарства :) (Дуфастон , Еутирокс , Метфогама , Неуфолик Мета) , които той ми назначи.Надявам се силно да не ползвам услугите му много време :)
« Отговор #414 -: Юли 12, 2012, 14:05:41 pm »
От година и шест месеца :-(

5-6 години бях на противозачатъчни заради кисти или поне така ми обясняваха всички доктори, които посетих във Варна. Няколко месеца се пазехме след спиране противозачатъчните. Зимата един гений убедително ме подтикваше към безсмислена лапароскопия, която по божията воля не направих. Спермограмата показа леко изменение в качеството, но всичко е в норма. Напролет направих цветна снимка- отлична.изследвания -Отлични. И така сега накъде?
*
« Отговор #415 -: Юли 12, 2012, 15:40:24 pm »
При кой лекар ходиш? Той би трябвало да ти каже накъде.
Според това, което си написала, на мен ми се струва, че трябва да се пристъпи към инсеминации (ако са направени всички необходими изследвания, ти не си пояснила точно какво ти е направено).

« Отговор #416 -: Юли 13, 2012, 16:05:30 pm »
Ходим при д-р Александров във Варна в МЦАР и сме много доволни от него. По негов съвет спряхме каквито и да е лекарства подпомагащи забреняването и също така ни каза да опитваме до зимата и ако все още няма резултат да се върнем, за да се започнат вече действия с лекарска помощ. Не пожела да ни разяснява нищо сега защото според него всичко е наред.
« Отговор #417 -: Юли 13, 2012, 18:58:44 pm »
Здравейте момичета. Аз се записах в графата 1-3 години, като реално правим опити от както сме женени - година и 10 месеца. За това време да имаме общо 5 месеца, в които сме правили опити, защото през другото време постоянно бях на лекарства. Имам една биохимична и една извънматочна бременност. Надявам се третият път, когато забременея да бъде щастливия за мен. Пожелавам го на всички :)

*
« Отговор #418 -: Юли 13, 2012, 22:59:41 pm »
Ходим при д-р Александров във Варна в МЦАР и сме много доволни от него. По негов съвет спряхме каквито и да е лекарства подпомагащи забреняването и също така ни каза да опитваме до зимата и ако все още няма резултат да се върнем, за да се започнат вече действия с лекарска помощ. Не пожела да ни разяснява нищо сега защото според него всичко е наред.

Значи си в добри ръце. Слушай доктора и успех!

« Отговор #419 -: Юли 14, 2012, 15:38:37 pm »
Благодаря blue_sky. Ние също смятаме, че сме в добри ръце след всички останали, които по меркантилни причини ни причиниха толкова болка.Успех на всички