Привет на всички във форума
С мъжа ми започнахме да правим опити за бебе преди 9 месеца, като от самото начало си мерех БТ, за да знаем има ли изобщо и точно кога е овулацията. На третия месец мъжа ми си направи спермограма, която не беше много добра.. След 5 месеца безуспешни опити отидохме на уролог, установи се, че съпруга ми има варикоцеле с много висока степен и ни препоръчаха спешна операция.. ходихме на пет различни уролога, всички констатираха варикоцелето, но не всички препоръчваха операция (за съжаление има и лекари, които правят операцията предимно с комерсялна цел и често няма резултат).. пак направихме смермограма и резултатът нямаше нищо общо с първата спермограма - разликата с първата беше 10 пъти по-добра подвижност от първата, после направихме трета - и тя съвсем различна, някъде по средата (и трите са правени в спецялизирани клиники).. след което ми направиха цветна снимка (препоръчвам на всички, които си правят да искат упойка или ниакакви по-силни обезболяващи!!!), тръбите са напълно проходими.. гинекологът ми ми изписа Клостилбегит след цветната снимка, който пих в продължение на 3 месеца в съвсем малка доза след което ми казаха, че трябва да си направим изледване да се провери дали мойта среда не образува антитела към неговата сперма и след това да пробваме инсеменация.. преместихме се да живеем в друга държава и мислехме да се върнем в бг, за да правим инсеменация, което обикновено се прави 3 поредни месеца, но и двамата вече адски ни беше дотегнало от това ходене по лекари.. и аз реших да изчакаме до нова година. Следващият цикъл ми закъсня с 3 дена, БТ продължаваше да ми е висока и когато си направих тест не можах да повярвам - положителен
Сега съм в 8 г.с. и горещо се надявам всичко да е наред и догодина да сме трима
На всички ви искам да кажа не се отказвайте и УСПЕХ!!