0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #440 -: Ноември 29, 2012, 15:34:02 pm »
Здравейте! Моля да бъда извинена, ако не пиша в точната тема. Преди 4 г. решихме да имаме 2-ро дете, но за съжаление опита завърши със спонтанен аборт в 3 м. Това лято отново забременях - отново спонтанен още в 1м. Изписаха ми дуфастон, реших, да не приемам ей така без изследвания хормони  - и лъсна възел на щитовидната. Малък е, хормоните са ми в ред, правих и прогестерон, пролактин, fsh, lh, естрадиол - ОК са. Смених гинеколога. Новият ме прегледа - матка, лигавица, тръби - ОК. Установи, обаче че нямам узрели яйцеклетки и назначи клостилбегит. От това, което изчетох за него, започвам да се чудя дали да не сменя и този гинеколог. Мъжът ми не е правил спермограма, чета, че е възможно да има единични цикли без овулация. Чудя се вече какво да изследвам и към кой лекар да се обърна - да не ми предписва хормони оше на първото посещение. Ако някой желае да ми помогне със съвет на лични мога да споделя от кой град съм. Благодаря прдварително!
*
« Отговор #441 -: Ноември 29, 2012, 17:09:49 pm »
Ами, предписал ти е хапчета, все едно те е пратил да си купиш бонбонки, а те съвсем не са безобидни. И не се пият без направени определени изследвания преди това.
Фактът, че имате едно дете въобще не означава, че второто забременяване ще е безпроблемно, уви. Казвам ти го от личен опит.
Отидете на репродуктивен специалист.
Тук можеш да намериш координати: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109
*
« Отговор #442 -: Ноември 29, 2012, 17:15:22 pm »
Здравей!

Ето статии от библиотеката на Зачатие:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=869&Itemid=19
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=722&Itemid=37

Ето тема, в която се обсъждат проблемите свързани със спонтанните аборти:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43737.0

На този сайт са посочени какви изследвания може да се направят при повтарящи се спонтанни аборти:
http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=133:2011-04-07-17-02-50&catid=35:2009-11-08-10-51-59&Itemid=61

Кажи от кой град си, за да те насочим към специалист.
« Отговор #443 -: Януари 13, 2013, 16:16:53 pm »
Здравейте! Ние правим опити от 3г. и все още нямаме резултат.
*
« Отговор #444 -: Януари 13, 2013, 18:02:53 pm »
Какви изследвания сте правили?
« Отговор #445 -: Януари 20, 2013, 16:13:59 pm »
Здравейте! Ние правим опити съвсем отскоро. Пожелавам успех на всички и дано видите двете чертички скоро.
« Отговор #446 -: Януари 20, 2013, 16:16:10 pm »
Здравейте! Ние правим опити от 3г. и все още нямаме резултат.
време Ви е за репродуктивна клиника. Успех!!
« Отговор #447 -: Януари 24, 2013, 11:10:33 am »
здравейте и от мен. от 3 години искаме бебе,преди 2месеца родих в 7мия м. мъртво бебе с диагноза хидроцефалия. за щастие аз съм в отлично здраве. сега чакам цикъла утре,но имам и съмнения- безсъние, изтръпнали ръце,набъбнали вени на гърдите и разстройство. правих кръвен тест- отрицателен 0.16,но го правих 4 дни преди очакване на цикъла.
« Отговор #448 -: Май 12, 2013, 17:28:26 pm »
Здравейте момичета и аз да се запиша. Правим опити от 1 г, аз имам едно детенце на 7г а моя приятел 2 деца, но нещо не ни се получава. Важното е да сме спокойни, защото това се отразява на бебеправенето. Сега ще правя ЦС и доки иска да повторим спермограмата в някоя от клиниките по стерилитет в София. Никога не съм си мислила, че едно такова хубаво нещо се прави толкова трудно!

Успех на всички бебеправещи.

*
« Отговор #449 -: Май 13, 2013, 09:08:34 am »
Никога не съм си мислила, че едно такова хубаво нещо се прави толкова трудно!

Успех на всички бебеправещи.
Казват, че хубавите работи ставали бавно ..
Е, 3 г. от както съм пуснала темата(а преди това още 3г. реални опити), и все още нямаме резултат. :?

Успех и скорошни добри резултати, draga_d! yahoo_17

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #450 -: Май 18, 2013, 18:32:46 pm »
Здравейте,момичета!Няма да е от хубавите статистики,но...
Аз вече започвам да се притеснявам....За мен започна 3-та г. в опити за второ детенце и нищо... :?
Понякога съм на ръба на отчаянието и депресията.Продължаваме с опитите,но все пак ми е странно защо не става вече толкова време,при положение,че изследвахме всичко и проблем НЯМА? :roll:

Повече от година!
Имам познати които чак на 4-тата имат дете, други чак след 6-тата година! Надали има срок.
« Отговор #451 -: Май 18, 2013, 19:34:27 pm »
Да имам познато семейтво, при които второто им дете е станало след 4 години в опити, ние с брат ми имаме 9 години разлика, но майка ми е имала няколко спонтанни аборта между двете бременности.
Всичко е божа работа, но ако твърде много се проточат нещата посети репродуктивен специалист не говоря за обикновен АГ, а специално за репродуктивен, поговори и с ендокринолог, може да има нещо, което да се изменило с времето. И да не се отчайвате!
« Отговор #452 -: Май 19, 2013, 22:03:30 pm »
Здравейте и от мен!Правим опити с мъжа ми от 4 год за второ детенца.За сега всички хормони и спермограма са в норми,единствено ТСХ беше към 6 ,но пия лтироксин от близо 3 месеца и на последната контрола беше паднало на 3,2.Взеха ми МБ за подготовка за ЦС и в нея излезе протус мирабилис,бяхме двамата с милото на антибиотик и тази седмица се готвя за контрола на МБ.Ако и този месец не ме пропусне цикъла ще правя цветната снимка.
На едни от последните прегледи ми видяха някакво прищипване на матката в близост до шийката ,което казаха че може да  създава проблем.Първото си дете родих със секцио и е възможно  това да е някакво срастване.Стана ми странно на едни от прегледите при гинеколог като ме питаха "при секциото да не са ти прекъснали тръбите".Чудя се може ли определен лекар да е толкова некадърен,че да ги прекъсне примерно без да иска. :?
« Отговор #453 -: Август 03, 2013, 20:14:43 pm »
Здравейте,
ние със съпругът ми започнахме да правим опити за бебе малко след като се оженихме а това са почти 2 г. Но в този период доста неща научихме и едва последните 6м. започнахме да ползваме тестове за овулация и осъзнахме, че може би преди не сме нацелвали момента, но и сега не става. Чуда се до кога да чакам за да си направим изследвания дали нямаме проблеми.
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
« Отговор #454 -: Август 04, 2013, 10:00:05 am »
Две години не са малък период. Обърнете се към специалист.
Направете спермограма - причините за незабременяване не са само в жената.
*
« Отговор #455 -: Август 04, 2013, 11:39:30 am »
Опитваме от три години: половин година естествени опити, последваха различни изследвания, лапароскопия, четири инвитро опита ЕЦ и пети стимулиран. Надяваме се на шести стимулиран следващия месец, успоредно подаваме документи за осиновяване на детенце.
« Отговор #456 -: Август 16, 2013, 15:38:28 pm »
Здравейте! Ние правим опити от около 3 месеца. Силно се надявам този да е последен! Дано скоро всяка, която си мечтае за бебче, види  :bfp: ! Успех! preggo
« Отговор #457 -: Август 21, 2013, 00:35:58 am »
И ние опитваме от 3-4 месеца, надявам се този месец да е бил нашият.
« Отговор #458 -: Август 21, 2013, 10:12:09 am »
sweetence Дано се похвалиш с  :bfp: Стискам палци!!  На мен ми дойде, така че чакам другата седмица да започна с ову-тестовете!
« Отговор #459 -: Август 22, 2013, 17:04:52 pm »
Ние опитваме от година и няколко месеца и никога не съм забременявала. Този месец ми беше първия след лечение на уреаплазма. Дано стане скоро  :bfp: Успех на всички!