0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #140 -: Февруари 03, 2010, 17:32:51 pm »
Момичета, резултата от БХС е готов, всички показатели са в норма, но ето тези са доста високи(въпреки, че и те са в границите). Имала ли е някоя от вас подобен резултат и какво са и препоръчали? Часа ми за коментар на БХС и преглед е чак на 02.03., а до тогава ще съм страшно притеснена.

  PAPP-A (плацентарен протеин)      [866-7499]      3359.7
mU/l      0.00      
 Free - bCG (бета-ХОРИОНГОНАДОТРОПИН)       [13.2-92]   87.8      ng/ml      0.00      
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #141 -: Февруари 03, 2010, 17:35:00 pm »
Добре дошли на новите момичета и лека до края :)
Говорих с лекаря си и ми обясни че бебчето притиска когато се напълни пикучния мехур, а най вероятно и за това спомагат и срастванията които си имам от операциите преди това.Питах дали може да е от някакво въспаление като цестит но категорично не тъй като ми минава от нош-па и болката не е при ходене а след това.Та така явно ще е така ще стискаме зъби :)
А другото днес е че хемоглобина ми е 107 и съм с анемия :( изписа ми и хапчета Малтофер Фол/желязо и фолиева киселина/ 2х1 на ден.Дано да се повлияе от хапчетата и вкараме хемоглобина в норми.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #142 -: Февруари 03, 2010, 17:43:30 pm »
Боби добре дошла при нас  :D Не се притеснявай,ще видиш че всичко ще е наред.Пожелавам ти лека и успешна до края е здраво бебче на финала  :D
Аз утре съм на ФМ при доц.Томова и да ви кажа нямам търпение вече,да си видя моята малка принцеска на 4Д  :D и дано всичко е наред.А пък днес какво направих  :oops: почнах да купувам разни неща и се улях май,сега съм ги скрила от мъжо,че ще се кара,още било рано според него.Вече започнаха и по сериозните ритничета,не е само пърхане  :lol:
Приятен ден на всички
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #143 -: Февруари 03, 2010, 19:25:18 pm »
Много ми се иска да ви разкажа защо днес качих кръвно (99на148). Задушавам се от гняв и възмущение! Днес за трети път отивам да правя засада на д-р Гергов в Тина Киркова, че да ме прегледа за трети път през бременността, тъй като на назначения чес на 22.12. не отидох (бях доста болна). През януари не успях да го сгащя, а на телефоните на кабинета никой никога не вдига. Разбира се през това време ходя редовно на прегледи при д-р Димитрова, даже от утре ще слушаме тоновете. Днес д-р Гергов ме прие за преглед и доста люто ми се скара. Защото не съм била на преглед от отдавна. Казах му, че съм била на прегледи в клиниката и това много много го ядоса. Държа се безобразно грубо и по време на прегледа на допотопния си ехограф ми съобщи че според него бебето има ХИДРОЦЕФАЛИЯ, понеже размера на главата отговаря на 28 гс, а на крачето на 32ра гс. Аз съм в трийста г.с. Бях на преглед в 28-ма при д-р Димитрова и всичко беше съвсем наред. Затова и не повярвах на Гергов. Прати ме да отида при д-р Янкова на ФМ в частния и прием, за да провери тази диагноза. Застрахова се, че може просто черепа на детето да е ПО-МАЛЪК от очакваното за 30-та седмица, защото може ние (родителине) да сме с по-малки черепи просто. Прегледа при Янкова е 60лв. Той праща всички при нея на ФМ, а аз имам нахалството да ходя при други доктори! Що за човек е този лекар, да говори подобни простотии просто заради едните пари!!! Накара ме да си платя и прегледа на ехографа - трети. Същият не пожела да види нито ФМ, която му носих, нито БХС, нито генетичните и имунологични изследвания, които му носих, защото съм на фраксипарин...Изписа ми глобули за гъбички, без да назначи на мъжа ми?! ...
Съжалявам, че ви занимавам с тази глупост, но наистина не мога да спра да ругая срещу подобно поведение.
Утре съм при въпросната д-рка да видим дали има такова страшно заболяване моето момиченце. И след това отивам в клиниката при д-р Димитрова, защото не им вярвам хич на ТК!
Не се записвайте при д-р Гергов в Тина Киркова - това не е човек!


Ако нещо съм прекалила с приказките, моля за извинение.  :oops:
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #144 -: Февруари 03, 2010, 20:17:40 pm »
harmony, успокой се, не позволявай поведението на този лекар да влияе на нормалното протичане на бременността ти. Важното е, че при прегледа преди броени дни, и то не при кого да е, а при Д-р Димитрова, не е установено и отчетено "несъответствие". Вече престанах да се чудя защо неуверените в своите способности лекари са злъчни в коментарите си към утвърдените специалисти. Защо това става за наша сметка даже?! На мен ми се е случвало тук, в Русе, определени лекари така да извъртят нещата, че да те избие на съвест - "ето, ще направиш това, което ти казвам, че после да не плачеш защо..еди си какво". Пусти му пари!...
Не се тревожи, мила.
Поздрави на всички.
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #145 -: Февруари 03, 2010, 22:32:30 pm »
И аз съм на ЖК в Т. Киркова, досега съм ходила 2 пъти, но вече успях да се почуствам отвратително. Незнам изобщо за какво се записваме на това чудо,ако не са болничните май въобще няма смисъл. Кремче за колко дни ти излязоха резултатите, че ме вълнува и мен.
























« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 22:36:07 pm от shanoar »
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #146 -: Февруари 03, 2010, 22:32:38 pm »
harmony, успокой се мила :bighug: Заради бебка се успокой, моля те!
А тези там...и аз си имам много наум. Там съм по абонамент, но това не ми осигурява общирен преглед или нещо такова, изобщо никакви такива - 5 минути на ехото и айде до там. Мен ако питаш в ТК са много малко лекарите при които трябва да се ходи. Ти там ли щеше да раждаш?

Вече престанах да се чудя защо неуверените в своите способности лекари са злъчни в коментарите си към утвърдените специалисти. Защо това става за наша сметка даже?! На мен ми се е случвало тук, в Русе, определени лекари така да извъртят нещата, че да те избие на съвест - "ето, ще направиш това, което ти казвам, че после да не плачеш защо..еди си какво". Пусти му пари!...
Не се тревожи, мила.
Поздрави на всички.
Навсякъде се случва :x Въпросът е да не вярваш на лошите диагнози, преди да се консултираш поне с още двама. Мен са ме окичвали и с дископатия (при настинали бъбреци) и ендоментриоза и запушени тръби (от преглед с вагинален ехограф). И аз шматката се вързах първия път, после се научих да не вярвам, докато втори не потвърди и докато не проуча инфо за добри лекари.
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 22:36:45 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #147 -: Февруари 04, 2010, 01:08:29 am »
Боби, радвам се да те видя тук. Аз също съм те засичала по темите :) Ще видиш, че всичко ще е наред този път и няма за какво да се пртесняваш. Стискам палци на ФМ.

Аз от доста време имам болки, особено в дясно. Най-често ми се случва, когато спя вечер и се наложи да се обърна от една страна на друга. Леле...немога да мръдна. Имам чувството, че бебето е затиснало яйчника ми, който боли като силно възпален. След като успея да се завъртя и отида до 00, минава известно време и болката отшумява. Не съм споделяла с доктора, защоро реших, че е нормално. Пък и на всички прегледи всичко е ок. Значи наистина е така:)

Хармони, и аз много се ядосвам на подобни неща, макар да знам че не трябва. Тия хора няма кой да ги спре за съжаление. Хубаво е че го сподели. Все пак може да предпазиш някой друг от сблъсък с този "лекар".

Жаси, мила, кога ще спрат твоите перипетии 8O Ама като се замислиш-това да са ти проблемите-бравата да се развали :) Дано майка ти се възстанови по-бързо-това е важното.



*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #148 -: Февруари 04, 2010, 06:34:41 am »
Благодаря на всички за милите пожелания. Много е приятно, когато толкова хора ти пожелават хубави неща. Благодаря ви момичета. Наистина така като си споделям и малко по малко се успокоявам.

harmony , този лекар въобще не трябва да се нарича такъв. Жалко, че има такива като него, но май винаги ще ги има и въпросът е да се опитаме да ги избягваме до колкото е възможно. Стискам палци утре всичко да е наред и пиши като се върнеш.

За болките- аз имах много силни болки, които се чувстваха все едно са от яйчниците (но само от едната страна) някъде в 13та седмица, но после отшумяха. На няколко пъти имах и силни болки през 16-17та седмица при кашляне или като се засмея, но за сега и това отмина. Казват, че е от разтягането на сухожилията, които държат матката и от едната страна (забравих ляво или дясно) сухолижието е по-късо и повече боли.


Б.


  
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #149 -: Февруари 04, 2010, 07:50:05 am »
Боби, добре дошла! Лека и безпроблемна бременност ти желая и най сладкото бебоче на финала!!!
Хармони, как да не се ядосаш на такъв..... но за съжаление ги има и най-лошото - винаги ще ги има!!! Стискам палци всичко да е наред с бебка (а то ще е) и дано не ти се налага да ходиш да се ядосваш отново при този......
Жаска, няма мир за теб, няма спокойствие. Все за нещо се тревожиш, все нещо ти се случва...... :lol:
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #150 -: Февруари 04, 2010, 08:40:55 am »
Добро утро, момичета! Да си пожелаем един приятен ден без притеснения и хабене на нерви както вчерашния(като чета тук кой през какво е минал)! Бубка, ще стискаш зъби, мила, само на бебето да му е добре и да няма нищо нередно! Harmony, аз точно поради такива причини- некомпетентни и алчни доктори още не съм се записала на ЖК- проформа, за да не слушам надигнато мнение и стряскащи изказвания относно бебетата(въпреки че едва ли ще повярвам и ще се поддам на паника), за да не си докарвам ядове още от сега. Така или иначе поне засега през 2 седмици съм на прегледи в клиниката, но ще трябва скоро да се запиша при някой тукашен, че ако отида в края, най- вероятно съвсем ще се обиди от непотърсената досега "специализирана услуга от него(нея)" и може да ме подхване от самото начало с ругатни и обиди към колегите, и да ме наплаши с "диагнози".
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #151 -: Февруари 04, 2010, 08:50:42 am »
Благодаря ви момичета!  :grouphug:
След малко отивам на преглед да видим тази работа. Ще докладвам след обяд.
Хубав ден на всички!  :D
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #152 -: Февруари 04, 2010, 09:00:08 am »
И аз съм на ЖК в Т. Киркова, досега съм ходила 2 пъти, но вече успях да се почуствам отвратително. Незнам изобщо за какво се записваме на това чудо,ако не са болничните май въобще няма смисъл.
Момичета, всеки лекар може да ви издаде болничен, не е задължително да се записвате на ЖК за това. Лично аз ще обсъдя със Сигридов има ли смисъл да го правя (така или иначе съм застрахована в здравен фонд и от там ми покриват много изследвания), личната ми лекарка е ангажирана със случая ми и винаги е проявявала разбиране, така че, ако мога да си спестя ходенето при някой такъв ***, със сигурност ще го направя.
А и след 6 години ходене по болници, честно казано, хич нямам желание да се подлагам на допълнителни прегледи, и то извършени през пръсти, на допотопна техника... Имам изразена непоносимост към медицински манипулации и уреди ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #153 -: Февруари 04, 2010, 10:41:45 am »
Аз на ЖК ходя само заради болничните, защото личната лекарка отказа да ме гледа, нали бях в началото с три бебета. А на ЖК лекар ме гледа само първия път, после само акушерката ме мери, разбираме се за болничния и това е.
Вчера бях на късна ФМ при доц.Димитрова, каза че тя не вижда проблем в кръвотока. Днес ще ходя в клиниката да се консултирам с д-р Димитрова, не знам вече на коя от адашките да вярвам...

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #154 -: Февруари 04, 2010, 11:13:08 am »
 shanoar, резултата от БХС излезе на следващия ден следобяд. Днес се чухме с генетиците, няма причина да се притеснявам за по-високата стойност на bCG, все пак е в границите. Може да повторим скрининга 15-20 г.с., но няма нужда от амниоцентеза.
Хармони, не си първата, която се оплаква от този "доктор". Брей, как за толкова години, не чух и не прочетох едно хубаво мнение за него. :x Отиди при друг лекар да те види, за да се успокоиш. Сигурна съм, че всичко ще е наред.
Хубав ден на всички!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #155 -: Февруари 04, 2010, 11:25:06 am »
cambozzola, личната може да ти издаде само за 7 дни, после ако ти трябва удължаване трябва да да свиква лекарска комисия. По-скоро питай твоята лекарка къде да се запишеш на ЖК и то при положение, че ходиш в друга клиника, запиши се по НЗОК. Така ще те видят само два пъти на ехо, един път пускат кръв и урина, другото е мерене на кръвно, тегло и издаване на болничен. Така ще си спестиш излишни притеснения.
Хармони, чакаме те да пишеш :)
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #156 -: Февруари 04, 2010, 12:44:46 pm »
Аз пък днес гледах в предаването "На кафе" пряко предаване от една столична болница, в което на живо даваха подготовката и цезаровото сечение.
След като погледах ми стана зле и се наложи да се върна в леглото за около 40 мин.
Едновременно ми се иска да знам какво ме очаква, но пък бременността ме е направила много чувствителна и явно гледката не ми понесе....

Междувременно ми станаха кръвните изследвания. Забелязвам, че от месец на месец хемоглобина ми пада все повече - сега е 109; Леко съм притеснена докато дочакам другата седмица, за да ги види д-р Владимиров.:?
« Последна редакция: Февруари 04, 2010, 12:47:08 pm от KRISTI »
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #157 -: Февруари 04, 2010, 13:05:18 pm »
Кристи, хапвай червено цвекло и киви - на мен това ми помага.

Мога да ти дам една рецепта на ЛС, ако искаш :)
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #158 -: Февруари 04, 2010, 13:22:56 pm »
Жасминче, току-що говорих и с двамата си лекари. Владимиров каза, че мога да приемам препарати съдържащи желязо. Аз от доста време си приемам Малтофер Фол, който е точно такъв медикамент, но исках да знам ако е необходимо нещо друго. Лекарката пък каза, че е нормално хемоглобина да ми е до 100, да не се притеснявам.

Ще съм ти много благодарна, ако изпратиш рецептата... :wink
:
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #159 -: Февруари 04, 2010, 13:43:46 pm »
И аз гледах днес Гала и също не ми подейства изобщо добре....Най-вече подготовката с упойката ме плаши  :? После пък като извадиха бебчето доста поплаках и като цяло ми дойде в повече тази емоция днес.Май ще е добре да си ги пестявам занапред.
За хемоглобина- и моя пада постепенно.Последно беше 113.ЖК каза да си започна витамините-Пренатал и че ще се нормализира от тях...


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."