0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #180 -: Октомври 30, 2010, 08:54:41 am »
Мила Kali, няма място за страх, а и това чакане, без да се предприеме нищо, само допълнително изнервя и натоварва. Най-важното е,ако има проблем, да се открие. Аз лично се чувствах много по-зле, когато не знаех защо не се получава. Откакто започнах да посещавам клиника за репродуктивни проблеми, се успокоих и обнадеждих, а след като установихме проблема и започнахме да търсим решение, нещата вече не изглеждат толкова страшни, а и като виждам колко момичета от този форум с най-различни проблеми след дълга борба вече са родили или чакат своето детенце, наистина вярвам, че и ние ще успеем. Успех и на теб!




My first, my last, my everything!
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #181 -: Октомври 30, 2010, 09:40:25 am »
Привет от Мен! Благодаря ти Барклет, много мило от твоя страна. Наистина вече не остана място за страхове. То ние и сме решили вече да отидем, ама просто ни трябва повече смелост. Но ще го направим, вече е крайно време. Благодаря ти още веднъж. Успех.
*
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #182 -: Октомври 31, 2010, 17:05:34 pm »
Здравей kali_ps_ss, искам първо да ти кажа, че напълно подрепям мнението на barklet .
Не отлагайте повече. Вашия страх идва от неизвестното, страшно няма... Дано да нямате проблем, а ако пък излезе, че има нещо, което спира сбъдването на вашето желание, то като се изправите пред него по-малко ще ви е страх. Ето ние сме с мъжки фактор, знаем проблема, докторите ни казаха, че почти е невъзможно да стане по естествен път. Вариянта ни е ин витро. Разбира се, че се притесняваме, не спим спокойно и постоянно това  мислим, но някак си проблема ни обединява и двамата. Прави ни по-силни и свързани по-между ни. Имам чувството, че се обичаме повече. Пък и нали се борим за една обща "кауза"  :) 
За това ти казвам няма страшно, когато сте заедно и се подрепяте ще успеете бъди сигурна.
Късмет миличка :wink:  и само напред!!!
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #183 -: Януари 07, 2011, 17:00:29 pm »
Здравейте, момичета, най-после и аз се престраших да пиша, досега само четях. С мъжа ми сме женени от юли месец 2009г и от тогава правим опити,около година и половина, но до ден днешен не се получава. След многократни изследвания се установи, че имам висок пролактин, но след бромокриптин се оправи, но след това се установи и повишено ТСХ-4,15, но след еутирокс и то влезе в нормите, след това след съмнения за поликистоза и след направено изследване се установи повишено ИРИ и сега пия метфогамма, иначе от фоликулометрия се установи, че имам овулация и тя не е проблем. Да допълна и, че освен всичко мъжа ми се оперира от варикоцеле, но още не сме правили нова спермограма да видим какво е положението. Мисля, че е излишно да пиша за всеки месец чакане и напразните надежди, защото това е известно и познато на всички ви. Вече съм решила да посетим клиника по стерилитет в София и ше съм ви много благодарна, ако ми препоръчате някоя и ако има някой с моите проблеми моля да ми пише. Благодаря ви предварително и успех на всички.
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #184 -: Януари 07, 2011, 17:09:31 pm »
daisy86, ето това е списъка с клиники по стерилитет в България
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52

Когато решите да правите спермограма, задължително я направете в клиниката, която ще изберете, а не в някоя обикновена лаборатория.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #185 -: Януари 07, 2011, 17:14:39 pm »
Решихме да имаме бебе пролетта на 2009. Посетих гинеколожката, която ми направи цитонамазка-наред бяха нещата, но при микробиологията излезе нещо, което двамата с мъжа ми лекувахме 3-4 месец. Есента започнахме опитите за бебе и така 6 месеца-до април 2010г.
Реших, че е време да направим спермограма. Тя беше лоша. След това имахме 7 месеца почивка, защото мъжът ми замина по работа в чужбина. Междувременно аз направих каквито изследвания бяха нужни за мен, откри се завишено ТСХ, което влезе в норми с Л-тироксин, останалите неща бяха наред.
Подадохме документи за фонда, на база спермограмата, искаше ми се междувременно да направим няколко инсеминации, но според лекарката ми при показателите на спермограмата ни, това ще е загуба на пари и нерви.
В момента работим 3 месец за бебе, кумулативно ни се събират 9 месеца....и се надявам да за сме одобрени по фонда и скоро да дойде и нашият ред.
*
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #186 -: Януари 07, 2011, 21:39:30 pm »
Дейзи, Имел, пожелавам ви скоро да видите двете чертички независимо по какъв начин
 :crossfingers: :bighug:


Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #187 -: Януари 08, 2011, 20:20:40 pm »
Иванита много ти благодаря за хубавите пожелания и дано скоро се похвалим с двете чертички. :00001754: 
*
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #188 -: Януари 12, 2011, 18:51:39 pm »
Здравейте.От почти година правим опити за бебче и бях ужасно разочарована след като не стана "веднага".Пила съм противозачатъчни около 4 години.Все пак забременях на 5-тия месец,но радостта ми трая само 4 дни,след което прокървях...




Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #189 -: Януари 15, 2011, 10:25:38 am »
И аз да се запиша в групичката на опитващите. Правим опити повече от година и засега нищо. Започнахме изследвания в Майчин дом - Варна и се установи, че повечето ми цикли са ановулаторни.Минахме през всички изследвания - хормони, спин, сифилис, хепатит, хламидия, спермограми, цветни снимки, т.е. започнахме да се подготвяме за ИКСИ, понеже ни казаха, че нямаме друг шанс. В един момент напрежението взе връх и спряхме да ходим по лекари. Минаха няколко месеца и сега се чудя дали да не опитам със стимулация. Не вярвам, че не мога да имам дете.
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #190 -: Януари 15, 2011, 10:42:45 am »
Аз ти писах и в другата тема, но виждам, че сте направили вече изследвания - не се отказвай толкова бързо, нали знаеш "няма начин да няма начин"! Във Варна има добри специалисти, насочи се към някой от тях и стъпка по стъпка ще постигнете желания резултат!
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #191 -: Януари 15, 2011, 10:56:02 am »
Насочила съм се към много добър специалист - Капка Атанасова. Тя ме следи от доста отдавна и тя предложи ИКСИ-то, но на мен все ми се иска да има по - лесен начин, а и 5000 лв са си доста за успеваемост 25%. Аз предложих да опитаме първо със стимулация и тя се съгласи, а и ми предложи и някакво надупчване на яйчниците, при което имало над 85% шанс от естествено забременяване. Май пътищата станаха много.
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #192 -: Януари 15, 2011, 11:06:26 am »
Пробвайте първо със стимулация и дано да стане! Аз за такова надупчване досега не бях чувала, и честно казано не бих го пробвала май :oops:. По-скоро бих потърсила второ мнение от лекар.
*
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #193 -: Януари 15, 2011, 11:10:13 am »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=10063.0


Тук можеш да прочетеш за фенестрацията на яйчниците. Аз лично не бих дала да ми правят!
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #194 -: Януари 15, 2011, 11:33:43 am »
Поограмотих се малко :). След прочетеното определено не бих се подложила на това, но това си е лично мнение. Някои от момичетата пишат, че са забременели след това, а други - че е ускорило изчерпването на яйчниковия резерв 8O. Е, katrin_sl сама ще прецени съотношението риск/полза...
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #195 -: Януари 15, 2011, 11:43:38 am »
Благодаря за информацията! Все още имам достатъчно време да обмисля всички възможности и да ги степенувам по странични ефекти, ако така мога да се изразя.
*
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #196 -: Януари 15, 2011, 14:55:55 pm »
Аз се чудя, че някои лекари много бързо препоръчват икси. Все си мисля, че при липсваща овулация, ако спермограмата и цветната снимка са ок, може да се опита с хормонална стимулация и прегнил за пукане на фоликулите. А дори и да се стигне до арт, вие сте за ин витро, а не за икси. Всичко това е мое скромно мнение и въз основа на малкото информация, която си дала. Бих се консултирала и с друг лекар, а за фенестрацията Мимка вече ти е дала линк. И аз не бих се подложила на такова нещо.

Успех!

*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #197 -: Януари 15, 2011, 15:14:58 pm »
Мен също ме озадачи и това, че са им казали, че ИКСИ, а не инвитро им е единственият шанс :ask:. Ако е така, не означава ли, че има по-големи отклонения в спермограмата и как само със стимулация за овулацията ще разрешат проблема?
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #198 -: Януари 16, 2011, 19:15:11 pm »
Здравейте момичета! Нова съм тук и се радвам, че го има този прекрасен форум, както и всички вас! Ние с мъжа ми правим опити едва от 2 месеца и се надявам да имаме късмет! Пожелавам такъв и на вас и дано похвалните постове за две черти да са преобладаващи :bfp1:
Re: От колко време опитвате за бебе?
« Отговор #199 -: Януари 17, 2011, 10:55:18 am »
Отклонения в спермограмите имаше, затова казаха ИКСИ. Първата беше отчайващо лоша, а втората перфектна. Незнам изобщо дали е възможна такава фрапираща разлика, но след това решихме да си починем от изследванията, а както вече написах в другата темичка, закъснява ми 3 дни. Силно се надявам чудото да е станало.