0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #160 -: Февруари 04, 2010, 14:28:10 pm »
Bobbie, пожелавам ти този път всичко да върви добре и след няколко месеца да гушкаш едно прекрасно съкровище.  :)

harmony, съжалявам за ядовете, които си имала. Ако има начин да взимаш болнични от другаде, защото не си заслужават нервите да ходиш при този д-р. Вярвам, че всичко ще е наред и притесненията ти ще са напразни. Аз също на женската консултация разчитам само за болничнити и да ми пускат всеки месец стандартните изследвания.

Моят хемоглобин също беше паднал миналият месец на 102 и ми изписаха тотема за 10 дни. Тези дни ще видим как се е повлиял и дали ще продължа с тотемата или нещо друго. jasmin_veni, пусни ако може тази рецепта тук.  :)

Малко да наклоня везните към розовите гащи, ние очакваме две момиченца.  :D
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #161 -: Февруари 04, 2010, 14:38:15 pm »
Здравейте  :)
Аз май отдавна не съм се вясвала тук  :oops: То ние и от седмица сме в града де, преди това бяхме позатрупани на село от снега  :lol:, уж за една отидохме, те 2 станаха  :lol: :lol:

Kristi, Eли, не си  натоварвайте психиката с такива неща ...
Понякога е по-добре да не знаеш какво те очаква, поне аз мисля така де  :?
Преди време една дружка ми беше разказвала колко трудно е родила по естествен път, ама с всички подробности, така се бях травмирала ...
А камо ли да гледам ..., а не, предпочитам да си мисля само за хубави неща :)

Относно хемоглобина, моят последно беше 87. ЖК и д-р Александров ме пратиха на хематолог, защото се съмняват за таласемия, записах си час и след 2 седмици отидох. Лекарката каза, че може да е само железен дефицит и ми изписа Ферофолгамма - 3 х 1, а на 15ти ме вика за изследвания. Да видим какво ще покажат те.

Сега имам и друг проблем, дрехите взеха да не ми стават  :lol: По-точно дънките, вече имам само 1 чифт  :lol:, а за сутиените да не говорим  :lol: Нямам търпение да се стопи тоя гаден лед, та да изляза малко на шопинг  :)

Лека бременност момичета  :)
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #162 -: Февруари 04, 2010, 15:41:14 pm »
Фауна,ще я пратя на ЛС :)  По-късно може да я постна в кулинарния и да дам линк :)
[/url][/url]
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #163 -: Февруари 04, 2010, 16:53:18 pm »
Здравейте момичета. Много се радвам , че има толкова много бременни. Леко раждане на който му предстои. Аз също гледах Гала. Само да ви кажа, като минала по този път вече, въобще не е страшно и въобще не боли поставянето на упойката. Ако на някой му предстои секцио препоръчвам да е с такава упойка. Виждаш си и си докосваш бебето, после можеш да кърмиш много по-рано. Аз пиех Ферро фолгамма от шестия месец. Нямах проблеми с хемоглобина. Жасмин давай рецептата. :)
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #164 -: Февруари 04, 2010, 17:14:21 pm »
fauna, честити ти два чифта розови гащички :lol:
Аз не съм изследвала моя хемоглобин този месец.Миналия беще 120, но знам че с напредване на бременността започва да пада почти при всички.Също ходя на ЖК само заради болничните иначе друг док ми следи състоянието по-подробно.С нетърпение чакам да се затопли малко навън, че това заседяване в къщи взе да ми действа доста депресиращо :(
Eли :) мойте "нормални" дънки,панталони и т.н. долни дрехи отдавна отесняха в кръста и ги заместих с един чифт дънки с торба отпред /както аз им викам/ т.е.дънки за бременни с ластичен колан. Същия може да се отпуска и така ти стават до края на бременността. На мен са ми много удобни. И аз още не съм си купила подходящи сутиени от тези памучните без подплънки...чакам времето за зелена светлина :lol:
Малвинка много стиснати палци и късмет утре!
Поздрави кукли :lol:
« Последна редакция: Февруари 04, 2010, 17:16:50 pm от veri77 »
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #165 -: Февруари 04, 2010, 17:40:05 pm »
Здравейте момичета,
Тази сутрин като станах пак са ми отекли глезените и ръцете. Малко са се надули, не много и интересно само единия(левия)глезен и малко по ръцете. Едни ми викат да лежа, други да ходя и аз не знам какво да правя. Лекаря ми каза да пия много вода и да си вдигам краката. Като чета из нета също гледам, че това е един от признаците за прееклампсия, но кръвното ми е нормално. Ше си купувам апарат за кръвно за да го следя по-редовно. Нямам протеин в урината, така ми каза доктора та не знам какво да правя. А имам още не малко до термин.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #166 -: Февруари 04, 2010, 17:47:48 pm »
Рецептата е тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=713.500

Малвина, стискам палци за утре :bighug: :bighug: :bighug:
Хармони чакаме отчета за прегледа :wink:
[/url][/url]
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #167 -: Февруари 04, 2010, 18:54:43 pm »
cambozzola, личната може да ти издаде само за 7 дни, после ако ти трябва удължаване трябва да да свиква лекарска комисия. По-скоро питай твоята лекарка къде да се запишеш на ЖК и то при положение, че ходиш в друга клиника, запиши се по НЗОК. Така ще те видят само два пъти на ехо, един път пускат кръв и урина, другото е мерене на кръвно, тегло и издаване на болничен. Така ще си спестиш излишни притеснения.
Доколкото знам лекарят, който те следи фактически (в моя случай - Сигридов), също може да ти издаде болничен. Не е задължително да се записваш на ЖК заради болничните. Поправете ме, ако греша...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #168 -: Февруари 04, 2010, 19:47:54 pm »
За съжаление д-р Сигридов не може да издава болнични , за това съветва задължително да се запишем на ЖК ,колкото и безполезна да е тя.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #169 -: Февруари 04, 2010, 19:51:27 pm »
Ами не е вярно. Аз също бях при Сигридов, но по принцип точно заради болничния се записваш някъде на жк. Аз се бях записала при една...не е за разправяне! Изтърпях я геройски. Тя ми наговори такива неща! Каза ми всичко лошо, което можело да ми се случи. Аз пък не и  дадох да ме бърка отдолу през 17 седмица, защото като бях първия път при нея и после имах яки болки след грубия и преглед. Тя се развика и ми наговори щуротии. Сигридов не работи с касата и няма как да ти издаде болничния.
*

    assya_g

  • ***
  • 168
  • мама на нинджи
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #170 -: Февруари 04, 2010, 21:08:04 pm »
И не само заради болничния се записваш на ЖК, нали без документи от ЖК не можеш да идеш да раждаш, да не говорим после за обезщетенията, които получава майката. С предната бременност имах късмет с ЖК. Първо разбира се попаднах на един некадърник, който искаше в 12 седмица да ме вкарва в болница заради леки пробождания в яйчниците и казваше, че вече е немислимо да пия Но-шпа за болките  8O (само да вметна така и така съм се разприказвала, та тоя доктор е завеждаш гинекологичното отделение в града и беше отказал да подпише болничен лист на моя колежка, защото тя отказа да отиде в частния му кабинет и да даде 60лв. за УЖ фетална морфология). Та набързо го смених с лекарка, която всеки месец си ми даваше болничен без проблем за 30 дни (взимах от личната само направление за лекарска комисия). С тази бременност пак при нея ще се запиша, но във Враца дори и не смея да си представя да раждам.
fauna, честити розови гащи. Аз също имах проблем с хемоглобина 97-100, през цялата бременност пиех Малтофер, защото бяха спряли по аптеките Феро фолгама-та, но после към края се появи и го вдигнах много бързо, влезнах да раждам с хемоглобин над 110.
За дрехите, на мен вече почти нищо не ми става, имам някои неща, но са по-скоро летни. Попзднах на този сайт в момента имат намаления и може да пазарувате online. http://www.conti-bg.com/index.php?go=act
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #171 -: Февруари 04, 2010, 21:29:37 pm »
fauna, честити двойни розови гащички. Много опашчици ще има да връзваш и красиви роклички да купуваш :)

Bobbie, добре дошла! Лека и успешна бременност, здраво бебче около термин!

Момичета, аз съм много притеснена. Уредих се с гнойна ангина + съмнение за инфекциозна мононуклеоза. От тази вечер съм на антибиотик, аугментин. Много ме е страх да не стане нещо лошо с бебчо.  :(
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #172 -: Февруари 04, 2010, 22:32:47 pm »
Скарлет   :bighug: За антибиотика мисля, че няма повод за притеснения. Вече си в напреднала бременност, има плацента, която го предпазва, затова споко. А какво значи съмнение за инфекциозна монуклеоза - в смисъл тест не правиха ли? Кога ще имаш отговор?
Температура имаш ли? Доколкото знам това представлява опастност за бебчо. Гинеколкога ти какво каза?
[/url][/url]
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #173 -: Февруари 04, 2010, 23:33:25 pm »
Жаси, благодаря за подкрепата!  :hug2:
Температурата ми е стигала най-много до 37,9 и я свалях с парацетамол, че е важно да не прескача 38 градуса. Иначе си поддържам постоянна - сутрин 37,1, следобяд отива към 37,7. Цялото ми гърло е в гной, едва преглъщам дори вода и малко са ми подути лимфните възли отдясно. Като вдигна температура, почва да ме боли главата, друго нищо не чувствам. Нито хрема, нито кашлица, нито отпадналост.
Правиха ми днес ПКК и още няколко показатели, има разни отклонения. Но в рамките на изследваното, симптомите на двете заболявания се припокриват. Лекарят беше УНГ и препоръча да отида утре на инфекционист за допълнителни изследвания, за да се види какво е точно. Каза, че е по-малка вероятността да е мононуклеозата, но да се провери по-добре. Но и гнойната ангина да е, то си е достатъчно притеснение, страхувам се инфекцията да не стигне и навреди на бебчо. Гинеколожката не се зарадва от случая естествено и каза да пия антибиотика, че не е вреден за бебето, друго нищо не каза. Но тя не е от най-обяснителните и емоционалните, но пък е добър лекар. Утре одисеята с ходенето по лекари продължава. Ох, оплаках ви се. Извинявам се за минорното настроение.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #174 -: Февруари 05, 2010, 06:49:08 am »
Скарлет, всъщност проблема е само в налепите по гърлото...така ли? Защото моят син имаше налепи, заради които искаха да му изпишат антибиотик, но му ги оправих с едно хомеопатично лекарство. Ако е само налепи си вземи mercurius solubilis 9CH. Смучат се по 3 гранулки  3-4 пъти на ден. Но трябва постоянно да си следиш гърлото, като започнат да отминават налепите разреждаш приемите на 3, като останат 1-2 малки налепчета го спираш, защото действието му продължава няколко часа, а ако се вземе при излекувано вече гърло може да се обърне процеса и да ти излязат пак!  Стискам палци да се оправиш по бързо! Аз в края на 3 месец пих АБ, че ме хвана грипа, понякога няма как, но дано съм ти помогнала!
Хубав ден на всички! :rainbow:
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #175 -: Февруари 05, 2010, 09:56:00 am »
Скарлет  :bighug: дано да се оттървеш бързо от тези гадни болести. Ад съм карала гнойна ангина ама с 40 градуса температура - ужасно е. Даваха ми освен лекарствата и копривена супа с препечени филийки. Хапваш и плачеш с тези препечени филийки, ама помага да се оттървеш от налепите.
Стинка  :bighug:
Фауна, честита двойна розова радост!!!  :bori_015: :bori_016: Добре, че увеличаваш броя на момите, че свекървите станахме множко!  :lol:
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #176 -: Февруари 05, 2010, 10:09:18 am »
Скарлет, не се притеснявай на бебчо нищо няма да му стане от антибиотика аз в началото също бях с гнойна ангина и пих алгометин.Само гледай да не вдигнеш висока температура.Вземи си лайка от аптеката и си прави през 4-5часа гаргара от лайка и хлябна сода.На 200гр.чай от лайка сложи една ч.л.хлябна сода.Налепите ще започнат да падат и ще се почубстваш по добре.За болките в гърлото тантом верде може таблетки може и спрей.На мен спрея ми помогна повече.А ако може някой да ти обере налепите с клечка за уши потапяш в ракия и след това във захар и обираш но е гадно и то доста,поне на мен ми беше много гадно.
Бързо възстановяване :crossfingers:
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #177 -: Февруари 05, 2010, 10:57:19 am »
След вчерашния преглед при д-р Владимиров хем съм по-спокойна, хем не съм.
Като влязох, каза че няма смисъл да ме гледа, нали предишния ден съм била на ФМ при доц.Димитрова. Само погледна резултата, каза, че щом тя мисли, че нещата са наред, значи е така.
Дотук добре. Ама аз исках да говоря с него и да ми препоръча лекар за раждането, а той - още е рано 8O. После спомена, че вероятно ще ме насочи към д-р Виолета Димитрова от МД, но ще говорим като отида в края на месеца.
Дали това е същата доц. Димитрова, при която правих ФМ?
И на мен хич не ми се вижда рано да се уговарям с някого за раждането, ама може да не съм права, вие как мислите?
Не че дърпам дявола за опашката, ама от прочетеното тук оставам с впечатление, че всички имат по-ранна уговорка за раждане.


Re: Темата на бременните-53
« Отговор #178 -: Февруари 05, 2010, 13:56:29 pm »
Мерси на всички за разясненията. Аз днес питах и Сигридов за ЖК и той точно това ми обясни - явно хората са подсигурили нещата, та лекарите по държавните болници да си приберат парите за т. нар. ЖК. Иначе не можело да си взимаш майчинските  8O.

Както и да е, явно няма да ми се размине ходенето при още един дофтор...

Скарлет, момичетата са те посъветвали достатъчно, само да кажа, че се надявам скоро да се оправиш и да се успокоиш! osi_9
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #179 -: Февруари 05, 2010, 14:54:42 pm »
Аз се върнах от лекцията. Темата беше за Кърмене, което е много интересно за мен.
Радостинка, телефонът за записване за Варна е 0876 181 114, а програмата може да видиш тук : http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5
[/url][/url]